17.Srpen 2007

JAK JSTE NA TOM VY?

Nevím jak vy, ale od doby, co jsem začla vnímat politické dění v České republice, jsem velmi znechucena. Vlastně se tento článek netýká jen politiky, ale i naší historie.

Když jsem byla malá, tak každé listopadové výročí jsme v televizi sledovali dokumenty z listopadu 1989. Tehdy jsem si říkala, že je to hezký, když se lidé v takovém počtu sejdou za účelem znovuzískání svobody. Bylo to dojemné. Ale dnes, s odstupem času si uvědomuji, že to dění v ČR zas tak moc neovlivnilo. Mnozí by se mnou nesouhlasili, ale v následujícím textu uvedu pár příkladů a argumentů, jimiž se oháním, když na toho téma s lidmi diskutuji.

Tehdy nastal konec komunismu v naší zemi. Lidé jásali a doufali v lepší budoucnost. To ale ještě netušili, že je již předem domluveno, jak to v naší zemi bude v následujících letech vypadat. Zdálo se, že Václav Havel je vysvoboditel a že je ten pravý kandidát na nového, již demokratického prezidenta. Tehdy milovaný a uznávaný disident se jím opravdu stal. Ale já se ptám: " Bylo to správné rozhodnutí?" A co ti ostatní politici, kteří rozhodovali o tom, zda se KSČ zruší? Byli to ti správní zástupci lidu? Rozhodli opravdu tak, jak by si občané ČR přáli? Můj názor je, že NE. A důvod? Tím důvodem je existence dnes již "přejmenované" KSČM. Nejen, že ji nezrušili, ale také jí umožnili, aby se i nadále angažovala v české politice a rozhodovala za občany o věcech veřejných. Nemyslím si, že to bylo to, co si v listopadu 89 lidé přáli. Podle mě to byl pravý opak jejich přání.

KSČM změnila název. Ale myšlení komunistů to zřejmě nezměnilo. Že nahlas nevykřikují "stalinovská" hesla? Že se veřejně nehlásí k Marxismu-leninismu? Ale co to mění na tom, co jsou zač? Co to mění na faktu, že od roku 1948 zde vládla hluboká totalita v podobě komunismu, která nectila lidskou svobodu a popírala lidská práva? Na těchto faktech to nemění nic. Bohužel, to si uvědomuje jen hrstka lidí. Stále jsou tu ti, kteří pravidelně chodí volit KSČM, kteří se nechali ovlivnit 40let vykládanými nepravdami. Je to smutné. I po tolika letech je KSČM pravidelným účastníkem voleb a pravidelně se dostává do Parlamentu. Asi je to v nás zakořeněné, stále se nechávat něčím ovlivňovat. A ti, kteří tyto lži poslouchali za komunismu a uvěřili tomu, šíří tyto lži dál. A proto se dnes najde mnoho mladých lidí, kteří volí komunisty. Příkladem je toho Komunistický svaz mládeže. Oficiálně zrušen, avšak dále aktivní. Důkazem jsou toho demonstrace proti Radarové základně Spojených států na našem území. Stačí se rozhlédnout a hned uvidíte rudé vlajky se zkratkou této organizace. Další důkaz toho, že je zde něco špatně.

Skoro každý den slýchávám, že někdo na někoho podal ústavní stížnost, že porušuje Ústavu. A tak se ptám: " To, že KSČM existuje neni protiústavní?" Já měla ten dojem, že v naší republice nemůže vzniknout a fungovat strana, která popírá lidská práva, a u které hrozí nebezpečí, že by mohla jednoho dne násilně uchopit moc do svým rukou. To se píše v naší Ústavě. Ano, ve stanovách KSČM nenajdete nic o tom, že by se rádi vrátili k ideologii Marxismu-leninismu ani to ,že by popírali lidská práva. Ale určitě dobře víte, že za pomocí právníků můžete napsat stanovy tak, aby jste tím nevzbudili nevoli, a aby lidé měli pocit, že jste vlastně správní a nic od vás nehrozí. Ale pořád jsou to komunisté. Na tom nezmění nic ani drobná změna názvu.

 

Je mi z toho všeho zle. Omlouvám se, že to tak musím říct-napsat. Ale ohledně tohoto tématu se často nevyjadřuji tak, jak by bylo vhodné. Také proč. Nevidím důvod. Když někdo může být komunista, tak já můžu mluvit nespisovně a můžu používat obecnou češtinu. To je můj názor. Proto si myslím, že tzv. sametová revoluce neměla přílišný vliv na budoucnost ČR.

Další věcí je, že když se v našem státě politik špatně vyjádří či udělá nějaké "nepřístojné" gesto,tak se musí omlouvat. Proč? Nakonec je to jeho věc, on se tím shodí. Podle mě se omlouvat nemusí. Komunisté se taky neomluvili za své činy, které dokonce jen tak mimochodem popírají, ač jsou na to důkazy.  Také nikomu neřekli, že je jim líto, že zabili tolik lidí, a že zničili životy několika rodin. A to všechno zbytečně. A víte, proč se neomluvili? Protože jim to ani líto není. A to je právě ta hrozba ve formě KSČM! Dělali to tehdy, mohou to klidně dělat dál. Jiní lidé, ale stejná ideologie.

Prosím Vás, ať to čtete kdokoli, nedopusťte,aby se historie opakovala!

Ústava zakazuje nacismus. Tak proč nezakazuje komunismus, který zabil mnohem více lidí? A to není můj výmysl, to je historický fakt. Jistě je to také tím, že na "to" měli více času. A také tím, že nacismus se zaměřil na určitou skupinu lidí. Ale komunismus se nezaměřil na určitou skupinu lidí. Byly to různé typy lidí. Tím nechci říct, že nacismus byl lepší. Ale pořád dokola se omílá, co všechno "náckové" udělali. Tak proč se tak nemluví i o komunistech? To lidé tak rychle zapomínají? Nebo snad odpouštějí?

Doufám, že to nastupující mladá generace změní. Včetně mě. Mě bude v září 20 a sama za sebe mohu říct, že pro to udělám maximum. Ne kvůli sobě, ale kvůli budoucnosti mých dětí a budoucnosti tohoto národa. Přála bych si, aby se o Čechách zas psalo, že zde žijí lidé, kteří jsou hrdí na svou zem a na její historii, a že jsou schopni žít v demokracii. Lidé, kteří si váží svobody a udělají pro ni všechno.

Věřím, že nejsem sama, která si toho myslí. Buďme optimisté a věřmě, že nás čeká lepší budoucnost, BUDOUCNOST BEZ KOMUNISMU A KOMUNISTŮ!!!

 

Vložil: Teriiq ¤


Komentáře (1):
  • 30.01.2008 11:15:34, Soorry

    Sorry - nejak zapominas, ze jine mineni nez Ty ma cca 18% tohoto naroda. Tim ze neco zakazes jejich mineni nezmenis.