Deník princezny   30.Září 2007


Deník princezny

V San Franciscu žije nenápadná patnáctiletá studentka střední školy Mia Thermopolisová. Žije jen se svou matkou, která je umělkyně, svého otce nikdy nepotkala. Od otce jen dostávala dárky a přání k narozeninám. Měsíc před jejími šestnáctými narozeninami se ozve její babička, kterou nikdy nepoznala. Příjde do její nádherné rezidence. Tam jí její babička oznámí, že její zemřelý otec byl korunní princ malé země Genevie (ta je mezi Španělskem a Francií), a tudíž po jeho smrti se Mia stala korunní princeznou. Její babička je tedy královnou Genevie. Mia to nechce příjmout, zlobí se na svou matku, která jí patnáct let nic neřekla.

Mia je rozené nemehlo, v tělocviku dokáže zmrzačit skoro každého. Její spolužačky si nenechají ujít jedinou možnost jí zesměšnit. Ve škole mají jako jeden předmět debaty, Mia tam má dát najevo, že školní uniformy jsou hezké a nutné. Ale protože před ní mluvil kluk, který se Mie líbil, nedokázala ze sebe nic vypravit, proto vyběhla z místnosti a začala zvracet. Kvůli tomuhle si jí spolužačky nejvíce dobíraly. Mia má jen jednu opravdovou kamarádku - Lilly. Ta chce zachránit zvířata na naší planetě, ale stále marně. Mia se začne líbit Lillyinu bratru Michaelovi.

Po škole Mia začne chodit k babičce, aby se učila slušnému chování, protože se blíží jeden důležitý banket. K tomu, aby byla opravdovou princeznou, patří i vizáž, proto pozve její babička přední vizážisty. Mia nosí brýle a má velmi husté vlasy, které dokáží zlomit kartáče, kterými se je pokoušejí rozčesat. Ale najednou se z ní stane velmi krásná dívka.

Jeden z vizážistů však oznámil tisku, že Genevie má novou princeznu. Mie se ze života stane náhle peklo, novináři jsou všude, kam jde. V sobotu se koná velká plážová party, Miu na ní pozve kluk jejích snů. Mia ale zapomene, že Michael ji pozval, aby si poslechla nové písně jeho kapely, a také zapomněla, že slíbila účast v Lillyině pořadu. Mia se dobře baví na party, ale znovu ji najdou novináři.

Na Genevském banketu zkazí, co se dá. Proto se rozhodne, že odmítne být novou královnou. Zanedlouho se má konat večírek, na kterém Mia má oficiálně odmítnout královský titul. Svému šoférovi řekne, že jí tam odveze matka, matce řekla, že jí tam odveze její řidič. Mia se chystá utéct z domu. Od královny ale dostame dárek, který měla dostat od svého otce k šestnáctinám. Byl to deník, který se otevíral pomocí přívěsku, ten také dostala darem. Mia deník otevřela a z něj vypadla obálka s dopisem od jejího otce. Mia si ho přečetla a změnila svůj názor.

Předtím byla rozhodnutá, že princeznou být nechce, teď svůj názor změnila. Večírek už začal a všichni čekali na Miu, pokud by do deseti minut nepřišla, královna by oznámila, že se princeznou nestane. Králem by se tedy stal jeden velmi nesympatický lord. Mia jela svým Mustangem, ten se ale zastavil a nejel dál. Ten večer pršelo, byla už zmoklá na kost, když přijela její limuzína. Mia přijela do rezidence právě včas, i v mokrých šatech vystoupila před veřejnost a řekla, co měla na srdci. Předtím sice s projevy neměla dobrou zkušenost, ale tenhle se jí povedl. Poté nasledoval tanec, který měla začít královna a princezna. Královna už tančila, ale Mia neměla s kým. V tom přišel Michael a odpustil jí, že tenkrát nepřišla....

V hlavní rolích tohoto zajímavého filmy hrají Julie Andrews, Anne Hathaway a Mandy Moore. Režie Garry Marhall (režíroval Pretty woman).

Film doporučuju. Ocení ho hlavně milovníci "slaďáků" s dobrým koncem. Snímek je takovou moderně zfilmovanou pohádkou o Popelce.

napsal/a: Terriii 18:51 | Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář