50-Cent!   15.Červen 2007


občanské jméno: Curtis Jackson

datum narození: 6.7.1976

vzdělání: Nedokončená střední škola (Andrew Jackson High

Sshool), školu nedokončil kvůli pobytu ve vězení

rapová skupina: G-Unit (Guerilla Unit)

členové G-Unit: 50Cent. Tony Yayo, Lloyd Banks, Sha Money XL,

Prov, Bang Em Surf, Ice, Bolo

Curtis Jackson,narodil se 6. července roku 1976 v New Yorku do ''čtvrti drog''.Neměl otce a jeho matka Obrazekdealovala drogy,později byla zavražděna.

Vyrůstal u prarodičů ve čtvrti Queens.50 Cent se zapletl s drogami,dealoval crack. V té samé čtvrti bydlel Jam Master Jay z Run-DMC. Měl vlastní studio a tak přivedl Centa k rapu. Jeho počátky nebyly slavné, nerozuměl formátu skladby, naučil se refrém a pak to ostaní. Jako první vydavatelství si vybral JMJ Records. Pak se seznámil s prezidentem Columbia Records,takže to bylo jeho druhé vydavatelství. S ním vydal album ''Power of the Dollar''. Z nehož se prosadil singlem ''How To Rob''. V dubnu 2000 byl před domem své babičky postřelen,padlo 9 ran z pistole .9mm.Byl střelen do ruky,tváře a hrudi. O pět měsíců později dal výpověd vydavatelství Columbia Records. Začal spolupracovat s Sha Money XL.Nahrál 30 písní které v roce 2001 vydal na kompilaci ''Guess Who's Back''. Jeho další album ''50 Cent is the Future'' které vydal v roce 2002 materiálně podpořil Jay-Z. A právě toto CD se dostalo na stůl komu jinému než Eminemovi. Eminem si ho okamžitě oblíbil. Eminem kontaktoval ''hitmakera'' Dr. Dre.50 Cent se s nimi spojil a tak vznikl hvězdný tým. Cent teď měl daleko lepší možnosti

 pro labely Aftermath/Shady/Interscope které kryje Universal Music. Em a Dre vůbec nezaháleli a začala spolupráce na Centovo nové album ''Get Rich Or Die Tryin'' což se dělo v roce 2002.6. února roku 2003 vychází album ''Get Rich Or Die Tryin'' z něj je první singel ''In Da Club'' jenž rapera co si říká ''50 Cent'' vystřelil na rapový vrchol. 50 Cent je ''hudební umělec'' jeho žánr je Crossover Rap/Hip-Hop.Nejdříve se živil jako drogový dealer.Přitom Rapoval. V roce 2000 se dostal z undegroundu a debutoval se singlem ''How To Rob'' z alba ''Power of the Dollar''. Pak podepsal smlouvu s Eminemovým vydavatelstvím a stala se z něj RAPOVÁ HVĚZDA.

Obrazek

napsal/a: Verca.K. 13:27 | Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář