01.Únor 2008

Pátek, konečně razím domů..

To sem se dneska zase pěkně vytočil, vyrazím dříve z koleje, abych si konečně pořídil lítačku na MHD. Z tramvaje jsem vyskočil předčasně kvůli revizorovi a z 3. brány došel na CANko, tam nastoupil do trolejbusu a dorazil na Americkou. Když jsem dorazil na dopravní podnik a vystál frontu, trubka za okýnkem mi nechtěla vzít papíry na novou kartu, protože nevedu občanku a pas jsem nechal doma. Jediný doklad, který jsem u sebe měl byla JIS karta. Takže mě slušně poslala do hajzlu. Měl jsem co dělat, abych se udržel na uzdě, ale co se dá dělat. V pondělí už budu beztak bez peněz a jezdit zase načerno.

Bylo po půl dvanácté, tak jsem vyrazil na vlak domů. Nechtělo se mi rozměňovat, tak jsem si koupil studentskou jízdenku do Nepomuka, ostatně jako vždycky. Nastoupím do vlaku, posadím se do kupé vedle maminy se dvěmi dcerkami a poslouchám si mptrojku. Před odjezdem nastoupil ještě jeden týpek, ale o tom později.. Sedím, poslouchám, holčičky si čtou bravogirl.. mimochodem tam byli pěkný náušnice J a za 10 minut přišla revizorka.. „Připravte si jízdenky a kartičky na slevy.“ Sáhnul jsem do bundy pro jízdenku a místo žákovské karty jí podávám JISku. To se jí moc nelíbilo a chtěla po mě doplatek do plného jízdného. „Mám 7 korun“, povídám. To jí nějak nedochází a pořád ťuká do té svojí krabičky. Tak znovu a konečně zabrala.. „tak si vystoupíte na další zastávce“, já na to, že jedu stejně jenom do Nepomuka, takže si vystoupím. Najednou se ozval týpek, že kolik potřebuji.. Trochu mě zaskočil, to se stává málokdy, aby vám neznámý člověk jen tak půjčil. Ale když chtěl, protestoval jsem jenom chvilku a nechal ho doplatit dvacku. Sedím ještě deset minut, je mi trochu trapně a můj plán dojet až do Strakonic se zhroutí. Co mi zbývá, vystupuji v Nepomuku, ve dveřích potkávám spolužačku Katku a „Co ty tady? Nejsi ze Strakonic?“ „Jo jsem, jedu na vejlet.“ „Já zase s přítelem za jeho babičkou“ Hm, nasadím sluchátka a nechám je ať si povídají spolu.

Tím končí můj příběh bez pointy, sedím v nádražce ve Dvorci a čekám na další vlak. Doufám, že tentokrát to vyjde bez lístku.. J

 
Autor: Villie83 v 15:29, |

Komentáře (0):