23.Červenec 2007,11:07
Čekání na tu pravou lásku je jako pouštět draka. Mnohokrát spadne nazem, než vyletí opravdu vysoko. A co je ten vítr, díky kterému vzlétne?Přece touha, naděje a odhodlání překonat samotu a bolest.
 
vložil: Welle
Permalink ¤


6 Komentáře:


  • 21.06.2015 10:12:45, :-)

    Už jsi našla Verunko?

  • 09.06.2014 16:06:24, 60934

    Kdepak se asi touláš?

  • 05.12.2012 01:09:50, fakt není důležitý

    abych nezapomněl ty jsi Veronika?

  • 11.08.2010 00:33:07, Georgez

    Jednou se Ti povede dostat toho draka tak neuvěřitelně vysoko na oblohu, až se Ti z toho bude tajit dech, řekneš si - výš to už nikdy nepůjde... Pak se budeš snažit udržet ho tam co nejdéle. A když časem zjistíš, že drak se stále drží vysoko, tak se možná začneš trochu nudit a na nějakou chvíli ho spustíš z oči. On pak tak nějak plíživě a nenápadně začne klesat a po nějakém čase zjistíš, že tvůj drak už moc nelétá, vlastně leží jako placka na zemi. Občas odněkud zafouká a on se zas na chvíli zvedne, ale už nedokáže letět tak vysoko jako dříve. Všimneš si pak ještě jedné zvláštnosti a sice, že ten provázek, kterým draka držíš už nedokážeš pustit, tak nějak Ti přirostl k ruce.

  • 03.05.2008 14:34:26, Opravdu jméno autora není podstatné, ani důležité, ani jiné podobné synonymum… a už zase má autor své úlety.

    Na lásku nemáš čekat, až přijde sama k tobě, ale máš ji jít naproti - hledat jí. Nečekat, že se sama z nenadání objeví (spadne jako Mana z nebes). Protože pokud čekáš, že se jednou sama z ničeho nic objeví (spadne z nebes) tak se možná nedočkáš a nakonec zjistíš, že celý tvůj život bylo čekání na něco co možná za to ani nestálo. A proč to za to nestálo? No to je jednoduché, protože ty sama jsi, si vysnila (vysnila ve významu věřit v existenci) něco jako „objektivní“ LÁSKU, (to je ta nečekaná láska, která padá z nebes jako ta Mana), avšak v našem světě asi nic takového neexistuje. A když to neexistuje, pak na to nemá smysl čekat. Říkám asi neexistuje, protože položení důkazu existence objektivní lásky je možné pouze mimo náš reálný svět. Tedy objektivní láska je vlastně exogenní láskou, jejíž existenci asi nelze v našem světě dokázat, avšak ty bys měla hledat endogenní lásku a ne exogenní lásku. Tou endogenní láskou myslím takovou, kterou si sama vydefinuješ. V tomto případě definice je přípustná subjektivně kriteriální definice, avšak musíš si dát pozor, abys nestanovila definici příliš konkrétně. I zde platí, že definice musí mít určitý stupeň abstraktnosti (obecnosti). Protože, pokud stanovíš definici díky subjektivním kritériím příliš konkrétně, stane se ti, že do vzorku lidí, které bys mohla milovat (ve významu být s nimi šťastná – tj. nalezení té „pravé“ lásky) se „nevleze“ ani jeden jediný člověk, to znamená, že opět asi zase hledáš objektivní lásku.
    A proč máš jít hledat láskou ty sama a nečekat, až ona přijde k tobě sama? To je opět jednoduché, protože pokud neexistuje něco, čemu lidé říkají OSUD, který by nám dopředu předurčil, naše životy, pak můžeš svůj život změnit a lásku najít. Samozřejmě pokud existuje něco jako OSUD, pak jsou naše životy dopředu dány a pak má smysl čekat na tu „objektivní“ LÁSKU, kterou ti OSUD předurčil. To znamená, že v případě existence OSUDU a s ním související existence objektivní lásky se snad vyplatí, čekat na lásku, která přijde sama……pokud vůbec někdy přijde. Protože ti možná OSUD určil život bez LÁSKY.
    Já osobně zastávám, názor, že nic jako OSUD, který by mi dopředu předurčil, jaký můj život bude není a proto pasivně nečekám na to co přijde, ale měním to co je pokud je v mých silách to změnit. Samozřejmě je na tobě samé, jak přijímáš svůj život, který žiješ…

    Opravdu jméno autora není podstatné, ani důležité, ani jiné podobné synonymum… a už zase má autor své úlety.
    PS: nezapomeňte poslat autorovi autorský poplatek, za ten úlet, který tu zase dneska měl, avšak neposílejte ten poplatek OSE (OSA – Ochranný Svaz Autorský), OSE zla……:-D :-D :-P

  • 15.08.2007 13:41:00, Jirkapilka

    Letěl sem hodně vysoko a byla to nádhera. Klidně spadnu tisíckrat jen pro naději že vylítnu eště výš.