Automat na marušku:D

autor: Zuzulinka_8 | 29.Leden 2008

První automat na marihuanu je na světě

V automatech si dnes už můžete koupit mnoho potřebných věcí. Existují automaty na kondomy, jídelní i automaty na nealkoholické pití. Ale automat na marihuanu, ten tu zatím nebyl. A to už se změnilo.
28. ledna 2008

V Kalifornii totiž spustili provoz vůbec prvního automatu, který zákazníkům vydává právě marjánku. Stroj není určen široké veřejnosti, mohou jej použít jen ti, kterým byla tato lehká droga předepsána ze zdravotních důvodů. A navíc musejí ještě podstoupit celkem zdlouhavou proceduru, než se ke zboží dostanou.

 

Pacienti si musejí nechat sejmout otisky prstů, předplatit kartu s údaji o množství a typu látky, teprve pak mohou ve dne v noci přijít s lékařským předpisem k automatu a zaplatit si lék. K automatu se přistupuje jednotlivě a dohlíží na něj hlídač.  

 

První z automatů je umístěn v Herbal Nutrition Centre v Los Angeles. „Pacienti do něj vloží kartu a otiskem prstu se ověří, že jsou to skutečně oni. Kamera je následně zaznamená, poté dostanou lék,“ líčil postup Vince Mehdizadeh, šéf a majitel centra.

 

Obchodníci s podobnými automaty věří, že se postupem času stanou stejně běžnými jako ty nápojové či jídelní. Možná se v budoucnu objeví ještě takové, které vedle marihuany budou vydávat i jiné předepsané léky, například viagru nebo antidepresiva.