rihanna - životopis   23.Leden 2009


Povolání: Zpěvačka, Modelka
Věk: 20
Datum narození: 20. 02. 1988
Místo narození: St. Michael, Barbados
Znamení: Vodnář

Životopis

Rihanna celým jménem Rihana Robin Fenty odstartovala vskutku dobře. Hvězda RnB a soulové scény, se narodila na Barbadosu v roce 1988. Jako teenager zpívala svým kamarádům a rodině jen pro zábavu. Jednoho dne ji její kamarád představil hudebnímu producentovi Evanu Rogersovi v New Yorku. Rogers byl velmi překvapen, jaký velký talent se v Rihanně ukrývá. Nahrál s Rihannou demo s 20 songy, hitem Pon de replay, které pak všechny poslal do vydavatelství Def Jam Records.

A vyšlo to.Její singl Pon de replay obletěl rádia celých Spojených států. Stejné úspěchy slavilo i její album Music of the sun, které bylo vydáno 30.srpna 2005. Rihanna prohlásila, že se nechala inspirovat interprety jako například: Alicia Keys, Beyoncé a Mariah Carey.Její album zní především ve stylu RnBb, hip hopu a soulu. Její první velký hit "Pon de Replay" se rychle vyskákal na druhé místo v amerických hitparádácha na 15 v Kanadě. Zrodila se nová RnB hvězda.

V dubnu 2006 Rihanna vydala druhé album A Girl Like Me a jeho hity jako například S.O.S, Unfaithful nebo Break it off ( duet se Seanem Paulem) opět vyhrávají na všech amerických hitparádách. K singlu S.O.S Rihanna natočila klip pro Nike, který se stal velmi uspěšným.

Dále na jaře 2007 vydala další své CD - Good girl gone bad, z něhož jsou zatím známé pouze dva hity - Umbrella (feat. Jay-Z) a Shut Up and Drive, který se objevil v rádiích a hitparádách teprve před pár dny (editováno 16/9/07). Song Umbrella se stal velmi populární a byl oceněn cenami MTV.

napsal/a: _ladypeggy_ 14:59 | Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář