PŘÍTEL POMLOUVAČ

Jeden člověk se přestal stýkat s přítelem, protože často špatně mluvil o svých přátelích a své rodině. Opuštěný se nezeptal na to, proč už se s ním nechce stýkat. Ale choval se k němu se zlobou, žárlivostí a závistí. Ale jednoho dne se stalo, že před přítelem naříkal a pak ho požádal o to, aby mu řekl, proč zapomněl na takové přátelství, které mezi nimi ještě před nedávnem bylo. Přítel mu řekl: "Nechtěl jsem se již s Tebou stýkat, protože Tě mám i přesto všechno, jak se chováš a co jsi mi provedl rád a nechci, aby Ti druzí zazlívali, že pomlouváš své přátelé i nejbližší. Když se nebudeme vídat, bude se zdát, že jsme se rozkmotřili, a když mě pak budeš i nadále pomlouvat, nebudou  Ti to tak vyčítat, jako kdybychom se spolu stýkali."

BUDEME-LI SE UVNITŘ CÍTIT SILNÍ, NEBUDEME MÍT POTŘEBU ANI TOUHU POMLOUVAT DRUHÉ. -Sri Chinmoy-



Můj čas, moje rady, moje ochota, moje pomoc pro ženu, která si nic z toho, co jsem pro ni a pro její zamilovanost z nešťastné lásky dělala, si ode mě nezasloužila. Tento příběh je skutečný.

ZASLEPENÁ LÁSKA

MUSÍM OTEVŘENĚ NAPSAT, ŽE JSEM TO SPOLEČNÉ DOPISOVÁNÍ POTŘEBOVALA, ABYCHOM VYLÉČILY RÁNY PO TOM BOJI. JE TO DIVNÉ, ALE NĚCO NA TOM JE, ŽE NA BOLEST JE VŽDY NEJLEPŠÍM LÉKEM ZASE JEN BOLEST. NEZNÁM ZA TŘI POSLEDNÍ MĚSÍCE NIC BOLESTIVĚJŠÍHO NEŽ TO, ŽE JSEM VE SVÉ BOLESTI POTLAČOVALA JEJÍ PROJEV. POLYKALA JSEM SLZY A VÍM, ŽE TO BYLY SLZY I ZA TEBE A O TO VÍC BYLY TYTO SLZY PRO ME TRPČEJŠÍ. A VČERA, SVĚTE DIV SE, JSEM TĚMTO SLZÁM DALA PRŮCHOD. PŘIPADÁM SI DNES ZEVNITŘ NĚJAKÁ ČISTĚJŠÍ, KLIDNĚJŠÍ, SMÍŘENĚJŠÍ. V POSLEDNÍ DOBĚ JSEM SI OD TÉ BOLESTI ODPOČINULA JEN VE SPÁNKU.
ALE JAK JSEM ZJISTILA, ŽÁDNÝ ČAS VŠAK NENÍ, TO JEN MY SE POHYBUJEME, COŽ JE PRO MĚ BOMBA ZJIŠTĚNÍ. ČAS BOLEST NEVYLÉČÍ, ALE ČLOVĚK SE STÁVÁ SÁM SOBĚ SVÝM VLASTNÍM LÉČITELEM. CHCI A MOC SI TO PŘEJI, ABY SI VĚDĚL, ŽE SE NA TEBE NEZLOBÍM, NECÍTÍM ŽÁDNÝ HNĚV, ANI SE TI UŽ NECHCI MSTÍT. NEJSEM SCHOPNA TĚ ANI ZA VŠECHNO NENÁVIDĚT, JSEM SCHOPNA CHÁPAT A I POCHOPIT TĚ. PŘIŠLA JSEM MIMO JINÉHO I NA TO, ŽE SI NĚJAK NECHCI PŘIPUSTIT, ŽE TO CO SE MEZI NÁMI STALO, NEBYL HŘÍCH. PROTOŽE JINAK BYCH TĚ NIKDY POŘÁDNĚ NEPOZNALA, KDYBYCHOM NESPOJILI I SVÁ TĚLA, PROTOŽE TO K PRAVÉ LÁSCE PATŘÍ A TO I MILOVÁNÍ V POSTELI A V NAŠEM PŘÍPADĚ I AUTĚ. PROSTĚ JSME SE NECHALI UNÉST SVOU VÁŠNÍ I CHTÍČEM. TAK NĚJAK SI MĚ K TOMU INSPIROVAL, ABYCH TO UDĚLALA. PROTOŽE INSPIRACE JE JAKO POHLAVNÍ TOUHA, ANI TA SE NEDOSTAVUJE NA OBJEDNÁVKU. A NAVÍC NA LÁSKU NEEXISTUJÍ ZÁKONY, PROTOŽE JEN LÁSKA MŮŽE BÝT SAMA SOBĚ ZÁKONEM.
I KDYŽ V MÉM PŘÍPADĚ JDE VLASTNĚ O NEŠŤASTNOU LÁSKU, PRÁVĚ PROTO SE PRO MĚ STALA TAK NĚJAK TRVALOU. CÍTÍM TO TAK, PROTOŽE JSEM TĚ OPRAVDU MOC MILOVALA A PROTO JSEM NEBYLA SCHOPNA ROZPOZNAT, KDY MĚ TEN DRUHÝ MILOVAT UŽ PŘESTAL. ALE DO TAKOVÉ LÁSKY JSEM JÁ JAKO ZRALÁ ŽENA A MATKA TŘECH DĚTÍ VSTUPOVALA. BYLA JSEM OCHOTNA ZAPOMENOUT NA SVOJI ZRANITELNOST A VYDALA JSEM SE ODVÁŽNĚ SE SRDCEM NA DLANI SVÝMI SKUTKY A ČINY VSTŘÍCT SVÉMU OSUDU. A NELITUJI TOHO, PROTOŽE JEN LÁSKA MI DALA SÍLU RISKOVAT ZRANĚNÍ A TU BOLEST. A BEZ TÉTO ODVAHY BYCH SE TI NIKDY NEDOKÁZALA CELÁ ODDAT A NEZAŽILA BYCH TU NÁDHERU A KRÁSU TOHO OKAMŽIKU, KDY SE SPOJILI NAŠE SRDCE A TĚLA V JEDNO.
VÁŠNIVÁ LÁSKA, KTEROU JSEM SI S TEBOU PROŠLA, MĚ MIMO JINÉHO NAUČILA MNOHÝM VĚCEM, POZNALA JSEM VÍCE SAMA SEBE, SVÉ EMOCE, MYŠLENÍ, MÉ REAKCE A SPOUSTU DALŠÍHO. A HLAVNĚ MÉ ZJIŠTĚNÍ TKVÍ V TOM, ŽE SE NA VÁŠNIVOU LÁSKU VÁŽNĚ NIKDY NEZAPOMÍNÁ. ALE MÉ NEJVĚTŠÍ ZJIŠTĚNÍ "CO TO JE LÁSKA" JE TO, ŽE LÁSKA S VELKÝM L SE ŘEŠÍ SAMA A LÁSKA S MALÝM L ZA TO TRÁPENÍ A BOLEST VLASTNĚ NESTOJÍ. ŽIJI DÁL A NAUČILA JSEM SE ŽÍT S TOU ZTRACENOU TOUHOU A ŽÍZNÍ PO NĚKOM, O KOM VÍM, ŽE NIKDY NEBYL A NEBUDE MŮJ. A NAVÍC SKUTEČNÝ ŽIVOT SE SVÝMI DĚTMI A PŘÍTELEM, KTERÝ MĚ MILUJE, JE PŘECI VÍC NEŽ BYLA MOJE TOUHA.

O autorovi

  • Jméno anonym.1
  • Bydliště
  • Mám webku, skype a telefon.. Už dávno bych vše zrušila a přístroje rozmlátila, jen kdybych nebyla zvědavá na to, kdo a proč mě pravě ruši:-)))
Můj profil

Poslední návštěvy