« Domů

Úvaha: Nejrychlejší způsob, jak ukončit válku, je prohrát ji. (Školní texty)

Nejrychlejší způsob, jak ukončit válku,je prohrát ji.

 

Válku lze chápat v několika rovinách, nemusí jítvždy o válku jako takovou, ale dle mého názoru člověk prochází „válkami“ každýden. Válka může být pro někoho nemoc, která ho sužuje, a pro jiného je to třebazaměstnání, jako například pro mého romského kamaráda Jožku, který život apráci snad nikdy nedokáže skloubit dohromady.

         Při přemýšlení nad tímto tématem městále napadalo jedno. Netkví podstata věci v lidské lenosti?

         Z mého vlastního života vím očetných případech „vzdání se bez boje“. Lidské války často prohrává lenost!Stalo se vám někdy něco podobného? Řekli jste si něco ve smyslu: „To za toúsilí nestojí“? Mě už nespočitatelněkrát. Proto obdivuji členy našíspolečnosti, například naše poslance, kteří tvrdě a neochvějně dokáží jít zasvými ideály, bohužel jsou podle mého názoru tyto ideály někdy v rozporus představami široké veřejnosti, ale to je teď jedno.

         Má boj vůbec cenu? Je toto vždyřešením, či je někdy lepší nebojovat? Vzdát se?

Jedná-li se o válku, kde umírají lidé, je to vždypodle mě zbytečné, bezvýsledné a pošetilé. Žádná válka v historii lidstvanebyla přínosem. Pokud jde o náš vlastní vnitřní boj, je to z méhohlediska nutná a nevyhnutelná věc. Nemocný člověk má bojovat se svou nemocí aždo samého konce, neboť jeho víra je tím nejsilnějším placebem, které se mu můžedostat, a je vědecky dokázáno, že placebo je někdy silnější než opravdový lék.Myslím si, že „válka“ ve vládě je také přínosem, jelikož výsledkem je určitýkompromis. Má být pluralita názorů, a proto se nemůžeme divit, když naši tvrdía neochvějní poslanci zasedají za šumu nekončících hádek. Toto platí iv běžném životě. Pluralita názorů je v dnešní době dobře patrná na internetovýchanketách.

         Nejrychlejší způsob ukončení války jeopravdu kapitulace. Ve válce zbraní je to podle mého to nejlepší řešení, alenázorová a myšlenková válka by se měla dotáhnout vždy do konce, neboť to jejediný způsob, jak se posunout dále. Na závěr bych řekl: „Musíme se naučitvítězit tím, že budeme pokorní, budeme naslouchat své duši a duši svýchnepřátel.“

O autorovi

  • Jméno cernil
  • Region Nymburk
  • Tak jsem normální kluk, to asi stačí... Ostatní se můžeš dozvědět...
Můj profil