« Domů

Úvaha: Představa o životním protějšku (Školní texty)

                     Představa o životnímprotějšku

 

 

Za svůj život potkáme stovky,ba i tisíce lidí. Je možné najít životního partnera? Není životní partner pouzevyprošenou iluzí, naším idolem? Ano, podle mého názoru je toto v dnešnídobě velice ožehavé téma, nebo snad není?

         Každý má své iluze, sny a přání. Podle mého názoru je velicepravděpodobné, že právě tyto ideály ovlivňují lidské chování, vnímání aprožívání. Jsem naštěstí jeden z těch, kteří jsou zadaní a podle méhonázoru ŠŤASTNĚ. Není to však pouze vsugerovaný pocit? Někdo jiný může říct: „Tohobych nesnesl. Podívej jak se k němu chová, to udělat mě, už by šla (šel)do světa.“

         Svobodný člen lidské společnosti tzv. jedinec, napříkladpatnáctiletý chlapec, se snaží pozorovat dívky ve svém okolí, vybírat jejichpřednosti a na základě všech kritérií se posléze pokusit o nyní již „ideál“.Myslím,že nejprve je kritérií pouze minimální množství, ale pokud pokus(neboli„oslovení“) vyjde a pokud vznikne pár, počet kritérií s časem postupně roste.  Těmto vzrůstajícím nárokům nemusí jedinecstačit, například čtrnáctiletá družka našeho patnáctiletého chlapce. Ideálkončí.

         Člověk je podle mého názoru velice tolerantní tvor, NAŠTĚSTÍ.Pokud by nebyl, ideál by neexistoval. Každý je ochoten tolerovat něco jiného,proto je možné najít takového partnera, který má přesně takové nedostatky, ježjsme ochotni akceptovat. Každý má odlišný ideál. Není právě toto krásné aúžasné?

         Vzhled partnera je velice důležitým faktorem ovlivňujícímjeho celkového hodnocení. Velice záleží i na našem vlastním vzhledu, není-lidobrý, nejsme schopni uvěřit protějšku jeho „pravdivé“ tvrzení o naší kráse apodceňujeme se, toto nás provází celým vztahem a nedá nám to spát ( Projevujese to například v myšlenkách: „Zasloužím si ho?“) . Druhým neménědůležitým faktorem je naše chování. Je možné zůstat s partnerem celý životjen proto, aby byl hodný na děti a zabezpečil rodinu? Myslím? Možná částečnědoufám?

         Životní partner není doufejme nic nereálného a doufejme, žekaždého z nás jednou potká. Třeba již potkal. Není to možné?

O autorovi

  • Jméno cernil
  • Region Nymburk
  • Tak jsem normální kluk, to asi stačí... Ostatní se můžeš dozvědět...
Můj profil