12.Duben 2008

Co je to milovat?

Milovat! Proč tak často užíváme tohoto slova, aniž bychom si dokázali představit či uvědomit co vlastně znamená? Naše neznalost ostatní zraňuje. Není to jen něco víc než mít rád. Je to cit, který nikdo nedokáže přesně popsat. Každý si pod tím představí trošku něco jiného.

V tom je právě kámen úrazu. Jeden si myslí, že milovat je odevzdat se druhému člověku, věřit mu, dát mu svou duši, své tělo, svůj čas a být za to rád. Nikdy jej nezradit.

Přitom druhý věří v něco jiného a říká: "Miluji tě". Kde je tedy pravda?

Co je ideál slova milovat... Lásku dávat a hodně za ni získávat, říci tomu druhému co k němu opravdu cítíte, než bude pozdě. I kdyby se celý svět k tobě otočil zády, musíš vydržet a stát se svojí láskou. Protože láska je ta největší bolest na světě, ale zároveň ten nejnádhernější pocit, že jsi milován.

Láska je to nejkrásnější, co člověk muže získat, láska je to nejkrutější, co muže člověk ztratit. Proto hledej všude, projdi svět křížem krážem a ptej se jen na lásku! Až ji najdeš, tak si ji braň a hlídej jak nejlíp umíš... protože ztratit ji dokáže každý, ale jen málokdo ji dokáže ubránit.

Nikdy nezapomeň na svou lásku, i když si říkáš, že na ni stále myslíš. Dříve než v pokušení koukneš po jiné, zamysli se, co ve své lásce všechno máš a co vše riskuješ. Nezahazuj cit, který by ti vydržel na věky, pro jeden krátký okamžik

Vložil: dablik252 ¤