25.Červen 2010
Sojové maso na houbách | Recepty
· sójové plátky (mohou být také kostky, ¾ sáčku), 17 – 20 Kč
· žampiony krájené v plechovce, 14 Kč
· hlavička česneku, 5 Kč
· 1 cibule, 2 Kč
· 2 kostky zeleninového bujonu, 10 Kč
· sterilované červené zelí, 18 Kč
· bramborový knedlík, 20 Kč
Postup:
Nejdůležitější je příprava masa! Do litru vody dejte 4 nakrájené stroužky česneku, po chvilce varu přidejte 2 bujony. Po jejich rozpuštění vložte maso. Po dvaceti minutách jej vypněte, ale neslévejte! Nechte ho ve vývaru vychladnout. Poté maso vyndejte a lehce vyždímejte. Vývar nevylévejte, budete ho ještě potřebovat. Maso nakrájejte na kostičky. Na pánvi zlehka osmahněte jednu menší cibuli a čtyři nakrájené stroužky česneku (cibuli osolte, aby pustila vodu). Až chytne cibulka barvu, přidejte nakrájené maso. Chvíli smažte a poté jej podlijte vývarem. Přidejte sladkou papriku, drcený kmín a pepř. Kořením rozhodně nešetřete. Jako poslední přidejte nakládané krájené žampiony. Smažte dalších 5-8 minut. Pokud však použijete houby čerstvé, musíte smažit déle.
Nejlepší příloha k sójovému masu na houbách je bramborový knedlík a červené zelí. Jeho příprava je velmi jednoduchá. Na pánvi osmažte cibulku, přidejte zelí a jen důkladně prohřejte.
Je to levné a je to dobré! :-)
danielka.163 | 09:32