Recepty, básničky a blbosti do školy...

25.Červen 2010

Sojové maso na houbách | Recepty

·        sójové plátky (mohou být také kostky, ¾ sáčku), 17 – 20 Kč

·        žampiony krájené v plechovce, 14 Kč

·        hlavička česneku, 5 Kč

·        1 cibule, 2 Kč

·        2 kostky zeleninového bujonu, 10 Kč

·        sterilované červené zelí, 18 Kč

·        bramborový knedlík, 20 Kč

 

Postup:

Nejdůležitější je příprava masa! Do litru vody dejte 4 nakrájené stroužky česneku, po chvilce varu přidejte 2 bujony. Po jejich rozpuštění vložte maso. Po dvaceti minutách jej vypněte, ale neslévejte! Nechte ho ve vývaru vychladnout. Poté maso vyndejte a lehce vyždímejte. Vývar nevylévejte, budete ho ještě potřebovat. Maso nakrájejte na kostičky. Na pánvi zlehka osmahněte jednu menší cibuli a čtyři nakrájené stroužky česneku (cibuli osolte, aby pustila vodu). Až chytne cibulka barvu, přidejte nakrájené maso. Chvíli smažte a poté jej podlijte vývarem. Přidejte sladkou papriku, drcený kmín a pepř. Kořením rozhodně nešetřete. Jako poslední přidejte nakládané krájené žampiony. Smažte dalších 5-8 minut. Pokud však použijete houby čerstvé, musíte smažit déle.

Nejlepší příloha k sójovému masu na houbách je bramborový knedlík a červené zelí. Jeho příprava je velmi jednoduchá. Na pánvi osmažte cibulku, přidejte zelí a jen důkladně prohřejte.

Je to levné a je to dobré! :-)

danielka.163 | 09:32

komentáře (0)

komentáře (0)

Přidej komentář