25.Červen 2010
Chilli con carne | Recepty
Ingredience:
2 lžíce oleje
450 g mletého hovězího zadního masa
2 lžičky chilli
2 lžičky mletého kmínu
půl lžičky oregána
2 stroužky česneku
sůl a pepř
špetka cukru
1 lžíce hladké mouky
450 g loupaných krájených rajčat
450 g konzervovaných fazolí v rajčatové omáčce
(nejlepší je kombinace různých druhů fazolí - vypadá to krásně)
Postup:
V kastrolu rozehřejte olej a přidejte mleté maso. Během opékání oddělujte maso vidličkou nebo mačkadlem na brambory, aby se rozdrobilo. Maso osolte a přidejte všechno koření, prolisujte do směsi česnek a poprašte moukou. Na mírném ohniopékejte za stálého míchání asi 3 minuty. Pak přidejte nakrájená rajčata i se šťávou a duste pod poklicí 25-30 minut. Fazole přeceďte a přidejte je khotovému masu. Nechte je 5 minut v masu prohřát.
danielka.163 | 09:20