Výlet

17.Březen 2007

Tedy po mnoha odkladech, výmluvách došla moje maličkost k závěru, že je nutné využít krásného jarního počasí. Ne k tomu abychom sednuli někde venku před hospodu a radostě chlemtaly jedno pivo za druhým.Ale k tomu, že dobydeme kótu, jenž se ční 601metrů nad hladinou moře, a naším městem.
A to bez pomoci domorodců, bez dekadentních výstřelků jako jsou kyslíkové přístroje, základní a aklimatizační tábor, též detoxikační tábor.
Celá tato výprava čítající celkem, přesně dva muže-já a kolega Petrák, znalec lesních pěšin a cest, se vypravila asi hodinu před polednem na expedici.
Naše zásoby byli z Billy a byli skromné. Pouze 8 piv, koláč, bageta, 2ks čabajky a několik housek. Dále byl prováděn záznam na přístoji Panasonic TZ1, modré barvy a SonyEricsson K800
Cesta probíhala plynule za radostného tlachání o PC hrách, zajímavostech kolem lesní cesty a faktu, že jdeme na kopec, aniž bychom šly do kopce. Dále proběhlo několik uštěpačných poznámek na adresu kolegy, stran jeho průvodcovských schopností, zvláště na lesních křižovatkách. Ale potvrdil své kvality a náš tým, až na jedno malé extempóre dorazil na místo určení.
Na onom vrcholu jsme zjistili, že restaurace i rozhledna jest mimo provoz. Což až tak nevadilo, neboť jsme disponovali zásobou piva i jídla. Další atak na tuto kótu, spojený s vyhlídkou na rozhledně bude asi až o letních prázdninách, kdy jest celodení provoz obou zařízení, jak restaurace, tak rozhledny.
Po zhodnocení situace, že je tu celkem hezky ale pokud je zavřená hospoda, tak to stojí za hovno, zvedl náš tým kotvy a vyšel na zpáteční cestu. Ta ubíhala radostně z kopce a směrem k poutnímu místu, které se zve Hory. Vyvěrá tu totiž léčivý pramen.
Mimo nás tu pobývala i Božena Němcová a to roku 1851. No byla tu dřív, ale my tu jsme o to častěji.
Celá expedice byla zakončena v restauraci U Lenina radostnou konzumací piva a držťkové polévky a několika návrhy na další možné výlety.
Tentokráte s větší pojistkou proti uzavřeným restauracím a ve větším kolektivu.
Pár obrázků z výletu je v albu výlet 16.03.07

napsal/a: danny1691 23:35 Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář