Dominičkův blog

31.Říjen 2009

Arsenalu stačilo v derby jedenáct sekund, aby vypráskal Tottenham

Fotbalisté Arsenalu poraziliv úvodním utkání 11. kola anglické ligy Tottenham na svém hřišti 3:0 aminimálně do večerního zápasu Manchesteru United se posunuli na druhoupříčku. K páté výhře v pátém domácím utkání Arsenalu nepomohl záložníkTomáš Rosický, jenž opět chyběl kvůli zranění kolena.

31. 10. 2009 16:15 LONDÝN

„Jetěžké posoudit, jak dobrý je v současnosti Tottenham, ale určitě mápotenciál a sestavu s talentovanými hráči a zajímavými jmény,“ uvedlpřed zápasem trenér Kanonýrů Arsene Wenger.

Tři z těchnejlepších útočných talentů ovšem Spurs v sobotním mači chyběli,zranění jsou Luka Modric a Aaron Lennon, hrát nesmí Jermain Defoe, atak kouč Harry Redknapp vsadil na Petera Crouche s Robbie Keanem.Zpočátku tento plán fungoval, Tottenham nehrál špatně, pak ale přišelděsivý závěr poločasu.

Arsenal vstřelil velkému rivalovi dvěbranky v rozmezí dvou minut. Nejprve se ve 42. minutě prosadilnizozemský útočník Van Persie, který si naskočil na Sagnův centr apřesným volejem k tyči prostřelil Gomese v brance hostů.

Zapouhých 11 sekund zdvojnásobil domácí vedení kapitán Fábregas, jenžvystihl chybu v rozehrávce hostů a své sólo téměř přes polovinu hřištězakončil nechytatelnou střelou k tyči.

Po hodině hry zvýšil nakonečných 3:0 druhou trefou v utkání Van Persie, který zblízka seštěstím využil druhý centr francouzského obránce Sagny. Nejlepšístřelec "Kanonýrů" potvrdil svou výbornou střeleckou formu - vposledních pěti ligových zápasech zaznamenal šest branek.

HráčiArsenalu tak jednoznačně vrátili soupeře z Tottenhamu zpět na zem.Robbie Keane se totiž před utkáním kasal, že jeho mužstvo už jerovnocenné s Wengerovým výběrem. Na hřišti to ovšem není patrné, vletošní sezóně prohráli Spurs jak s Arsenalem, tak s Chelsea čiManchesterem United. Vítězství 2:1 nad Liverpoolem v samotném úvoduletošního ročníku tak stále více vypadá jako pouhá náhoda.

Autor domimik3 v 18:35

0 Komentáře:

Přidej komentář

<< Home