Bouřky přijdou odpoledne, večer ještě zesílí

Jihomoravský kraj. Nejsilnější bouře ale dorazí až večer.

Meteorologové vydali varování před bouřkami pro Prahu, Vysočinu a kraje Středočeský, Plzeňský, Jihočeský, Pardubický, Jihomoravský, Zlínský, Olomoucký a Moravskoslezský. Výstraha platí od 11:00 až do neděle. Více ZDE. 
 

Podívejte se na mapu výstrah Českého hydrometeorologického ústavu
 

 

Mapa kde hrozí intenzivní bouřky, doprovázené přívalovými srážkami
Foto: ČHMÚ

Podle odhadů meteorologů by ale nejsilnější bouře měly přijít až ve večerních hodinách. “V průběhu odpoledne k nám z Rakouska postoupí tlaková níže, která přinese bouřky. Ty nejintenzivnější ale očekáváme kolem 18. a 20. hodiny na Moravě a ve Slezsku,“ upřesňuje meteoroložka Dagmar Honsová.
 

Podle ní budou silné bouřky na Moravě a ve Slezsku kvůli vysokým teplotám. “Teploty se v těchto místech pohybují kolem 22 stupňů, proto budou intenzivnější, než v jižních Čechách, kde se teploty budou pohybovat do 17 stupňů Celsia,“ doplňuje Honsová.

 

V neděli budou bouřky už jen v horských oblastech

 

Poslední den v týdnu by se měla oblačnost protrhat a pršet by už mělo jen v horských oblastech. Od úterý ale opět Česko zasáhne špatné počasí a bude se ochlazovat. “Od úterý čekáme se studenou frontou další bouřky,“ říká Honsová. Předpověď počasí na následující červnový týden najdete ZDE. 
 

Naposledy silné bouřky řádily v Česku v úterý 26. května. Více TADY.

Podívejte se na video

Bouřka ilustrační foto-3

O autorovi

  • Jméno evropa5
  • Bydliště Ústí nad Labem
  • Ahoj jmenuji se Standa a hledam neakou holcinu na seznameni treba jen kamaradku budu moc rad kdyz napise odepisu na 100 procent
  • Můj profil

Kategorie