Magický kouř

Cigareta, vodní dýmka, joint... denně vidím někoho komu se valí kouř z pusy a přiznám se i já vypouštím škodliviny do ovzduší, ve většině případů jde o vodní dýmku. Sám si říkám, co mě na tom přitahuje... zabafat si, jsem závislý na nikotinu? nebo jiné látce? Nebo čím to sakra je, že mě baví vypouštět ten magický kouř.

Jsem silně proti kouření cigaret, možná až přiliš a to z mnoha důvdů, ale jiný dým už mi tolik nevadí.. jsem alibista? Schvaluju jen to co sám dělám? Těžko říct ale jedna věc mě štve opravdu hodně... je to cigareta.

Moje vodní dýmka mi ničí zdraví a přesto si ji dopřeju, je to pro mě společenská záležitost. Často chodím do naší Karvinské čajovny abych se tam potkal s přáteli a dal si s nimi dýmku, popovídal si a probral každodenní starosti. Je to pro mě moment kdy se cítím dobře a přispívá k tomu i to bublání dýmky. Na tom jsem opravdu závislý a negativní dopady na mé zdraví v tu chvíli neřeším.

Ovšem jiné to je v případě, když vidím u někoho cigaretu. Kuříkovi nestačí si dát vodní dýmku a i když s ní doplní svou dávku nikotinu, i přesto jde a zapálí si tu bílou nenápadnou potvůrku. Moje první setkání s ní bylo když jsem ji viděl u svého dědy, věděl jsem že je špatné kouřit ale hlavně smrděla mi, od první chvíle jsem ji neměl rád. Na základní škole sem ji potkal podruhé ale díval jsem se na ní jinak, zajímalo mě proč jí lidé mají tak rádi a poprvé sem si zapálil. Můj názor se nezměnil, bylo to odporné a nadále jsem ji neměl rád. Konec střední školy mi přichystal další setkání se starou známou a to vždy když jsem se potkal se staronovým kamarádem alkoholem, zezačátku si alkhohol dost rozuměl s cigaretou ale ranní probuzení mi připomínalo proč nemám rád cigarety. A tak jsem se s ní rozloučil znovu v domění že tentokrát nadobro.

Bohužel mrška jedna si našla cestičku jak mi znepříjemňovat život dál... můj brácha, mí kamarádi a z mého nejčerstvějšího zjištění i moje přítelkyně  kouří cigarety. Proč? Jak se to stalo? Zjišťuju že nikdo z nich neumí přestat a cigareta se stává jejich nejlepší kamarádka. Mám pocit že s ní prohrávám, můj děda kvůli ní umřel, lidé mi kvůli ní lžou a se svou přítelkyní se kvůli ní hádám, čímž jsem na ní pořád víc a víc naštvaný...a věřím že nejsem sám. Cigareta lidi rozděluje ... kuřácí VS nekuřáci ... a každý z nich je více či méně tolerantní.

Přiznám se že co se týče cigarety jsem NETOLERANTNI, sama si u mě postupem času vybudoval tak silnou averzi, že nevlezu do restarace kde se kouří, když stojí ma zástavce a někdo kouří vedle mě tak se mi otevírá kudla v kapse a když vidím kouřit svého bráchu tak mu nadávám.

Ale je možné že jí za něco i poděkuju, protože právě teď uvažuju o tom že se vzdám své vodní dýmky jen abych o sobě mohl říct, že jsem NEKUŘÁK

i ten popkorn z přednastavené šablony tohohle blogu mi připomíná cigarety...

Přidej komentář