Další...

Michel De Montaigne:
"Člověk je ztělesněná nejistota a každý konečný úsudek o něm je falešný. Změna lidského charakteru, nestálost v citovém životě je přirozenou vlastností člověka. Vždyť se mění s počasím, okolnostmi, tělesnými podmínkami, jeho zájmy, schopnostmi, názory a zvyky. Člověk vidí věci různě. Je stálý ve své nestálosti a nestálý ve své stálosti, nesnáší ponurou ctnost pravidelnosti, miluje rozmanitost, je takový i onaký, ze všech stran nekonečný, můžeme o něm pronášet protikladná určení, je to ztělesněný rozpor. Jeho dnešní já je jiné než včerejší, v jeho životě není totožných okamžiků, jeho individualita není dána, je to vyvíjející se struktura, přecházející z jednoho stavu do druhého."

Erich Maria Remarque:
"Tu však jsem náhle viděl,že mohu pro druhého něco znamenat už jenom tím, že tu jsem, a že ten druhý je šťastný protože jsem u něho. Když se to takhle řekne,zní to velmi prostě, ale když pak o tom člověk přemýšlí,je to obrovská věc, která vůbec nemá konce. Je to něco,co člověka může úplně roztrhat a změnit. Je to láska, a přece něco jiného. Něco, pro co lze žít. Pro lásku člověk žít nemůže. Ale pro člověka jistě!"

Sebastian Roch Chamfort:
"Odmítl jsem přátelství dvou lidí: prvního proto, že mi nikdy neřekl nic o sobě, a toho druhého proto, že se mnou nikdy nemluvil o mně."

Saint Antoine De Exupéry:
"Nepleť si lásku s vlastnickým poblouzněním; z něho pochází to nejhorší trápení.
Neboť v tom se lidé mýlí: z lásky trápení nepochází. Trápení plyne z touhy vlastnit, a ta je opakem lásky."

Saint Antoine De Exupéry:
"Neboť se živím, abych žil, žiji, abych dobýval a dobývám abych se vrátil a rozjímal a cítil se ve svém poklidném mlčení člověkem širšího srdce."

J. D. Salinger:
"Nezáleží mi na tom, jestli to sbohem řeknu smutně nebo rád, ale když odněkud odcházím, tak si chci uvědomit, že odcházím. Když to člověk neví, je mu pak ještě hůř."

Paul Cézanne:
"K tomu, aby člověk dobře viděl, nestačí mít jen otevřené oči. K tomu je třeba mít otevřené i srdce."

Čínská přísloví:
"Není to víno, co činí člověka opilým - je to on sám."

De Saint Exupéry
"Co je podstatné, to je pro oči neviditelné."

De Saint Exupéry
"Chceš-li postavit loď, nesmíš poslat muže, aby sehnali dřevo a připravovali nástroje, ale nejprve musíš ve svých mužích vzbudit touhu po nekonečných dálkách otevřeného moře."

De Saint Exupéry
"Skutečná láska se nikdy nevyčerpá, a když se obrátíš k té pravé studni, bude tím štědřejší, čím více z ní budeš pít."

De Saint Exupéry
"Netoužíme po věčnosti, ale nechceme se dočkat chvíle, kdy naše činy a věci náhle úplně ztratí smysl. V takové chvíli se ukáže prázdnota, jež nás obklopuje..."

De Saint Exupéry
"Láska je větší než příval slov. O lásce se nediskutuje. Láska je."

De Saint Exupéry
"Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal."

De Saint Exupéry
"Člověk je sám i mezi lidmi."

De Saint Exupéry
"Svítí hvězdy na nebi proto, aby každý našel tu svou?"

De Saint Exupéry
"Milovat neznamená hledět jeden do druhého, ale pohlížet společně jedním směrem."

De Saint Exupéry
"Každému připadají hvězdy jiné. Tomu, kdo cestuje, ukazují cestu. Pro jiného jsou to jen světélka na nebi. Pro vědce je to problém k řešení."

De Saint Exupéry
"Milovat, jenom milovat, to je slepá ulička! Člověk má ještě vyšší povinnosti než jen milovat. Možná je to také láska, ale jak rozdílná od jiných."

O autorovi

  • Jméno gabulesul
  • Bydliště Sokolov
  • Jsem jaká jsem, trošku bláznivá, občas vážná, hodně o všem přemýšlím, protože to je vždy důležité. mám ráda pěkný humor a upřímné lidi a MILUJU mou lásku Tálinku, krásnou dcerušku :-)
Můj profil

Přátelé

Poslední návštěvy