O autorovi
Autor blogu
Jméno: gastrinka
Region: Frýdek-Místek
O mně: jsem jedna z těch co je svá..nesnažím se někoho napodobovat..pro některé lidi jsem zvrácenou a pro některé milovanou osobou..proč né, každý člověk má svůj názor
Můj profil

Kategorie

zdravim vsechny lidi co si to tu ctou a byla bych moc rada aby ste k tomu co tu uvidite hodili komentik..zajimaji me vase nazory
27.Červen 2008
Láska je pozitivní životní energie, která nás motivuje, vede kpoznání sebe sama, k poznání našich možností a k poznání podstatyživota, je to hybný motor pokroku. Láska je všude kolem nás. Ale pozor,zamilovat se neznamená lásku! Opakem lásky je nenávist, je to vlastnějejí protipól, nerozlučný „blíženec“, druhý konec téhož. Teprve poznánísouladu mezi láskou a nenávistí umožní i poznání její podstaty, pak sekruh uzavře a spojí. S láskou ani s nenávistí se nelze vyrovnat tím, žena ni zapomenete, je nezávislá na Vašem vědomí, ta buďto je a nebo nenía pokud je, vždycky se nějak projeví. Lásku nelze odmítnout, lze jipouze přijmout a neopětovat. Láska sama o sobě nemůže přinést zklamání,bylo by to popření její podstaty. Zklamání přinášejí pouze vlastníočekávání, tužby a nenaplněná přání - naše sobeckost.

Milovat je cítit lásku, je to uvědomování si životní energie.Schopnost milovat má každý, ne každý však tuto schopnost dokážerozvinout. Důvodem může být špatná výchova, vlivy okolního prostředí,neúcta k životu, neochota k vlastní sebereflexi, …a jistě by se našli idalší příčiny. Milovat znamená žít!

Mít rád je soulad mezi láskou a nenávistí. Mít rád tudížneznamená milovat, zde nedochází k přestupu energie, ale k jejíkumulaci, je to jakási „rezonanční“ rovina ze které vychází přátelstvía láska. Chcete-li, tak je to jakýsi „generátor nebo násobič energie“.Mít rád může být chápáno také jako vyjádření sympatií a náklonnosti ktomu, koho milujete.

Zamilovat se je v podstatě závislost, je to touha po pozitivníenergii, touha po lásce. Je to negativní energie a dost nebezpečný ariskantní „podnik“, protože ten do koho jste se zamilovali musí býtsilná osobnost a musí být schopen tuto energii dávat, takových lidí jeale na světě málo, určitě méně, než by mohlo být. Pokud stavzamilovanosti trvá dlouho a energie se z jednoho „subjektu“ přečerpá nadruhý bez toho, aby se stačila doplňovat, nebo aby se dostala dorovnovážného stavu, pak takový vztah zaniká, případně pokud přejde dozáporné roviny vzniká nenávist. Tím se dá také vysvětlit, proč tolikslavných, úspěšných a obdivovaných lidí má problémy v osobníchvztazích, s alkoholem a drogami. Na jedné straně tito lidé majíobrovský potenciál a potřebu dávat pozitivní energii, ovšem „daň“ za toje, že jsou svým okolím neustále vysáváni.

Dalo by se to shrnout do následující jednoduché analogie: „Láska je životní energie, nenávist je negací této energie, milovat jedávat energii, mít rád je rovnovážný stav a zamilovat se je přijímatenergii.

Milovat, mít rád a zamilovat se jsou vlastně tři stupně téhož principu - životníenergie.
vložil: gastrinka ¤