03.Červen 2010
Masturbace je ekologická, příjemná a zdravá!

Po staletích očerňování a strašení malých dětíhrůznými následky je dnes onanie velebena a dokonce má svůj vlastníoslavující měsíc. Dodnes se však v některých, zvláště dříve narozených,probouzí semínka provinění.

Samohana, jak semasturbace nehezky dříve nazývala, se totiž prý protiví bohu. Jenže jakřekl americký komik George Carlin: „Kdyby Bůh chtěl, abychomnemasturbovali, tak by nám nedal tak dlouhé ruce.“



Sexuologové se dnes shodují na jednom. Masturbace může jen prospívat.Škodit může jen tehdy, jako každá jiná činnost, když je vykonávána vmanické míře, že kvůli ní člověk zanedbává své povinnosti a jinépotřeby. „Masturbace je přirozená, příjemná, zdravá, svobodná,příhodná, ekologická a zcela neškodná,“ tvrdí sexuologové. Proč zrovnaekologická? Protože sebeukájení nevede k těhotenství a je prevencípopulační exploze.

Podle expertů má očerňování sebeukájení kořeny už v prastarýchkulturách, kdy lidé žili v kmenech. Hýření ejakulátem představovalomrhání plodností. Čím více potomků se v kmenové skupině narodilo, tímbyla silnější a odolnější vůči útokům zvenčí. Proto bylo potřebazvláště muže od tohoto chování zrazovat. Ejakulát byl navíc symbolemmužnosti a síly. A z dob, kdy byla vysoká mortalita a lidí na Zemiposkrovnu, pochází i Starý zákon, i do něj se proto tato myšlenkapřenesla v příběhu o Onanovi.

Jeho Bůh zabil proto, že ejakuloval na zem. Ovšem trestal ho spíš zapřerušovanou soulož a prevenci otěhotnění než za masturbaci.Sebeukájení po něm však získalo označení „onanie“. Křesťanští myslitelézvláště ve středověku pak učinili z masturbace čin horší než znásilněnía označili ho za „hřích proti přírodě“. Jenže právě v přírodě jespousta příkladů, že masturbace u savců není neobvyklá. Masturbují psi,kočky, opice a naši blízcí příbuzní – bonobové.

Později si církevní „myslitelé“ vytvořili řadu strašáků, církev rádaovládala své nevzdělané věřící vyhrožováním a strašením, a přišli stím, že masturbace způsobuje vysychání mozku, bradavice, slepotu,šílenství a chlupaté dlaně. Tyto pověry se přenesly až do dvacátéhostoletí, ve zhoubnost masturbace věřil i prezident Masaryk a vědecky sejí zabýval.

Ovšem sexuologové v minulém století začali vést osvětu a sebeukájeníosvobodili ze sevření mýtu škodlivosti. Masturbace je totiž v mnohaohledech zdravá a prospívá nejen tělu, ale také duši a má významný vlivna zrání a vývoj sexuality osobnosti.
Vložil: havirkaa @ 22:59  
0 Komentáře
Přidej komentář
<< Domu
 

O mně


Jméno: havirkaa
Domov: Hodonín
O mně: ahojky, hládem kamaráda/ku na pokec
Koukni na muj profil

Kategorie
Předchozí příspěvky
Archív
Návštěvy
Template by
Free Blogger Templates