uvaha a popis

18.Červen 2007

na zacatku : sem linej opravovat chyny ale to prectete

Vymivani mozku prostrednictvim medii a sireni planeho strachu je nenavratne tady. Mate radi cokoladu? chcipnete hned. Novy vyzkum agentury Ceske Republiky  AP (CRAP)  zjistil, ze cokolada zpusobuje rakovinu. Jezdite busem? chcipnete kurva ne? Vsude sou teroristi, sice je poradne u nas nikdo nikdy nevidel ale ONI JSOU TADY!! Dokazuje to agenture CRAP. rekl jste nekdy cerna? Jste zasranej rasista. Veskere barvi se okamzite vazi na plet a  o pleti se nic rikat nesmi, je to kurva rasisticke. U nas zije strasne moc mensin, strasne mnoho cernochu a asiatu, proto je u nas otazka Rasismu tak strasne zhava!!!

I prestuhletu medialni bublinu plnou  hoven jsem se rozhodl zpublikovat tenhle clanek. Stejne si to nikdo necte tak je to fajn. Nemam rad jednu urcitou skupinu lidi. Jsou to lidi s nepevnym pratelstvim, lide ktere se mnou drzi a najednou by mi nejradeji vrazili dyky do zad. Jsou to proste desni picusove. Takovy lidi jsou vsude a nezalezi na barve. Na tom se schodnem vsichni s IQ vetsim nez ma brambora. Existuji ale skupiny lidi, u ktere se tenhle naznak zmrdismu vyskytuje casteji. Vsadim se, ze ve skupine 25-ti Manager Junioru McDonalda by bylo nejmene 15 takovychle picusu. Pokud reknu ze manazeri McDonaldu jsou zmrdi, tak se mnou bude souhlasit vetsina lidi i plisni, tzn takovych lidi co se snazi byt alternativni, ale vicemene doplaci na media, ktera nam nuti huste alternativni nazory, kterejch se mame drzet. V zapadni evropa je to treba Organicke jidlo, Fairtrade obchod atd, za chvilku to u nas bude taky. Kdybych rekl ze skupina lidi vlastnici Opel Vectru jsou zmrdi, tak clovek nevi. Duvod? asi nejspis media, media o tom nic nenapsali, tak o tom kurva hovno vim. Kdybych ale rekl ze Skupina Cernochu pracujicich jako Junior manageri v McDonaldu jsou zmrdi, tak sem hnedka oznacovan za rasistu... Tak to proste je a tak to bude.

Ziju v cizine a vim moc dobre co to znamena slovo rasismus, protoze  i my jsme mensina. 10 milionu znamena ve svete hovno, navic jsme slovani. S nejbeznejsim stereotypem jakym jsem se setkal (jake predsudky si  o nas delaji ostatni narody) je clovek s nizsim zivotnim cilem ,ktery je alkoholik, ma komunisticke nazory, je vic agresivnejsi a vydelava malo penez. Taky se mi to nelibi, ale chci tim poukazat, ze oproti plisnim co rozhlasuji sve moudra do vzduchu jsem se uz parkrat obeti rasismu stal taky a tim padem nemam rad, kdyz me nekdo nazyva rasistou, nebot bych v tomto pripade byl sam proti sobe. Coz nejsem. Chci jenom poukazat na snede manazery McDonaldu, kterym rikam cmoudi

 Bratr koupil Nintendo pred ebayod nekoho jako Asaf Asabi = Pakistanec. Nintendo nam samozrejme nedorazilo,  zato penize jsou uz 14 dni vybrane z uctu. Co k tomu dodat, snad, ze se uz dlouho snazim byt nerasistou, ale vzdycky, kdyz nas nekdo obere (taxikar,internet, telefon...), tak je za tim cmoud.

 Nekteri muslimove se vzycky modli predtim nez se dou treba vyspat se svoji divkou. Sex je u nich v komunite nejspis povazovan za spatny (samozrejme ne pro vsechny, pro mlade muslimy v UK touz tak moc neni), ale to neni podstatne. Podstatny  je fakt, ze modlitba jim ma asi pomoct se pak ocistit od hrichu, ktereho jsou si vedomi. Po modlitbe mohou mit zase ciste svedomi:

„Mili Alahu,jakozto tvuj syn mi dovol abych dneska obral tyto strasne kapitalisticke kurvy o 250 liber a to nintendo jim neposlal. Vim, ze to neni spravne, ale vis,  moje deti Asaf,Asif,Bilal,Mohammed,Monteda,Moj,Shahid, Henna a mych dvacet dalsich uz se nevejdeme do meho skromenu auta BMW 730d. Pravda, sice bydlime v 1+1kk nad nasim Fast foodem a deti stejne vozi manzelka v Corse, ale za to me krasne auto  mi pratele zavidi. Pravidelne take posilame fotky do Pakistanu, kde nasi nadheru ukazujem. Ale zpatky k veci.Ano, potrebuju si koupit na toto auticko novy vyfuk. Je to velmi dulezite.Zrychli mi to auto a budu schopny me deti dovest do skoly rychleji. A vzdelani mych deti je pro me prednosti. Vim, ze Ty mi rozumis, proto me nech od techto kapistalistikych rasistu vzit jejich 250 a netrestej me za to. Amen“, domluvil pakistanec a vzal nam dve kila z uctu. Zatimco muj sestilety bratr se nudia nema co delat, Pakistanec sedi ve Fast foodu, zere Kebab a chlubi se kamosum jakej hustej business udelal. Navic jako bonus se nedopustil  hrichu, protoze boha si naklonil na svoji stranu a stejne ty kurvy sme my, protoze mame tolik penez abychom si mohli koupit nintendo.

          Nevim jak bych mel zacit, je tolik veci ktere se musi vzit v uvahu o cmoudech, ze by bylo nejlepsi to napsat nejakym pribehem, ale na to ted nemam mozek. Zkusim to ale nejak shrnout. Kultura, Socialni vrstva (zavist,povysenost), zkusenosti, Vychova, to bych rekl jsou faktory rozhodujici o diteti, jestli bude zmrd ci ne. Je spousta deti z chudych rodin, co citi potrebu pomoct stare babicce na prechodu,ale je take spousta deti s bohatych rodin, co by ji nejradsi ukradly kabelku, takze delat nejaky zavery ci hazet vsechny do jednoho pytle se neda.Prece jenom se mi zda, ze se vyskytuje urcita skupina pakistancu, ktera ma charakteristicke znaky a je si hodne podobna. Budeme je nazyvat treba cmoud EBMD neboli Executive Business Manager for Design. Pro ne je tato prace vysneny vrchol, neco jako kdyby alkace z Hlavniho Nadrazi povysily na Reditele Branika s neomezenou konzumaci piva. Proste o tom sni, spi a taky se tak chovaji(alkac z nadrazi zna stejne dobre jako Reditel Braniku ceny konkurentnu,mista, kde se branik prodava, slozeni piva, ovlivneni ceny braniku zpusobene inflaci byt jde o desetnik a mnoho dalsich informaci ackoliv zastava funkci chodiciho hovna). Nebyl to zrovna nejlepsi priklad, ale nevadi.

Predstavte si situaci, ze si jdete koupit Mobil. Jeden mobil je vetsi, neni leskly ale plastovy, ma dokonce i malou antenu a je to Sagem (znacka na hovno). Za to ma funkce, ktere se nam hodi. Ma 1gb pamet, bluetoothpaste nebo jak se to menuje,proste vsechny funkce, ktere potrebujeme (nema treba moznost surfovat na netu nebo tak). Druhy mobil je doslova je leskly, kovovy (=nesetri na kvalite), bez anteny a je to Nokia. V televizi se inzeruje jako Business mobil (be intouch), za to nema zadnou pamet ani moznost poustet si mp3, proste funkce nahovno. Vsichni asi vite kam narazim. Clovek ktery se s mobilem nechce vytahovat (BMW 730d) si koupi Sagem, cmoud si koupi radsi lesteny prd, protoze je to cool. Ano, dela to vic lidi, ale o to mi ted nejde. Cmoud musi za kazdoucenu vypadat skvele. Chce, abyste si o nem rekli „ty jo What a guy“, stejne jako o Esu Rimmerovi z Cerveneho trpaslika. Proto si kupuje drahe znacky jako Armani, Prada, Lacoste a ja nevim co jeste. Je to pro nej dulezite,ukazuje tak na verejnost svoji prestiz. Vsechno zapada do sebe, Nokia, BMW730d, Armani. Cmoud ma neustale u sebe mobil. Caste pouzivani mobilu naznacuje,ze clovek je busy a cmoud je vzdycky busy protoze je to cool a znaci to, ze mu lidi volaj, nejspis kvuli jeho neuveritelne inteligenci. Cmoud miluje slova Design, Money, Armani,  How much is it,Business, Safe, Take care. Cmoud MUSI byt clenem nejake skupiny a musi se zdravit se svoji skupinou pokazde kdyz je uvidi podanim ruky. Hlavni tema jsou samozrejme ohledne mobilu. Vypada to asi takhle

Cmoud 1 : Yo,what’s happening? (bouchne druheho cmouda do ruky

Cmoud 2 se pousmejea bouchne cmouda taky do ruky: Nothing G. (gansgta)

Oba dva se smejou apokyvuji hlavou jak kdyby meli parkinsona.

Cmoud1 vytahne svujnovy lesteny prd.

Cmoud1: „Yo is thatthe new technology?

CD2: „ye man, thene design“

CD1: How much wasit?

CD1: It was 250pounds

CD2: Hmm, My cousin works in the mobile shop so I have the latest high   technology phones basically for nothing.

CD1: That’s sick

CD2: Yo he crashedhis Mercedes SLK last week

CD1: How much washis Mercedes?

CD2: Fucking £58000

CD1: SICK!

  Zena nema zadne prava zato muz vsechny. A duvod? Porad to samy, frajerit se a povysovat se nad ostatnimi. Proste ja sem pan, ja sem tenco rozhoduje, Money money money a k tomu ExecutiveBusiness Manager for Design. Muz doma moc neni, vetsinou se musi frajerit a delat hovno, prodavat na internetu nintenda a tak dale. Zena je z velke casti doma sama s detma. Zatimco kluci maji volno chodit ven, protoze tatik chce svejm synum, budoucim EBMD doprat trochu svobody, dcery musi byt doma a pomahat mame. Mama je hodna, mama si uvedomuje, ze ma tezky zivot, ze musi nosit celej jeji zivot ten posranej satek, snad i do hrobu si ho musi vzit, pze ji to manzel naridil. Je to na pest. Mama dcery velice slusne vychova a ukaze jim dobre mravy. Dcerky chodi do skoly, kde jsou stejne holky z podobnych rodin majici stejne problemy. Drzi pri sobe a jsou na sebe hodne. Vlastne jsou strasne hodne na vsechny a oproti klukum jsou prirozene, vtipne a vzdy radiy pomohou. Nemluvim o tech poEvropstencyh nebo poCmoudovanych muslimkach, ale tech je jen velice malo. O to vic me sere, ze jejich zivot ukonci zasranej cmoud co se s nima zase bude chlubit. Maji ve skole skvele znamky,nejvyssi predpoklady delat dobre praci, nakonec bydli v jednopatrovanem zasmradenem byte, pze dole ma manzel Fast food a staraji se o deti.

Samozrejme, nevsechny rodiny jsou stejne, ale uz jenom to, ze Cmoudy otcove kupuji svym manzelkam stare ojetiny a sami jezdi v sedmickovem bavoraku znaci, ze zaprve (pochopitelne) se o auto boji a za druhe manzelku neberou za rovnocenou(prece mi nebude jezdit v beemvecku to je pouze pro muze). Tohle me sere. Nejradsi bych vsechny ty Armani Cmoudy vystehoval zpatky do Pakistanu, at si tam machruji s chysi postavenou z bananovejch krabic a nechal tady ty hodne a mirumilovne muslimky. Ale pravda, za chvilku by byly zkazeny BilejmaCmoudama, takze by slo o kratkodobou vec. Stejne je to vsechno husty. Jasny ze znam zmrdy i bily a pro nekoho sem zmdr ja, ale jak tak o tom premyslim, tak tu nejvetsi povrchnost jsem opravdu zatim potkal jenom u cmoudu. Mam spoustu vcelku dobrych kamaradu, ale znova jak rikam – de o vse (vychova, socialnivrstva, vzdelani), vsechny tyhle veci cloveka uci dobremu/spatnemu chovani. Mel jsem jednoho skveleho kamarada. Jmenoval se Rami Shuab Achouri, klukz Alzirska. Byl to muslim z Afriky. Narodil se v Anglii, pomalu ani neumel mluvit arabsky, ale to neni podstatne. Velice podstatne je to, zejeho rodina byla jina. Nechlubil se, nemel Armani, branil slabe a nikdy nelhal.Byl v tomhle vyjimecny. Rikal mi, ze pakistance nema rad, ze se porad chlubi. Ano, jedno stejne nabozenstvi, ale tisice kilometru od sebe. Rami mi ukazal veskere muslimske hodnoty a svatky ktere slavi. Prislo mi to velicepodobne nabozenstvi. Vcelku vsechno, i valky a tak. Politika zneuzivala nabozenstvi jako zaminku k tomu se vrazdit. To bylo vsude stejny, stejne o tom nerozhodovali ti co do valky sli, ale ti , co zustali doma. Rikal mi, ze muslimem se narodis. Neni to jen nabozenstvi, je to cely zivot. Strava,„hygiena“ (spatna), modleni a podobne. Krestan je jiny, toho ale popisovat nemusim, protoze v Evropa zna kazdy krestanstvi. Rikal mi, ze drtiva vetsina muslimu jsou sobecke zmije a ze takove lidi strasne nesnasi, je to neco ja kdyz rikam ze cesi v anglii sou socky a sam jako cech v anglii ziju. Chapal sem presne co mysli, taky hazel lidi do jednoho pytle, bohuzel v tom pytli by byla tak pulka naseho rocniku a bohuzel tahle metoda neni presna a je velice primitivni, taky ji casto pouzivam, protoze cloveka svadi ji pouzit.

Pokud se Cmouda zeptate na cokoliv co se netyka muslimske komunity, tak nevi. Reknete mu„nakresli mi na mape, kde lezi nemecko“ – nebude vedet. Zeptejte se ho, at ti rekne alespon jednoho skladatele vazne hudby – nebude vedet, zeptejte se ho at ti rekne neco o prvni svetove, druhe svetove valce nebo valce ve Vietnamu – bude vedet naproste minumum, spis nic. Ale zeptejte se ho na Afganistan, Pakistan a rekne vam vsechno. My se zajimame o neco jineho, oni taky, na tom neni nic spatneho. Jenom nechapu, jak  muzou prolezt skolu kdyz nic o tomhle nevi (za pet let se prece tolik veci nezapomene). Zaroven chci poukazat na jejich chtic a schopnost se zEvropstit – skoro zadny. Cmoud je cmoud i kdyz zije v Americe, Anglii, Cesku. Svuj zpusob zivota nemeni az na to ze Cool bananovy krabice s nazvem Chiquita v Evrope cool nejsou a musi se vymenit za Armani a lesteny prd s 252600 barvami.

Tak a ted me vsichni nazvete rasistou v doslova priposrany Evrope kde se nesmi nic rikat vuci ostatni barve jinak je to rasismus rasismus je prece znamka nedospelosti a hlavne debility. 

Koncim

napsal/a: houbalar 19:06 Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář