03.Březen 2010

8 důvodů, proč se bát Google

//aneb: Pojďme si přečíst něco pěkného....

z
www.magazin.cz

 Internetový gigant toho o nás ví až příliš.
3. března 2010
Ještě nedávno to býval jen sympatický vyhledávač. Dnes už Googlepoužívá snad úplně každý, a to nejen při vyhledávání. Tato firma tohonabízí stále víc a víc, což jí dává větší a větší moc.

1. Google
Samotné vyhledávání, které Google nabízí, je velkým pomocníkemv získávání informací v nekonečné studnici jménem internet. Alezamyslete se – není už jen v tom, jak Google informace třídí aservíruje uživatelům, velká dávka moci? Vždyť může leccos zamlčet. A žeto umí, dokazoval donedávna v Číně, kde se podřídil oficiální cenzuře.Google navíc podle všeho schraňuje data o uživatelích a o tom, covyhledávají.

2. Google Docs
Google s velkým úspěchem spustil také kancelářský balík, díky kterémuje možné vytvářet dokumenty přímo na internetu. Ukládáte je přitompřímo na servery společnosti, takže k nim kromě vás má rozhodně přístupještě někdo další. A přestože Google tvrdí, že jeho bezpečnostíkritéria jsou tvrdá, víte, jak to chodí…

3. Gmail
Vlastní e-mail je na internetu velmi důležitý. A ten googlovský jezřejmě nejoblíbenější vůbec. Pro spoustu lidí je možná nejdůležitějšímspojením s okolním světem, a proto se hned po zapnutí počítače vrhajíprávě na čtení pošty. Opět není třeba připomínat, že o vás Googlev případě potřeby může mít hodně informací jen lusknutím prstu.

4. Google News
Za zprávy, které Google agreguje z nejrůznějších médií, tuto firmunenávidí mnohé vydavatelské domy. Kdo by se také babral v jejichinternetových stránkách, když se může podívat na Google News, kde má tynejdůležitější zprávy jako na dlani. Jenže jaké jsou ty nejdůležitější?To opět určuje Google.

5. Google Books

Nedávno Google rozjel ambiciózní projekt, jehož průvodním heslem bymohlo být „shromáždit všechnu moudrost světa“. Digitalizace všech knihk tomu skutečně nemá daleko. Jenže co to udělá s knižním trhem? To sidneska dovede představit jen málokdo.

6. Google Maps a Street View
Mapy na Google jsou velmi užitečné, snad ještě zajímavější jsou aledodatečné funkce, které nabízejí. Jako například služba Street View,která umožňuje podívat se na fotky konkrétních ulic. Je to všakdvousečné: na obrázcích se sem tam objeví i nějaký ten člověkv nelichotivých situacích, třeba při močení na ulici nebo v opileckémrauši ležící na chodníku. Člověk se jednou zapomene a ráno už je„celebritou“.

7. YouTube
Podobnou, i když o něco pozitivnější moc, má videoportál YouTube. Takéon z vás může udělat hvězdu, a pokud se budete trochu snažit, pak iv pozitivním smyslu. Internet je plný příběhů lidí, kteří se proslavilidíky klipům na YouTube, jež shlédly miliony lidí. Aktuální příkladz českých luhů a hájů je dívčí kapela LuŠtěLa.

8. Neustálá rozpínavost

Možná nejsilnějším důvodem, proč se Google bát, je jeho neustálározpínavost, o níž nikdo nemůže spolehlivě říct, kde se zastaví. Vždyťuž dnes má Google vlastní mobilní telefon, připravuje operační systém auvažuje o tabletu. Zdá se, že jeho strategií je ovládnout všechno, coaspoň trochu souvisí s internetem, nebo o čem si jeho šéfové myslí, žeby s internetem mohlo v budoucnu souviset.


///
Dokonce jsem tady měl i komentář:

bla bla bla bla bla - Jenže jaké jsou ty nejdůležitější? To opět určuje Google.
No ještě aby to byl magazin.cz. .... :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
*rofl*
Děkuji..........

Jen pojď Google :)))
Vložil: kaiass ¤