28.Září 2009
Aneb jak rozumět mým textům

Až bude za několik desítek let hotová moje knížka, bude nutné rozumět termínům, které v ní budou použity.A protože moje texty jsou dostupné už dnes, udělám výčet důležitých vysvětlení. Tento článek bude v knížce.
Budu teď jednoduše řikat co je co a popisovat to.

Co je:

informace:
Informace je oznámení nebo skutečnost, že něco je a nebo není. Za pomoci informace se můžete dozvědět něco co jste ještě nevěděli. Informace dává na vědomí to, že něco je a nebo není.(že něco existuje a nebo neexistuje)(záleži na tom co je to za informaci)

definice:
Definice je složena z informací, které informují o konkrétním támatu, skutečnosti nebo okolnosti. Definice konkrétně informuje o tom, že něco je a nebo není a obsahuje všechny závislé (důležité) informace, čili že něco existuje a nebo neexistuje. Definice je souhrn informací, které svým počtem pomáhají člověku pochopit danou skutečnost.(-neboli informaci či definici.)

systém:
Je několik informací nebo definicí nebo obojí, které dávají na vědomí návaznost (závislost-funkčnost) konkrétních informací nebo definicí tj.skutečností. Systém je definován účelem, kvůli kterému systém existuje(funguje). Tam kde je systém jsou také skutečnosti(informace), se kterými je možné pracovat, protože jsou na sobě závislé (ovlivňují se navzájem).Díky tomu může existovat účel, který daným skutečnostem dává funkčnost(pravidla((systém))), díky, kterým může účel existovat. Systém je obyčejné používání nebo využívání informací, definicí, skutečností. Je to jako nástroj, který je možné nějakým způsobem používat. Takový nástroj je třeba dopravní prostředek, když si sednu do auta tak můžu ject do práce a nebo do krámu. V obou případech jsem to auto nějakým způsobem použil.Pro jednodušší pochopení: nástroj je třeba železný nůž, můžu ho použít, abych si ořezal špičku na klacku a mohl chytit nějaké ryby na jídlo, a nebo si tím nožem budu kreslit do písku. Abych znal systém, musím znát informace. A nebo definice. Ve složitějších případech je systém definován jinými systémy. Ovšem libovolný počet systémů má jednu společnou věc, a tím je účel(důvod;funkce;využití). Že jo.... proč bych si udělal nůž, když bych s nim nechtěl nic řezat a byl by mi zbytečný..... :-DD *rofl* Lidé tvoří systémy,jestliže chtějí účel(udělat něco podle jejich vůle(sebe), udělat to co chtějí udělat) a používají k tomu skutečnosti(informace,definice). Tento postup k tomu,abych měl co chci, se nazývá systém.

Informace - Definice - Systém
mají jedno společné a to je informace :)
Abych o jedné z těch věcí věděl......Musím být informován. (musím se dozvědět, že jsou, že existují.) Jestliže je na světě skutečnost(informace) a já o ní nevím, tak pro mě neexistuje-není, a budu říkat, že nikde na světě to není-neexistuje, protože o ní nevím, nikdy jsem jí neviděl, její skutečnost je mi neznámá a to všechno, protože jsem nebyl informován (nebyl jsem seznámen s tím ,že něco je (existuje).(Žádný člověk ovšem nebude řikat že tohle v žádném případě není(neexistuje) a jako důvod nebude řikat,protože o tom nevim, nebo protože jsem to neviděl. Své důvody nebude oznamovat, ale na svém názoru bude trvat bezezměny. Takový člověk bude tvrdit, že něco neexistuje s takovým smyslem(důvodem), jako kdysi dávno lidé říkali, že země se netočí, slunce se hýbe kolem země a země je placatá. Vždyť se stačí podívat a je to vidět.) Na světě jsou věci(skutečnosti),o kterých nemůžeme být informováni, protože je nemůžeme pochopit. A to že skutečně existují, nám pro pochopení nemůže pomoci *rofl* Na světě jsou lidé,kteří neumějí pochopit dokonce tak důležité informace, které jsou pro život důležité a pak mají problémy.Takoví lidé jsou využíváni jinými lidmi, kteří takové informace umějí pochopit.(To by bylo v pořádku, dokud se neobjevili lidé, kteří tyto lidi(informace) využívají pro svůj vlastní prospěch a tím ubližují lidem, kteří nemohou být informováni přirozeným způsobem(kteří tyto informace neumějí pochopit.)) Stejně tak jako tito lidé neumějí dané informace pochopit, jejich skutečnosti jsou jim neznámé tudíž pro ně neexistují, tak nemohou vědět jaké následky má takové počínání,protože pro ně neexistují. Tato skutečnost bohužel vede k další skutečností a tou je taková skutečnost, že tito lidé se dají používat, využívat, navádět, podvádět, okrádat a tak dále. Tato skutečnost je smutná, ale celé této smutné záležitosti(skutečnosti) by pomohla jedna věc, a tou je Informace.
Doufám, že od této chvíle si rozumíme a budeme vědět, že nejdůležitější věc pro lidstvo a každého z každých je ............ "........."
Mimochodem..... informace se dá používat jako definice a nebo jako systém.
Takže když se budu bavit o informaci, můžu tím myslet i definici a nebo i systém.
Definice se používá pro oznámení informací. Informace se používá pro oznámení skutečnosti. Systém se používá pro uskutečtětní účelu(pro vytvoření nové skutečnosti)(Účel vzniká, protože ho člověk chce a tím vzniká skutečnost, kterou člověk taky chce a která je hlavní.)
Já osobně mám systémy velmi rád, protože s nimy lze konat mnoho a mnoho dobrého :) A tak mám radost, že existují.
Ovšem pozor, stejně tak jako můžu s nožem lidem připravit chutný pokrm a všichni budeme šťastní. Tak můžu s nožem lidi připravit o život a pak nebudou šťastní. A je ten nůž dobrý nebo špatný ??? Je dobré mít nůž ?
Stejně tak mohu se systémem udělat mnoho lidí šťastných, protože jim mohu velmi pomoci a budeme mít radost. A stejně tak se stejným systémem mohu lidem ubližovat a okrádat je a tak nebudou šťastní a budou smutní. A já budu velmi bohatý, ale nemusím být šťastný. A je ten systém dobrý nebo špatný ? Je dobré mít(používat) tento systém ?
Je nutné si říct, že dobrost nebo nedobrost pochází od lidí.(A křesťané říkají, že dobrost dal do lidí Bůh a tak z nich jde dobrost. A nedobrost dal do lidí Ďábel(protože jim dobrost vzal) a tak z nich jde nedobrost a mají nedobré,zlé Ďábelské úmysly(činy))(Takové činy(skutky,skutečnosti) lidem bohužel ubližují a dělají je nešťastnými a smutnými.Takové skutky jsou plné nedobrých a zlých špatností a je divné, že jsou na světě lidé, kteří mají takové skutky rádi a radostně je používají a ubližují lidem kolem sebe. Tito nedobří lidé mají hodně rádi peníze a nebo majetek a lze je poznat podle mé definice:
Špatný člověk má radost,když ty nemáš radost.
Každý z vás ví z čeho máte radost a z čeho ne, takže když po vás někdo chce něco, z čeho nemáte radost, tak si na něj dejte velkej bacha!!!!!!!!! Může to být nedobrý člověk a ten chce, aby jste byli smutní a nešťastní, protože z toho bude mít radost. A hlavně taky hodně často hodně peněz. Ale hlavně taky chce, aby jste to o něm nevěděli a tak příjmaly jeho nedobré návrhy a on vás tak mohl nedobře využívat.
Dobrota a nedobrota lidí bude jedna velká kapitola.

existence:
Dává jasnou nepopiratelnou informaci, že něco je (existuje)
Jako lidské bytosti, coby forma živé existence pro nás platí dva druhy existence a nemohli bychom bez nich být.
Hmotná a nehmotná. Existence těla a duše.
Existence nehmotná (duševní!) má větší význam než hmotná, protože je hlavní a byla dříve a neumírá.(A prý je to to první, co Bůh kdysi vytvořil)(Mo to koukam, že bych tady moch rovnou citovat bybli.......:-D Ale nebojte,i když jsem bybli nikdy nečetl,tak si myslim, že se v ní dozvim to co už dávno vim, a beru jako životní základ... :-D A to nemusim být věřící . ..  :-D  ) S existencí nehmotnou není radno si zahrávat a špatně to dopadá ..  Když se řekne, ty jako jedinec(člověk) jsi(existuješ) na tomto světě, je tím myšlena existence hmotná i nehmotná, protože v našem lidském případě jsou obě pohromadě. A měli bychom mít obrovskou radost, že hmotnou existenci můžeme používat(že nám to bylo umožněno), protože to potom teprve začíná být zábava ! :)) :))  Dáme si to tedy do dnešní doby, Bůh si sedl k počítači a napsal(vytvořil) v programovacím jazyku program(duši). Dal mu nějaké povahové základy, bez kterých se neobejde a dal mu možnost se o mnoho věcech rozhodovat. A uložil ho na harddisk a měl radost jak se mu program krásně povedl.(Duše byla hotová) Pak už jenom udělal vesmír(hmotnou existenci) a mohl program zkopírovat do automatické pračky a voalá, pračka umí prát! A jak krásně :-D! Ale běda zrada..... Pračku už nebavilo prát a chtěla dělat něco jinýho . ..  :-D A to byl problém..... Pračka chtěla v nehmotné existenci třeba zkrátit prací dobu,používat silnější prací prášek a chtěla urychlit ždímání(sušení), ale zrada.... v hmotné existenci něco takového není možné, protože to neexistuje. Prostě nedostává odpovídající výkon elektrického proudu. Silnější prací prášek rozežírá prací buben. Rychlejší praní a ždímání vede ke zrychlování otáček pracího bubnu(a stejně se to rychlejš nevyždímá....) a bubnu se kvůli vysoké rychlosti odírají a ničí ložiska, nebo když se pračce povede obstarat si vyšší výkon elektrického proudu tak si zas vypaluje indukční cívky-nebo motor se tomu řiká .. :-D- Ten motor patří do hmotné existence ale, nebyl vytvořen pro vyšší výkon a tak se ztrácí jeho funkčnost(a tím jeho hmotná existence) Inu pračka si s tim bubnem múže točit vskutku tak jak se jí zachce, ale musí počítat s tím,že to odnese její hmotná existence.(Buben,ložiska,motor,vodní filtr)(ledvniny,uši,oči,kluby,chrupavky,játra)(vodní filtr, kvůli tomu, že když pere rychlejš, tak potřebuje rychlejší přítok vody, ale problém je, že filtry nejsou stavěný na rychlejší průtok...)
Noooooooooo..................ale když už jsem u toho .......................
Tak... mnoho praček chce prát rychleji a když zjistili, že to nejde(protože by se jim zničily součástky) tak začali strkat svoje prádlo ostatním pračkám a tím si (zrychlily)ulehčili praní(život) a dělají to samozřejmě tak, aby o tom ostatní pračky nevěděli. Díky tomu, že jedna pračka nemusí prát tolik prádla, tak duhá pračka pere víc prádla a pomaleji a její hmotná životnost je kratší,protože je stavěna jen pro své vlastní prádlo. Tyto líné pračky(zlé) pračky sice svou hmotnou životnost neprodlouží, ale mohou prát rychleji,protože mají méně prádla(díky čemuž se nepoškozují), než normální pračky,které teď mají kryticky moc prádla, takže perou pomaleji a jdou poměrně brzo do šrotu. Takže ta drzá(zlá) pračka dává svoje prádlo jiný pračce a ta pak aby stihla vyprat svoje prádlo a prádlo tý drzí pračky tak musí prát rychleji.No a tim pádem ta drzá pračka nemusí prát tolik,a nemusí si dělat s praním starosti,protože to má jednodušší.Škoda jen, že kvůli tomu ta normální pračka umírá(rozbíjí se). (To si pak ta normální pračka říká, jak je to praní(život) těžký složitý nebo obtížný. Má skutečně pravdu, ale má pravdu jenom kvůli tomu,že pere cizí prádlo!!! Praní(život) samo o sobě není těžký(protože k tomu máme všechny potřebné předpoklady hmotné i nehmotné), ale je radostný.) A hmotnou existenci živou, člověk nedostal proto, aby měl problémy, ale aby se mohl ze své existence radovat díky tomu, že dostal hmotnou existenci. A proto je mnohem lepší existovat hmotně a nehmotně společne najednou ve stejný čas, než existovat pouze nehmotně. Tím pádem je účel existence hmotné jasný.(Sice neznáme učel existence obou existencí, ale to že známe účel existence hmotné nám jako lidem přeci musí stačit :) :) :) )
Hmotná existence má jednu jasnou významnou neměnnou specifikaci, která v nehmotné existenci neexistuje. Hmotná existence obsahuje pravidla a zákony,díky kterým může existovat(fungovat). Tímto se dostáváme k systému(pravidlům,zákonům) hmotné existence, který, pro smůlu lidstva, je velmi složitý, ale není nemožné ho poznat nebo oběvit, protože tento systém ovlivňuje veškerou hmotnou existenci,tím i hmotnou existenci lidskou(tělesnou), a tím i lidskou existenci nehmotnou. Neneštěstí lidská existence má dvě podoby a to jsou přeci hmotná a nehmotná,které jsou spolu provázané a ovlivňují se. No takže když je lidská existence hmotná a nehmotná a ta hmotná má nějaký pravidla a neměnný zákony,tak i naše existence nehmotná podléhá těmto zákonům.(To znamená, že člověk nemůže dělat úplně všechno co chce.) Sice je pěkný, že naše duše dostaly hmotnou podobu, ale tím také dostaly zákony a pravidla. To má jenom jendu nevýhodu. Máme radost, že se můžeme rohodovat jak chceme, ale od chvíle kdy je naše duševní existence spojena s hmotnou existencí tak každé naše rozhodnutí podléhá zákonům hmotné existence a tím vytáří následky, nebo výsledky. Věřte, že není na co si stěžovat, protože hmotná existence je to nejkrásnější, co jsem kdy asi mohl poznat a dá se z ní jenom radovat :) (Tedy dokud nepříde pračka, která chce prát rychlejš a používá k tomu mě.)
V samotné nehmotné(duševní) existenci něco takového jako problém neexistuje,protože je dokonalá. Ovšem kvůli tomu, že živá existence je sloučenina dvou existencí hmotné a nehmotné, tak i naše duše podléhá něčemu doposud neznámému co v existenci hmotné nazíváme problém. Živá existence dovoluje nebo dává možnost poškozovat i existenci nehmotnou(naší duši!).(to kvůli těm pravidlům, který jsou v existenci hmotné a v nehmotné ne) (To by Bůh musel zapřemejšlet a vylepšit existenci hmotnou,aby žádný pračky neměly důvod prát rychleji, takže když se mu to povede, měl by vydat novou verzi vesmíru 2.0 (existence hmotné)) Takže tím pádem vzhledem k tomu že člověk je sloučenina existencí hmotné a nehmotné, tak má pro sebe sama nový úkol, který v samotné nehmotné existenci také neexistuje... A tím je..........Opatrovat svojí duši!!!!!!!!!!!!!!!! (čili existenci nehmotnou a to je čas,kdy mohou přicházet problémy,protože abychom opatrovali naší duši, musíme k tomu použít existenci hmotnou, která má nějaká pravidla a těm musíme porozumět a použít k opatrování naší duše, popřípadě se jim musíme bezpodmínečně přizpůsobit,protože bychom pak nemohli existovat jako existence živá,protože ta se skládá z dokonalé souhry oněch dvou existencí hmotné a nehmotné) Takže existence hmotná slouží jako nástroj k opatrování naší duše.Existence hmotná je plná systémů a abychom ji používali jako nástroj pro naši duši tak používáme systém, který používá systémy,které jsou v existenci hmotné. Je to jednoduchý, prostě máme k dispozici existenci hmotnou s jejíchž pomocí můžeme opatrovat nebo ovlivňovat naši duši.Pokud se nám povede duši pozměnit(ovlivnit) tak, že na 100% nemůže plnit svůj účel,který je definován jejími vlastnostmi, její hmotná podoba umírá a její živá existence tím přestávtá existovat.To se také děje když chce někdo poškodit vás a váš život(třeba svým prádlem) tak buď útočí na systémy(vlastnosti) vaší hmotné tělesné existence(a tím vytváří nekompatibilitu) a nebo útočí(poškozuje) vlastnosti(systémy) vaší duševní existence což také vytváří nekompatibilitu a v nejhorších případech se duše vrací zpět na harddisk a může být znovu použita. Je samozřejmě jasné, že já nebudu využívat existenci hmotnou k tomu, abych ukončil svou existenci živou. Existence hmotná a tím i živá je dar,který si zasluhuje velikých díků a tak se nebudu snažit,abych o ten dar přišel....... Jenže když zlý pračky daj svoje prádlo vám tak poškozujou(ložiska)vaši existenci hmotnou a tím tvoří nekompatibiltu(neshody) s existencí nehmotnou. Pračky který vám daj jejich prádlo vám o tom neřeknou... Nekompatibilita(smrt) mezi existencí nehmotnou a hmotnou vzniká kvůli tomu, že každá duše má svoje specifické vlastnosti, které jsou neměnné a tak dostává specifické(kompatibilní) tělo(hmotnou existenci) která dovoluje duši existovat ve formě živé.(Aby mohla mít existence nehmotná hmotnou podobu,musí být obě dokonale souhlasné(slučitelné).) Jak už víme existence hmotná má svoje zákony (systémy) a tak je možné ji ovlivňovat(používat) V živé existenci lze měnit vlastnosti hmotné existence a tak můžeme změnit vlastnosti tělesné tak, aby byly neslučitelné s vlastnostmi duše(nehmotné existence). Když se to stane tak duševní existence zůstává nezměněná a tak se tvoří problémy(neshody) mezi tělem a duší, protože v duši zůstávají vlastnosti, které už tělo nemá(bylo poškozeno kvůli nedodržování hmotných zákonů) a nemůže splnit vlastnosti duše,které jsou základem jeho živé existence. Je normální, když takový stav končí smrtí,kdy už duše nemůže používat většinu svých vlastností, protože už s tělem není kompatibilní,protože nedodržování zákonů hmotné existence(nebo nehmotné) způsobilo jejich rozdílnost a nefunkčnost. Funkčnost živé existence je umožněna za pomoci shody(kompatibility) hmotné a nehmotné existence čili jen když jsou tělo a duše ve vzájemné shodě - potom může vzniknout(a existovat) něco co se nazívá živá existence(život). Malá definice života může být jako partnerství existence hmotné a nehmotné, které ovšem nemůže existovat jestli se nebudou shodovat. Mnoho lidí zemřelo,kvůli tomu,že neznali systémy hmotné (nebo nehmotné)existence,nebo je neuměli používat a zemřít neměli,protože jejich duše měla ještě dostatek důvodů k tomu,aby si živou existenci ponechala. No jó no..... zákony jsou holt zákony....... a když se porušujou tak to špatně dopadá...... (Hmotné zákony tělesné mají svou vlastní kapitolu a odpovídají přesně těm, podle kterých funguje duše samotná,jen díky tomu mohou existovat spolu a tvořit živou existenci a proto jsou obě tak složité. Pravděpodobně jen Bůh by o nich mohl napsat článek a dát mi ho abych ho zveřejnil, ale nebojte, Boží autorství bych v tom případě nezatajil kdyby se to opravdu stalo. :) ) Ještě bych dodal, že hmotná existence tělesná podléhá obecným zákonům hmotné existence a i když je hmotná existence tělesná stejně senzačně dokonalá jako nehmotná existence duševní, tak obecné zákony hmotné existence tak dokonalé nejsou a tím pádem vznikají povinnosti a taky problémy, ale to neznamená,že naše dokonalá hmotná tělesná existence nemůže existovat v nedokonalé existenci obecné. Jenom je třeba dodržovat její zákony. Naštěstí my se nemusíme starat o zákony(systémy) naší tělesné existence.(o to se postaral Bůh) O tom jak funguje naše tělo uvnitř a jaké má vlastnosti nemusíme vědět ani hovínko, ale všichni víme jaké vlastnosti má naše duše takže na základě toho se můžeme starat o naši celkovou živou existenci čili opatrujeme naši duši a tím opatrujeme i naše tělo a naopak. !POZOR!: Od chvíle kdy má nehmotná existence podobu duše a tím podobu existence živé, ztrácí tím svou nedotknutelnost, a tím podléhá(je závislá(ovlivňovatelná)) stejným zákonům obecné hmotné existence stejně tak jako hmotná existence tělesná. To znamená, že nesouhlas naší živé existence můžeme způsobit za pomoci existence hmotné i nehmotné!!!!! Musíme si hlídat obě. A to už je pak dilema ..... :-D *rofl* Protože v základu(primárně) se nehmotná existence nemusí starat o nic! A tak je nutné se umět o obě existence postarat současně což se nazívá pojmem, postarat se o sebe sama. K tomu jak se starat o naší existenci nehmotnou-duševní naštěstí potřebujeme znát jen to co nás dělá námi a to je skutečně naše duše, která má svoje specifické vlastnosti,které jí umožňují existovat společně s existencí hmotnou tělesnou. Kdo nezná vlastnosti své duše je ztracen... (A měl by jít na kurz sebepoznání)
Naštěstí máme štěstí... Bůh nám k živé existenci(k práci s balancem mezi existencemi) přiložil návod k použití(user guide) a tím máme možnost bezproblémů řídit naši živou formu existenční(náš život) a ten má jméno Bible.(Což mi připomíná,že bych si ji fakt už moch přečíst . . . :-D ) Někteří návod nepotřebují a svou souhru nebo nesouhru obou typů existencí umějí řídit, nebo se o ní umí postarat a popřípadě ji opravit. Někteří návod nepotřebují, protože si myslí, že ho nepotřebují a pak mají se svou existencí problémy, které svádí na druhé. Někteří návod nemají,protože jim byl zatajen,protože se někomu nechtělo prát prádlo.
Pokud si dobře vzpomínám, tak lidé nazývají svojí hmoutnou existenci jedním slovem a tím je život. Věřte nevěřte,slovo život zahrnuje i existenci nehmotnou a každý člověk to ví, ale někteří se o ní nechtějí bavit.Většinou takoví,kteří chtějí prát rychleji.

**************************článek bude pokračovat**********************
Vložil: kaiass ¤