Epizody - 3. série | FRIENDS

(1/25) Rossovy představy
Monica je v depresi kvůli rozchodu s Richardem. Phoebe se ji snaží uklidnit aroma terapií, nic však u Monicy nezabírá. Joeymu vadí Janice, ta je totiž u kluků v jednom kuse, co s ní Chandler zase začal chodit. Janice mu tedy navrhne, ať spolu stráví jeden den a že si ji Joey určitě zamiluje. Po dnem plném zábavy ji však Joey stejně nesnáší, ale bere to z lepší strany - alespoň s ní vydržel být celý den a ani jednomu se nic nestalo. Rachel se ptá Rosse na jeho vzrušivý představy, aby to kdyžtak mohla udělat. Ten jí popíše scénu z Hvězdných válek - princezna Leia a zlatý bikiny. Rachel se s tím svěří Phoebe, podle které to každý v jejich věku baštil. Rosse naštve, že se s tím Rachel holám svěřila, ta mu však odpoví, že to holky dělají běžně a ať to z klukama taky zkusí. Ross a Chandler se rozhodnou, že to zkusí, ale Chandler Rosse svou historkou vyděsí.     

(2/25) Rossovo utrpení  
Ross má velmi důležitý večer v muzeu, ale nikdo není připravený na odjezd. Joey a Chandler se hádají o křeslo v bytě Monicy a Rachel, poté se Joey naštve na Chandlera, protože mu schoval slipy. Rachel se nemůže rozhodnout, co si vezme na sebe, z čeho Ross šílí, a tak na ni začne řvát, aby si už konečně něco vybrala, jenže se Rachel naštve. Rozhodne se nikam nejít. Ross ji prosí, aby mu odpustila. Joey navrhne, ať Ross jako důkaz své lásky vypije omastek. Málem to udělá, ale Rachel ho zastaví. Přesvědčila se, jak moc ji Ross miluje. Joey ušpiní Phoebeiny šaty a ona pak hledá něco, čím by skvrnu zakryla. Monica najde na záznamníku vzkaz od Richarda, ale neví, jestli je starý nebo nový a také mu nechá vzkaz, který se pak snaží vymazat.

(3/25) Monika zavařuje  
Joey skáče na posteli a vykloubí si rameno. Monica se snaží přestat myslet na Richarda a začne dělat hory džemu, což velmi potěší Joeyho. Nakonec se ale rozhodne, že chce miminko a hodlá jít do spermobanky. Díky Joeymu si to však nakonec rozmyslí. Phoebe sleduje kluk jménem Malcolm [David Arquette], který původně sledoval její sestru Ursulu. Phoebe si s ním začne. Chandler se ptá Rosse na radu ohledně vztahů. Janice se totiž k němu večer vždycky přitulí a on nemá dost místa na spaní. Ross mu poradí jeho metodu, ať ji obejme a pak překulí na její stranu. Když to ale Chandler zkusí, Janice spadne z postele. Navíc, vykecá Rachel o Rossově metodě a ta se na něj naštve.

(4/25) Chandlerův tunel  
V televizi běží teleshopingová reklama s Joeym a to na otvírač mléka - Milk Master 2000. Joey kvůli Phoebe zmešká konkurz, a tak se ona rozhodne, že se bude vydávat za jeho agentku a dohodne mu další. Opravdu se jí to podaří, a tak Joey chce, aby v tom pokračovala. Phoebe není zrovna nadšená, protože už se jí tak dobře nevede a snaží se o to, aby se Joey vrátil k Estelle. Chandler se obává vážnosti svého vztahu s Janice,  a tak se obrátí na Monicu a Rachel, které mu ale nedávají zrovna dobré rady.

(5/25) Bratrská láska  
K Phoebe na víkend přijíždí její nevlastní bratr Frank, aby se trochu sblížili, jenže to nevychází tak, jak si to Phoebe představovala. Joey začne vyrábět poštovní schránku, zaujme ho to však natolik, že je z toho nakonec obývací stěna. Chandler s Janice si napíší, se kterými by se chtěli vyspat, udělá to i Ross, který poté, co ze svého seznamu vyškrtne Isabellu Rosellini, potká tuto herečku v kavárně.

(6/25) Vzpomínky   
Parta vzpomíná na minulost, na což je navedla Janice. Vracíme se o tři roky dozadu. Místo Central Perku je nějaký bar a ten chtějí zavřít, aby mohli otevřít kavárnu, což se Monice a Chandlerovi nelíbí. Chandler hledá spolubydlícího, díky panu Heckelsovi se jim stane Joey. Phoebe se nenápadně stěhuje z Moničina bytu ke své babičce. Ross je šťastný, že Carol má kamarádku Susan, při tom zezačátku netuší, že ho Carol vlastně podvádí [Ross: "Má žena je lesbička!" Joey: "No to je gól!"]. Rachel přijde do baru a přemýšlí o svatbě s Barrym, potká tam Moniku.

(7/25) Učitel herectví   
Monica si s Phoebe jde koupit novou matraci do obchodu, který vlastní Janicin skoro ex-manžel a Monica skončí se špatnou postelí ve tvaru závodního auta. Ross a Rachel jsou na večeři s jejím otcem, která neprobíhá zrovna dobře, ale den nato Ross a dr. Green najdou něco společného. Joey a Monica jdou reklamovat postel a uvidí, jak se Janice líbá se svým mužem. Joey učí  skupinu studentů, jak hrát v seriálech a dává rady jednomu klukovi na konkurs. Pak zjistí, že ten kluk se uchází o stejnou roli a řekne mu, aby hrál roli homosexuálně. Joey si myslí, že se to tvůrcům nebude líbit, ale opak byl pravdou.

(8/25) Osudová   
Phoebe se nechce k zubaři, jelikož pokaždé když tam jde, tak někdo zemře. Ross má něco v muzeu a nechá Bena s Rachel, Monica však neopatrností bouchne Benovou hlavou o trám. Joey řekne Chandlerovi o Janice a jejím manželovi a ten jí pak řekne, ať si vybere. Nejdřív to vypadá na Chandlera, ale pak si vybere svého muže. Škarednej naháč se zdá být mrtvý, vůbec se nehýbe, a tak parta udělá dlouhou tyč z čínských hůlek a natahuje ji k němu do okna. Štouchají ho a zjistí, že není mrtvý.

(9/25) Fotbal  
Je den Díkuvzdání, děvčata dělají večeři a kluci se dívají na fotbal. Pak si všichni jdou spolu zahrát. Rachel je v týmu s Rossem a Chandlerem. Monica a Ross hrají o Gellrův pohár (skřet nabodnutej na špalku) jako když byli děti a Joey s Chandlerem o Holanďanku Marghu. Ta si nejdřív vybere Chandlera, ale pak se na něj naštve, protože se chová jak idiot a odejde. [Margha k Chandlerovi: "Jseš ubohej a trapnej. Skáčeš tu jak pero."] Rachel nikdo nechce přihrát, protože nedokáže chytit míč. Nakonec se družstva pomíchají - kluci proti holkám. Zbývá jen chvilka do konce a holky prohrávají. Phoebe je blokována Joeym a Chandlerem a k Monice se řítí Ross, ta se rozhodne, že přihraje Rachel. Rachel míč chytí a utíká ke konci hřiště. Je to touchdown, ale pak si Chandler všimne, že Rachel upustila míč před koncovou čárou. Phoebe však dodá, že pokud Rachel nikdo netečoval, hra stále běží, a tak se všichni vrhnou k míči. Ross a Monica se o něj začnou prát a zůstanou na hřišti až do večera, zatímco si ostatní uýívají sváteční večeře.

(10/25) Rachel dává výpověď  
Do kavárny přichází nová servírka, Rachel doufá, že jí bude moci zaučit, jenže Gunther jí šokuje oznámením, že je třeba, aby Rachel byla opět zaučena. Ona si v tu chvíli uvědomí, že je čas skončit s prací servírky, dá tedy výpověď a začne hledat nový job. Nakonec jí Joey dohodí práci u jedné módní firmy. Ross omylem zlomí malé holčičce nohu - ta prodávala vánoční cukroví, aby mohla jet do vesmírného střediska. Ross začne prodávat cukroví místo ní, nakonec to však na výlet nestačí, tak jí Ross a kluci připraví vesmír u nich v bytě. Díky Rossovi, který cukroví prodává, se Monice vrací starý zvyk z dětství - pojídání sladkostí. Joey si najde práci v prodeji vánočních stromků a Phoebe se nemůže vyrovnat s myšlenkou, že budou mít živý stromek, je jí totiž líto těch stromečků, které nikdo nechce a skončí v drtičce. Monica a Joey ji však překvapí tím, když koupí všechny na smrt odsouzené stromky a vyzobí jimi celý byt.

(11/25) Chandler si nemůže vzpomenout, která sestra to byla  
Chandler je v depresi z rozchodu s Janice, a tak se začne bavit na Joeyho narozeninách s jednou z jeho mnoha sester, pak si ale nemůže vzpomenout, která Joeyho sestra to vlastně byla. Jde tedy k rodině Tribbianových na večeři a políbí nesprávnou, čímž si nadělá problémy a schytá pěstí od Joeyho sestry Cookie. V podniku, kde pracuje Monica, Rachel potká chlápka jménem Mark, který se jí snaží dohodit práci v Bloomingdale's. Ross se ale obává, že má Mark s Rachel jiné úmysly a začne na něj žárlit. Rachel nakonec práci dostane.

(12/25) Žárlivost  
Rachel jde první den do nové práce a Ross stále žárlí na Marka. Chandler uspořádá loučení se svobodou pro jeho bratrance. Joey jde na konkurs na Broadway, v životopise má uvedeno, že chodil do nejlepší taneční školy, což není pravda, a tak nastane problém, když má skupinu herců naučit nějaké stepové kreace. Monica blázní za klukem, co s ní pracuje, Juliem, který píše poezii, ale ten o ní nic pěkného nenapíše. Ross a striptérka z večírku jdou spolu na procházku se svými dětmi a Rachel žárlí.

(13/25) Jak spolu Monica s Richardem kamarádili   
Monica narazí na Richarda ve videopůjčovně a dohodnou se, že jsou jen přátelé, ale to jim jaksi nepřekáží v tom, aby spolu spali. Phoebe se začne scházet s klukem, kterému kraťasy moc odkrývají tělo - nenosí totiž spodní prádlo. Chandler s Rossem nevědí, jak mu to mají říct. Joey čte Záři od S.Kinga, ale když to začne být neúnosný, Joey schová knihu v mrazáku. Rachel mu tedy navrhne, ať si přečte Malé ženy a ona si zase přečte Záři.

(14/25) Phoebina bývalá parťačka  
Phoebina stará kamarádka Leslie, která s ní dávno hrála, začne zpívat v Central Perku, a pak se s Phoebe dají  znovu dohromady jako duo, ale nedělá to dobrotu. Leslie totiž prodá Smraďocha do reklamy. Ross stále žárlí na Marka. Chandler potká na pánském záchodě holku, se kterou již chodil Joey. Pozve ji na rande a zjistí, že má umělou nohu, Joey ji totiž hodil do ohně. Chandler si nechá odstranit svou třetí bradavku.

(15/25) Jak se Ross a Rachel rozcházeli
Chandler s Joeym blázní po holce od kopírky jménem Chloie. Phoebe jde na schůzku s ruským diplomatem, který nemluví anglicky, a tak pozve Monicu, aby dělala doprovod překladateli. Překladatel si však celý večer povídá s Monicou a na Phoebe a jejího přítele kašle. Ross přeruší Rachel v její pozdní práci, což vyvolá hádku a Rachel řekne, že si chce dát přestávku. Ross je naštvaný a jde s kluky na diskotéku. Odtamtuď volá Rachel, aby se usmířili, jenže u ní doma je Mark, který se jí tam vetřel. Ross se naštve a skončí s dívkou od kopírky.

(16/25) Den poté
Ross se ráno probudí vedle dívky od kopírky. Poté přijde k němu do bytu Rachel a usmíří se. Joey ho přesvědčí, ať to Rachel neřekne. Nakonec se ona ale dozví pravdu a přitom, co se s Rossem hádají, Chandler, Phoebe, Monica a Joey zůstanou zavření na pěkně dlouho v Moniččině pokoji, kde nakonec musí jíst vosk na depilaci. Ross a Rachel se po dlouhé hádce rozejdou.

(17/25) Jak nedojeli na lyže
Rachel a Ross spolu nemluví. Když parta něco podniká, tak tam vždy jeden z nich není. Rachel pozve partu na lyžařský výlet, jenže cestou jim dojde benzín. Rachel nechce volat Rossovi, který se mezitím plete do výročí Carol a Susan. Nakonec mu zavolají Phoebe s Monicou a on přijede. S Rachel vyhlásí mír, ale pak tam zůstane trčet, protože se mu vybije baterka v autě. Chandler začne opět kouřit, popadne ho totiž deprese z rozchodu Rosse a Rachel.
(18/25) Hypnotická kůra  
Phoebe navštíví její bratr Frank s tím, že se chce oženit, ale s jeho učitelkou Alice, která je starší o mnoho let. Ross a Joey jdou Phoebe na pomoc, aby přesvědčili Franka, ať se nežení. Rachel půjčí Chandlerovi hypnotickou kazetu, aby mu pomohla přestat kouřit, jenže ta je pro ženy a na Chandlera působí až příliš. Monica potká v bufetu Peta, který se jí zalíbí a z něho se vyklube milionář, pozve Monicu na pizzu do Itálie.

(19/25) Těsné tričko  
Monica dále flirtuje s Petem, ale nic k němu necítí, ten je na tom opačně. Rachel je pozvaná Markem na rande a Ross je špehuje. Rachel chce, aby Ross přišel pro své věci, ten je z toho smutný a chce všechny věci včetně malého trička, ve kterém Rachel ráda spí. Nakonec jí ho zase vrátí. Joey dostane hlavní roli v divadelní hře a zalíbí se mu herečka Kate, kterou předtím nemohl vystát.

(20/25) Domeček pro panenky  
Rossova a Moničina teta Sylvie umírá a zanechá Monice obrovský dům pro panenky, Monica pak pozve Phoebe, aby si hrály, ale Monice se nelíbí Phoebiny nápady. Phoebe si proto postaví svůj dům, který se všem moc líbí, ale nakonec shoří. Joey chce jít na rande s Kate, ale ta je zadaná a jde proto s její doublerkou. Nakonec se stejně s Kate vyspí. Rachel dohodne Chandlerovi rande s její šéfkou Joannou, které se Chandler moc líbí. Joanna však jemu přijde jako pěkná husa. Stejně ji však řekl, že ji zavolá, protože se to sluší. Ta čeká na jeho telefonát. [Joanna: "Zavolal?" Rachel: "Bohužel" Joanna: "Proč, proč? Řekl, že zavolá, tak proč nevolá?" Sofie: "Třeba má strach z chytré, mocné a úspěšné ženy!" Joanna k Sofie: "Vylezla bys laskavě z mýho zadku?"]. Rachel ho přesvědčí, ať ji pozve ještě jednou na rande a řekne ji pravdu.

(21/25) Kuře a kachna  
Monica k Petovi pořad nic necítí, on koupí restauraci a chce, aby tam pracovala jako šéfkuchař, jenže jí se moc nechce. Když si však prohlíží kuchyň, mezi nimi to nějak zajiskří a Monica se rázem do Peta zamiluje. Ross má být v přírodovědném pořadu na kanálu Discovery, jenže to zmešká, protože veze Rachel do nemocnice, ta se totiž ošklivě zranila. Joey koupí Chandlerovi kuře, jenomže ten se rozhodne ho vrátit. Nakonec ale nemá to srdce a pořídí si dokonce i kachnu.

(22/25) Cholerik  
Phoebe potřebuje opravit telefon, a tak volá na horkou linku společnosti. Čeká na spojení celý den. Parta jde na premiéru Joeyho hry, která však sklidí špatnou kritiku. Rachel potká chlápka jménem Tommy [Ben Stiller], který se zdá být milý, než však začne na lidi křičet. Ovšem toho si všiml jen Ross, ale tomu to nikdo nevěří. Kate se rozejde s režisérem a stráví noc s Joeym, po které se do sebe zamilují. Ona však dostane pracovní nabídku v Los Angeles a rozhodne se odejít.

(23/25) Rossův problém  
Ross najde na svém těle nějaký výrůstek, ale nikdo neví co to je. Navštíví doktory a Phoebina guru. Monica vezme všechny do Petova bytu, aby se podívali, jak žije milionář. Joey najde ústřižek od šeku na 50 tisíc dolarů na zhotovení něčeho v podobě osmiúhelníku a všichni si myslí, že to bude zásnubní prsten pro Monicu. Rachel začne připravovat Moničinu svatbu, ale nakonec Pete Monice řekne, že chce začít zápasit a pořídit si zápasnický ring ve tvaru osmiúhelníku. Phoebe se seznámí se dvěma muži, Vincem, který je svalnatý hasič a Jasonem, který je citlivý učitel. Neví, koho si má vybrat a nakonec zůstane bez obou.

(24/25) Největší šampion   
Pete začne zápasit a pořád prohrává, Monica to nemůže snést a nakonec se rozejdou. Phoebe se ptá Rachel, jestli by jí vadilo, kdyby dala dohromady Rosse s její kámoškou Bonnie. Rachel si myslí, že Bonnie je plešatá a řekne, že ji to vadit nebude. Ovšem rozmyslí se, když zjistí, že Bonnie má krásné dlouhé vlasy. To už je však pozdě, protože Ross s Bonnie začne chodit. Chandlerovi nedělá dobře, že ho jeho nový šéf plácá po zadku. Když toho na jeho požádání nechá, Chandlerovi to najednou chybí.

(25/25) Víkend u moře   
Phoebe najde obrázek svých rodičů a jejich kamarádky, která se jmenuje Phoebe a rozhodne se za ní jet, ta bydlí na pláži, a tak si parta udělá malý výlet. Monica truchlí nad jejími vztahy a Chandler řekne, že se jí nabídne, pokud dojde k nejhoršímu. Ona se však tomu směje, což Chandlera trochu vyvede z míry. Phoebe nachází tu ženu a dozvídá se, že ona je její pravá matka. Joey chce hrát svlíkací poker, což zbytek party odmítá. Nakonec přeci jen souhlasí, ale protože nemají karty, tak hrají svlíkací šmouly. Samozřejmě, že nakonci je nejvíc svlečený Joey. Ross a Rachel flirtují, jenže pak přijede Bonnie. Rachel jí poradí, aby se zase ostříhala do hola a Bonnie to udělá. Ross je naštvaný na Rachel a ptá se jí, proč to udělala. Z ní vypadne, že ho stále miluje a dají si pusu. Ross neví, jestli se má vrátit k Rachel, nebo zůstat s Bonnie.

a to jsem já

  • Jméno kingsula
  • Bydliště Kutná Hora
  • lepsi uz to nebude
něco málo o mě

kdo, že tu byl?