Epizody - 4. série | FRIENDS

(1/23) Příběh medúzy  
Ross se rozejde s Bonnie a Rachel mu napíše dlouhý dopis a chce, aby si ho přečetl předtím, než se opět dají dohromady.Ross však přitom usne, a pak musí lhát, když se ho Rachel zeptá na něco z dopisu. Dají se znovu dohromady. Ross se však  dozví, že na konci dopisu byla otázka, zda bere všechnu vinu za rozchod na sebe - naštve se, ale řekne si, že na to zapomene, protože chce být s Rachel. Když jsou spolu v posteli, Rachel však o tom neustále mluví, což Rossovi začne lézt na nervy a řekne, že všechnu vinu za rozchod rozhodně na sebe nevezme, a tak se opět s Rachel rozejdou. Phoebe je naštvaná, že se s ní její pravá máma nespojila dřív, ale nakonec se s ní usmíří. Joey, Monica a Chandler tráví den na pláží. Joey kope jámu a Monicu spálí medúza. Joey si vzpomene, že na popálení medúzou je dobré, když se rána pomočí. Monica nejdřív nesouhlasí, ale nakonec k tomu svolí, sama to však nesvede, Joey dostane strach a nakonec to musí udělat Chandler.

(2/24) Případ zatoulané kočky  
Joey a Chandler prodávají obývací stěnu, ale díky Joeymu se nechají okrást a přijdou  skoro o všechno. Joey se totiž s jedním zájemcem vsadí, že se do skříně vejde, a tak mu to ukáže. On však Joeyho zamkne a vykrade celý byt. Ross se tedy nabídne, že jim dá jeden gauč co má doma navíc. [Ross: "Hej kluci, já mám doma jeden gauč navíc!" Joey: "Hele Rossi, nevytahuj se - my tu nemáme nic!"] Monica má rande s Chipem, který šel na maturitní ples s Rachel, není však vůbec takový, jak si ho představovala a dá mu kopačky. Ross a Rachel se nadále hádají. Phoebe najde kočku a je si jistá, že se do ní reinkarnovala její matka, objeví se ale plakát, že se kočka hledá, ale nikdo nemá to srdce říct to Phoebe kromě Rosse.

(3/24) Upoutaný Chandler
Chandler a Joey nemají nic kromě zahradního nábytku, kanoe a malé televize, protože je vykradli. Chandler jde na rande se šéfkou Rachel - Joannou. Docela si užijou, ale pak Chandlera zamkne ve své kanceláři připoutaného ke kartotéce. Rachel je na něj naštvaná, protože když si minule vyrazil s Joannou, tak málem od ní dostala padáka. Chandler nakonec spoutá Joannu, ta se na něj pořádně naštve a rozejdou se. Joeymu jeden prodejce nabízí encyklopedie, ale Joey si nemůže dovolit celou sadu. Koupí si tedy jen jednu - s výrazy začínající na G. Monica připravuje večeři pro párty u rodičů a naštve se, když v jednom koláči ztratí umělý nehet. Navíc se pohádá se svou matkou, o které si myslí, že nevěří v její kuchařské schopnosti. Nakonec se však usmíří.

(4/24) Učitel tance  
Správce domu Treeger rozpláče Rachel, protože ucpala odpad. To naštve Joeyho a jde si to s ním vyřídit, ale jen to zhorší - Treeger chce poté vystěhovat děvčata z bytu. Joey se pak pokouší zachránit situaci tím, že mu pomáhá se cvičením společenských tanců. Nakonec si tancování moc oblíbý. Chandler už nechce být členem v posilovně, protože tam stejně nechodí a jen zbytečně utrácí peníze. Bojí se však odhlásit, protože vždycky když to chce udělat, krásná slečna ho zpracuje tak, že tam zůstane. Vezme si tedy s sebou Rosse, ale nakonec se mu nepodaří odhlásit, dokonce se i Ross přihlásí. Rozhodnou se zrušit své účty v bance, ale tam je také jedna krásná slečna, která je donutí založit si společný účet na placení posilovny.  Phoebe touží po svém krásném klientovi, jménem Rick. Když se po jedné masáži spolu líbají, nachytá je Phoebina šéfka a vyrazí ji z masážního salónu.

(5/24) Jak si Joey přivedl novou slečnu  
Chandlerovi se zalíbí holka jménem Kathy, jenže ta chodí s Joeym. Ross před Rachel neustále mluví o jedné svobodné matce - Amandě, se kterou se stýká. Rachel se zase neustále zmiňuje o chození s Joshem, který je mladší. Amanda však Rosse využívá k hlídání dětí a Josh Rachel okrádá. Phoebe díky nachlazení má při zpívání velmi sexy hlas. Poté se však uzdraví a snaží se opět chytit chřipku, dokonce políbí nemocného Gunthera.

(6/24) Nepořádnice  
Ross se seznámí s kráskou z muzea jménem Cheryl [Rebecca Romijn-Stamos], která je ovšem strašně nepořádná, což jemu vadí. Chandler koupí dárek pro Kathy, velmi drahou kopii její oblíbené knihy, ale pak se musí ujistit, aby i Joeyho dárek byl dobrý. Rachel se zcela sama snaží vyřešit křížovku - nakonec se jí to podaří. Monica si půjčí peníze od Phoebe, aby mohla lépe podnikat, jenže má problém s platbami od jedné klientky, Phoebe však z ní ty peníze dostane, a tak se stane Moničinou společnicí.

(7/24) Chandler překročil čáru  
Chandler se nemůže zbavit svých citů ke Kathy. Joey začne chodit ještě s jednou holkou a Chandler doufá, že se s Kathy rozejde, jenže Joey to nemá v úmyslu. Chandler ho přesvědčí, aby si vybral jen jednu a při tom doufá, že to bude ta druhá holka, aby on mohl chodit s Kathy. Joey se však rozhodne jinak. Mezitím se ale stane něco, s čím Chandler nepočítal. Zatímco Kathy čeká na Joeyho u kluků v bytě, povídají si spolu s Chandlerem a poté se začnou líbat. Chandler se cítí provinile kvůli Joeymu, a tak do bytu koupí nový nábytek. Joeymu se nakonec svěří, ale ten se na něj pořádně naštve. Ross opět začne hrát na klávesy, z pohledu Rachel a Monicy je to hrůza, Phoebe ale odmítá kvůli jeho hudbě vystupovat v Central Perku. Myslí si totiž, je Rossovo "hraní" je mnohem lepší než to její. Nakonec naštěstí změní názor.

(8/24) Chandler v bedně  
Joey je pořád naštvaný na Chandlera. Když ho uvidí v kavárně s Kathy, tak se rozhodne, že se odstějuje k rodičům. Nakonec se ale dohodnou, že Chandler stráví šest hodin v dřevěné bedně, aby dokázal Joeymu, že je jeho nejlepší kamarád. Kathy se rozhodne ukončit svůj vztah s Chandlerem, protože nechce vstoupit do jeho přátelství s Joeym. Oznámí mu to, zatímco on tvrdne v bedně. Joey se však slituje a odpustí mu, aby mohl utíkat za Kathy. Monica si poraní levé oko, ale odmítá jít k Richardovi. Když se však doví, že je zrovna pryč a zastupuje ho někdo jiný, tak se rozhodne nového doktora navštívit. Naneštěstí je to Richardův syn Timothy, který se Monice velmi zalíbí, a tak ho pozve k sobě na oslavu dne Díkuvzdání. Všem to připadá ujetý, ale Monica si nedá říct. Když se na balkóně s Timem líbá, tak jí to připomene Richarda a pochopí, že s Timem by to nešlo. Parta se dohodne, že na Vánoce každý koupí pouze jeden dárek a vylosují si, kdo komu dárek věnuje. Rachel nikdo nechce, protože je pro ní těžké cokoliv sehnat. Ona to totiž pokaždé vymění za něco jiného. Ross se jim to snaží vyvrátit, protože jeho dárky nikdy nevyměnila. Chandlerova slova však v Rossovi vyvolají pochybnosti, a tak požaduje po Rachel, aby mu jeden z dárků - zlatý řetízek - ukázala, jenže ona ho taky vymněila. Ross je naštvaný až do té doby, dokud mu Rachel neukáže všechny věci, které si schovala z jejich vztahu.  

(9/24) Na tahu  
Phoebe s Monicou si koupí dodávku pro jejich podnikání s občerstvením. Monica se ale pak musí rozhodnout zda podnikat s Phoebe, nebo přijmout nové místo šéfkuchařky v jedné italské restauraci. Nakonec se rozhodne pro druhou možnost, což Phoebe trochu mrzí, ale nemůže Monice stát v cestě, když se jedná o její přání pracovat tam. Ross a Chandler jsou domluveni s jejich bývalým spoulžákem Gandolfem, který je expert na večírky a je s ním vždycky zábava. Gandolf však na poslední chvíli sraz s kluky zruší, a tak se Ross s Chandlerem nudí. Joey je pak přesvědčuje, že si na zábavu vystačí sami a snaží se je povzbudit. Rachel chce lepší místo v práci, ale její šéfka Joanna s ní příliš nespolupracuje. Joannu na konci epizody srazí auto a Rachel doufá, že dostane její místo.

(10/24) Když se dva hledají  
Ross chodí s hokou z Poughkeepsie, ale není rád, že jich dělí taková vzdálenost. Rachel chce mít taky nějaký vztah - alespoň krátkodobý, tak Chandler se Chandler nabídne, že jí bude dělat dohazovače. Když se jeho kamarádi z práce dozvědí, že jde o Rachel a že ta hledá krátkodobou známost, tak Chandlera podplácejí, aby je dal s Rachel dohormady. Rachel se na Chandlera naštve, protože si teď připadá jako nějaká běhna, a tak Chandler, aby ji uklidnil, řekne svým kolegům, že hledá něco stálejšího. Oni ale pak o Rachel nemají vůbec zájem, jelikož se nechtějí vázat a Rachel se naštve ještě víc. Monica nemá v práci žádnou autoritu, tak najme Joeyho, aby ho mohla propustit a získala si tak u ostatních respekt, Joeymu se však práce kvůli vysokému spropitnému líbí a nechce odejít. Když však vidí, že Monica je zoufalá, tak přeci jen s ní sehraje scénu před všemi pracovníky v kuchyni a Monica ho vyrazí.

(11/24) Náhradní matka  
Phoebin bratr Frank Jr. a jeho manželka Alice požádají Phoebe, aby jim odnosila dítě, ta si však není jistá. Její biologická matka jí dá na tři dny štěňátko, aby si zkusila, jak těžké je vzdát se něčeho, co má ráda. Phoebe si štěně zamiluje, že se jí nechce vracet ho matce, stejně se však rozhodne svému bratrovi a jeho ženě dítě odnosit. Joey začne pracovat v muzeu, kde dělá i Ross, ale cítí se dotčeně, když si Ross nesedne k němu při obědě - pláště jiných barev totiž nesedí spolu u stolu. To donutí Rosse, aby se pokusil něco s tím udělat. Při obědě přede všemi prohlásí, že už v tom nebude pokračovat a sedne si ke stolu spolu s Joeym. Poté ho následují i další pracovníci muzea. Chandler se ještě nevyspal s Kathy, a tak se rozhodne, že to napraví, jenže když se spolu milují, tak je zklamaný. Její poslední kluk totiž byl Joey a Chandler usoudil, že Joeyho nemůže v sexu předstihnout. Monica a Rachel mu však poradí jak na to a z Chandlera je rázem "borec."

(12/24) Sázka do loterie  
Phoebe si nechá zavést do těla embrya. Rachel a Monica se vsadí, že znají kluky lépe, než oni znají je. Uspořádají pak soutěž podle televizního pořadu, kterou moderuje Ross. Holkám pokládá otázky o klucích a naopak. Skončí se nerozhodným stavem, a tak se hraje závěrečné kolo, při kterém obě družstva musí za půl minuty správně odpovědět co nejvíce otázek. Holky se vsadí, že jestli prohrají, tak kluci získaj jejich byt, a nakonec opravdu prohrájí. Rachel se však nechce stěhovat, ale nakonec to přeci jen udělá.

(13/24) Rachel má nový objev
Monica se snaží nalákat všechny do svého nového bytu ( bývalý byt kluků ) tak, že tam neustákle vymýšlý nové dekorace apod. Chandler žárlí, protože Kathy musí na scéně předvádět vášnivou scénu, nakonec jí obviní z toho, že spí s herecem, který s ní hraje sexuální scény na jevišti. Pohádají se a když se pak Chanlder chce usmířit, je pozdě. Kathy se totiž doopravdy s tím hercem vyspí. Rachelino odělení v práci je zrušené, takže je přesunuta jinam. Pracuje jako poradce při nákupu zboží, ale moc jí to nebaví. Ovšem až do chvíle, dokud si její služby nevyžádá pohledný muž jménem Joshua [Tate Donovan], který se Rachel velmi zalíbí. Chce ho pozvat na rande, ale nemá v tom moc zkušeností. Požádá tedy o pomoc Joeyho, nakonec ji to ale není moc platné.

(15/24) Joey není ve své kůži  
Joey jde na ryby se svým otcem a vrátí se strašně špinavý a hrozně smrdí. Ráno se však probudí pozdě a musí rychle spěchat na konkurz, zapomene se však osprchovat, a tak nezbývá než použít sprchu hlavního herce, protože ve studiu žádná jiná není. Ten ho však nachytá, ale nic moc mu neudělá. Chandler se nemůže vzpamatovat z rozchodu s Kathy. Holky ho tedy vezmou na striptýz místo kluků. Chandlerovi je i po striptýzu smutno. Ovšem když si holky začnou povídat, které děvče se jim líbilo nejvíc, Chandler překoná smutek z rozchodu :-) Joshua pozve Rachel na otevření nového klubu, jenže ta musí jít na operu s dívkou jménem Emily [Helen Baxendale], která je neteří Rachelina šéfa. Nakonec jde s Emily Ross, aby Rachel mohla jít s Joshuou. Když se Emily dostaví do bytu, tak se nikomu moc nelíbí, ovšem poté se s Rossem sblíží a odjedou spolu do Vermontu. Rachel má smůlu - zmršili totiž jméno na seznamu VIP, a tak se nedostala do klubu. Navíc začne žárlit, když se dozví o Rossovi a Emily.

(16/24) Jak Ross hrál rugby  
Chandler se po dlouhé době opět potká Janice, která je nyní rozvedená [Janice: "Už si cválám na alimentačním koni."]. Ona se k němu chce vrátit, on k ní však ne. Vymyslí si, že musí jet pracovně do Jemenu. Janice však s ním jede až na letiště a nechce odejít dokud nenastoupí do letedla a navíc chce vidět, jak odlétají, takže Chandler nakonec opravdu musí do Jemenu odjet. Monica najde v bytě vypínač a neví, k čemu slouží. Podle plánu bytu to nemůže zjistit a nakonec začne demolovat zeď, aby tomu přišla na kloub, jenže neúspěšně. Ross je pozvaný na rugbyový zápas přáteli Emily, zúčastní se ho také, ale hraje se tvrdě a Rosse nikdo nešětří. Nakonec mu Emily prozradí slabá místa jednotlivých hráčů a on všem jejich surovost oplatí.

(16/24) Falešný večírek  
Rachel se snaží pozvat Joshuu na rande, jenže jí to nevyjde, a tak ho alespoň pozve na večírek, který však ještě musí vymyslet. Rozhodne se uspořádat večírek na rozloučenou pro Emily. Ross s tím však nesouhlasí, protože pro ně naplánoval romantický večer. Rachel na Joshuu vyzkouší všechno - nejdřív její šťastné šaty, ale ty moc nezabírají. Pak se rozhodne obléct si svůj středoškolský oblek roztleskávačky a předvede číslo pro Emily, jenže si málem vyrazí zub. Nakonec Joshuovi poví pravdu a ten jí řekne, že se mu taky líbí, ale nechce si nic s nikým začínat, protože je čerstvě rozvedený, svůj názor však brzy změní. Phoebe má velkou chuť na maso, jenže je vegetariánka, ale kvůli miminku maso jíst musí. Dohodne se tedy s Joeym, že po dobu, co ona bude jíst maso, on to dělat nebude, aby neumřela žádná zvířata navíc. Ross je smutný, protože Emily bude muset odjet.

(17/24) Bezplatné porno  
Joey a Chandler z ničeho nic chytnou na televizi porno kanál a nepřepínají ho, aby nezmizel - o vypnutí televize nemluvě. Emily se musí vrátit do Anglie a Monica Rossovi poradí, ať za ní jede na letiště a řekne, že ji miluje. Ross to udělá, ale Emily mu na to řekne: "Děkuji!" Potom mu volá z Londýna, že to od ní nebylo hezké. POví mu, že má v Londýně i přítele. Nemůže se rozhodnout mezi nim a Rossem. Ross letí do Londýna, aby o Emily "bojoval", ta se však vydá do Států, aby Rossovi sdělila, že si vybrala jeho. Phoebe se dozví, že čeká trojčata, a tak chce Frank Jr. opustit školu, aby je dokázala všechny uživit. Phoebe se pak snaží vymyslet plán, aby to nemusel udělat.

(18/24) Rachel a její večerní šaty  
Rachel pořádá pro ní a Joshuu skvělý večer v jejím bytě, Joshuu však vyvedou z míry kuře a kachna, jelikož má z nich strach :-) Jeho byt se přestavuje, tak jdou do bytu jeho rodičů. Rachel si vezme nové prádlo, ve kterém hodlá svést Joshuu , jenže se tam nečekaně objeví rodiče. Rachel řekne, že jsou to její nové večerní šaty a je nakonec nucena jít v tom ven. Susan točí reklamu v Londýně a Emily jí nabídne, že jí tam bude dělat průvodce ; Ross není zrovna nadšenýa obává se, že to Susan bude na Emily "zkoušet". Phoebe má dát jméno jednomu z dětí , co nosí. To vyvolá konflikt mezi Joeym a Chandlerem, kteří chtějí aby se dítě pojmenovalo po nich. Nakonec se rozhodne, že to bude Chandler.   

(19/24) Rychle, rychle  
Rachel a Monica už nechtějí bydlet v bytě, který dřív patřil klukům - vadí jim zpívající chlap od naproti, zápach kuřete a kachny nebo malý prostor. Snaží se kluky uplatit lístky na zápasy Knicks , jenž v další sázce prohrají i lístky i byt. Nakonec , když kluci jsou pryč , holky přestěhují jejich věci zpět do starého bytu a naopak. Klukům se to nelíbí , Rachel a Monica se pak musejí celou minutu líbat, aby mohly ve svém starém bytě zůstat. Emily nonstop pádluje mezi Londýnem a New Yorkem , a tak jí Ross chce nabídnout , aby se k němu přistěhovala. Nakonec jí však požádá o ruku - parta je překvapena a Rachel víc než všichni ostatní , ještě víc se však diví, když Emily souhlasí ! Phoebe se snaží plést

(20/24) Troje svatební šaty  
Ross se pokouší probrat s Rachel její city. Ona se cítí špatně kvůli jeho svatbě, a tak se snaží uspěchat věc s Joshuo, jenže ho odradí a je konec. Monica vyzvedne svatební šaty Emily a neodolá pokušení si je obléknout. Phoebe a Rachel jí záhy následují , a tak všechny tři lítají po bytě v bílém. Ross a Emily se dohodnu na datumu svatby , která se má konat už za měsíc. Rachel probírá s holkami své city k Rossovi.

(21/24) Pozvání na svatbu
Ross neví, zda pozvat Rachel na svatbu, nakonec to udělá, jenže ona odmítne.  Joey a Chandler se shodnou na tom, že vedou nudné životy, a tak si říkají, co by mohli zajímavého udělat. Tento díl je prokládán staršími záběry ze seriálu , které se týkají vztahu Rosse a Rachel, dalo by se říct , že je to díl zachyuje historii jejich vztahu

(22/24) Kdo půjde za svědka  
Ross neví , kdo mu půjde na svatbu za svědka. Vybere Joeyho, ale ten ztratí zásnubní prsten. Všichni si myslí, že ho odcizila striptérka z  večírku , na kterém se Ross loučil se svobodou. Nakonec se však ukáže, že prsten spolkla kachna a Rossovi za svědka půjde jak Joey tak Chandler. Rachel a Monica uspořádají pro Phoebe dětskou koupel , ale nevydaří se jim , navíc Phoebe velmi rozruší!

(23/24) Rossova svatba 1  
Všichni jsou vzrušení z cesty do Londýna. Phoebe jet nemůže, protože čeká trojčata. Rachel se rozhodně s ní zůstat a starat se o ní. Navíc se bojí, že by Rossovu svatbu citově nezvládla. Chandlerovi se nelíbí Joeyho chování v Londýně - je jím až moc unešený, a tak se každý vydá jinam. Joey se setká se Sarah Ferguson - vévodkyní z Yorku, která prostřednictvím kamery pozdraví Chandlera. Emily je nešťastná z toho, že místo, kde se měl konat obřad se demoluje, Ross jí však nakonec potěší výzdbobou této "zříceniny" a svatba se tu přeci jen konat bude. Rachel s Phoebe řeší její city k Rossovi a dojde jí, že ho stále miluje. Zkouší na něj přestat myslet tak, že si jde pořádně zanakupovat, jenže jí to stejně nepomůže. Nakonec se rozhodne jet do Londýna a říct Rossovi, co k němu cítí. Joeymu je smutno a stýská se mu po domově. Seznámí se však s družičkou jménem Felicity, která se ho rozhodne utěšit. Phoebe volá do Londýna, aby upozornila na to, že Rachel jede do Londýna překazit svatbu. Gellerovi jdou na večeři s rodinou Waltham a vznikne mezi nimi maličký konflikt. Rachel se po problémech dostane do letadla do Londýna, kde jí však ostatní cestující nemůžou vystát. Na otravné večeři si Chandler a Monica povídají a nakonec se spolu vyspí. Rachel proklouzne do budovy, kde se má konat obřad, Joey jí přehlídne, jelikož má dost "práce" s Felicity. Rachel uvidí Rosse a Emily, jak se líbají a místo, aby řekla Rossovi, že ho miluje, vypadne z ní "blahopřeju ti". Při obřadu Joey drží telefon, aby Phoebe mohla slyšet, co se tam děje. Když Ross má říct : "Já Ross, beru si tebe Emily .... " vypadne z něj : "Já Ross , beru si tebe Rachel..."

a to jsem já

  • Jméno kingsula
  • Bydliště Kutná Hora
  • lepsi uz to nebude
něco málo o mě

kdo, že tu byl?