Epizody - 5. série | FRIENDS

(1/25) Jak se Ross přeřekl
Ross se hned po vyřčení jména Rachel, opraví na Emily a obřad pokračuje. Jenže Emily pak uteče oknem, jako kdysi Rachel a své svatbě. Pro ní je však teď důležité, že Ross řekl její jméno místo Emily. Chandler a Monica se domluví, že jejich vztah může pokračovat dokud jsou v Londýně. Ross potká na letišti Rachel, ta ho povzbuzuje a řekne mu, ať na svatební cestu do Řecka jede sám. On jí však navrhne, ať jede s ním a Rachel souhlasí. Když se Ross vrací pro bundu uvidí Emily, ta se naštve, protože ho viděla s Rachel a uteče, Ross utíká za ní, Rachel odletí do Řecka sama.

(2/24) Jak se Chandler líbal  
Rachel se vrací z Řecka naštvaná, ikdyž to před Rossem nedává najevo. Ten se pokouší o usmíření s Emily. Monica a Chandler pokračují ve svém vztahu, který však musejí ututlat před ostatními. Rachel přenechá rozhodování o jejím milostném životě Monice. Rachel chce říct Rossovi, že ho pořád miluje, ale Monica jí to zakáže. Phoebe je naštvaná, že prošvihla všechno co se stalo v Londýně, tak pro ní ostatní naplánují víkend v Atlantic City, když však odcházejí, Phoebe praskne plodová voda.

(3/24) Stoprvní
Všichni dorazí do nemocnice, Phoebina doktorka tu však není, a tak za ní musí zaskočit podivný doktor, který nadevšechno má rád brouky. Joey se musí podrobit zákroku, při kerém mu budou odebrány ledvinové kameny. Rachel zařídí sobě a Monice rande  s nemocničními pracovníky, což se nelíbí Chandlerovi. Phoebe porodí dvě holky a jednoho kluka, místo jedné holky a dvou kluků. Druhá holka dostane jméno Chandler, z čehož je on trochu vyveden z míry.

(4/24) Phoebe a dobrý skutek  
Joey jde to televize, kde má uvádět charitativní pořad, nakonec je tam pouze jako pracovník u telefonu. Phoebe se mu snaží dokázat, že na světě existuje nesobecký dobrý skutek. Rachel nachytá Monicu, jak na čeká na Chandlera ve své ložnici v sexy póze, Monica si vymyslí, že chodí s klukem príce a že s ním prožívá nejlepší sex v životě. Chandler je z toho nadšenej, až se chová trapně, což se Monice nelíbí. Ross mluví s Emily po telefonu a ta souhlasí, že přijede do New Yorku jen pokud Ross už nikdy neuvidí Rachel.

(5/24) Někdo musí z kola ven  
Monica a Chandler si vymyslí výmluvy, aby mohli spolu odjet na víkend pryč. Nakonec se celou dobu hádají a Chandler se obává, že je konec. Joey si dá dvě a dvě dohromady (kupodivu) a zjistí, jak to s nimi doopravdy je. Přísahá, že nikomu nic neřekne. Ross poví Rachel o jeho dohodě s Emily, ale ona z toho nadšená není. Bojí se, že to bude ona, kdo vypadne z party, stejně jako před časem Chandlerův bývalý spolubydlící Kip.

(6/24) Sněžný muž  
Monica a Rachel hledají formu na vafle a uvidí ve sklepě vlasatého a vousatého chlapa , kterého se leknou - Rachel na něj použije dýmovnici. Pak vyjde najevo, že je to Danny, nájemník, který se vrátil z dlouhého pobytu v Andách. Holky se mu jdou omluvit za tu "dýmovnici" , jenže on o jejich omluvu zřejmě moc nestojí. Ross se kvůli Emily rozhodne prodat všechen svůj nábytek a nastěhovat se do nového bytu. Pheobe se to moc nelíbí a nakonec mu spolu s ostatními řekne, ať to nedělá. Rossovi dojde, že po něm Emily chce až přílíš a zeptá se jí, jestli mu věří. Ona řekne, že ne a je konec. Rachel jde s Dannym na pizzu. Phoebe dostane od matky kožich, který je rodinným pokladem. Nejdřív se jí nelíbí, pak se uvidí v zrcadle a začne ho nosit. Po dlouhé době se vráti tlustý šeredný naháč od naproti.

(7/24) Ross hledá byt  
Ross je vyhozen z nového bytu, který patří rodině Emily. Joey a Chandler mu nabídnou, ať bydlí s nimi, jenže Ross je brzy začne přivádět k šílenství a začnou mu hledat nový byt, aby se ho zbavili. Ross zjistí, jak se věci mají , ale kluci ho pak přesvědčí, ať zůstane. Danny řekne, že pořádá večírek, ale Monicu s Rachel nejdříve nepozve, pak to napraví. Rachel si však myslí, že chce být "na koni" a pozvání odmítne s tím, že jde na raut. Na večírku se pak stejně ukáže. Phoebe potká v restauraci, kde pacuje Monica, hygienika Larryho , přitahuje jí jeho pravomoc zavírat restaurace, pak už však to žádná sranda není - nidky se totiž nedostanou k tomu jídlu.

(8/24) Nejhorší Díkůvzdání  
Monica se tento rok se sváteční večeří opravdu překonala tak, že nikdo se nemůže hnout. Vzpomínají na nejhorší Díkuvzdání. Chandler na to, jak mu jeho rodiče oznámili, že se rozvádějí. Phoebe na díkuvzdání z minulých životů, kdy byla ve válce. Další vzpomínka je na Díkuvzdání, kdy Rachel ještě nebydlela s Monicou - Joey si nasadil krocana na hlavu , aby vylekal Chandlera. Vracíme se také do let, kdy Monica a Rachel chodili na střední školu, kdy Monica byla ještě tlustá. Chandler to o ní řekne a cítí se uražená. Po roce však zhubne a Chandlerovi se zalíbí. Když však Monica zkouší být sexy , upadne jí ostrý nůž a ufikne Chandlerovi kousek prstu u nohy. Chandler je naštvaný a Monica, aby ho povzbudila, si nasadí na hlavu krocana, jako kdysi Joey, a k tomu přidá čapku a brýle - Chandler se rozesměje a řekne jí, že jí miluje.

(9/24) Rossův sendvič  
Ross na tom není psychicky dobře, dostane záchvat, když se dozví, že mu šéf snědl sendvič od Moniky a zbytek vyhodil. Joeyho štve, že neustále musí krýt Chandlera a Monicu. Rachel v jejich bytě najde slipy a Joey se přizná, že jsou jeho, aby je kryl. Pak když se Chandler a Monica chtějí natáčet na videokameru vstoupí Joey do bytu s holkou, která kameru uvidí a odejde. Rachel to uvidí také. Monica dá Chandlerovi svojí fotku, kde je nahá. Jenže tu najde Joey - Rachel ho přistihne, jak si fotku prohlíží a do bytu navběhnou všichni ostatní. Nakonec Joey řekne, že se vyspal s Monicou a ta to potvrdí, aby nevyzradila svůj vztah s Chandlerem.

(10/24) Milující sestra
Rachel uvidí s Dannymu dívku, ze které se vyklube jeho sestra. Jsou si však moc " blízcí ", a tak to Rachel s Dannym ukončí. Ross zorganizuje pro Joeyho denní režim, což se nelíbí Chandlerovi, který by radši hrál Fireball. Phoebe sbírá vánoční dary pro chudé, jenže se naštve kvůli věcem, co jí lidé do kbelíku na příspěvky hází a začne se k nim chovat hrubě.

(11/24) Novoroční předsevzetí
Chandler a Monica se chtějí o půlnoci 31.12. políbit, a tak to Joey musí zařídit. Ross si dá předsevzetí, že každý den udělá něco, co dosud nevyzkoušel. Koupí si tedy kožené kalhoty, které se mu však srazí, právě ve chvíli, když je na návštěvě u své nové přítelkyně - Elizabeth Zahejbaliové (v originále Elizabeth Hornswoggel). Rachel nebude v příštím roce drbat. Pak se ale dozví pravdu o Chandlerovi a Monice. Joey se chce naučit hrát na kytaru a jeho učitelkou se stane Phoebe. Ta si dala předsevzetí, že bude pilotovat cestovní letadlo. Chandler se vsadí o 50 dolarů, že si týden nebude utahovat z ostatních, bohužel to nevydrží. [Chandler: " Rossi, volali z Vegas, Tom Jones chce zpátky svý kalhoty a Zahejbaliová, to je jako chodit se šlapkou roku. Phoebe, řídit letadlo, proč ne rovnou raketoplán, aby ses mohla vrátit na svou rodnou planetu."] Monica si dala předsevzetí, že udělá co nejvíce společných fotek.

(12/24) Chandlerův pracovní smích  
Ross zjistí, že Emily je znovu zasnoubená, což se mu moc nelíbí. Ve městě narazí na Janice , za chvíli jí však on začne lézt na nervy. Rachel chce zjisti co nejvíce podrobností o Chandlerovi a Monice. Ti dva jdou spolu na večírek do firmy, kde Chandler pracuje. Monice se však nelíbí, jak se tam lidí chovají a smějí se každé blbosti, co řekne šéf - Doug. Monica a Chandler hrají proti Dougovi a jeho ženě. Chandler je schválně nechá vyhrát, což se Monice nelíbí. Když jsou k nim pozvání ba večeři, Monica pochopí, proč je to pro něj tolik důležité.

(13/24) Joeyho taška
Joey jde na konkurs, kde má hrát elegána, a tak mu Rachel nabídne, aby přišel k ní a něco mu půjčí. K obleku mu dá i tašku, která se podobá ženské kabelce. Joeymu se taška tak zalíbí, že kvůli tomu roli nedostane a tašky se musí vzdát. Phoebiny babička zemře a na pohřeb přijde i otec Phoebe - Frank. Phoebe si s ním sjedná schůzku v Central Perku, aby projednali závěť, on ale vůbec netuší, že jde o jeho dceru, kterou opustil. Nakonec mu Phoebe poví pravdu.

(14/24) Všichni všechno vědí  
Tlustý naháč od naproti se stěhuje pryč a Ross chce získat jeho byt. Když se na něj jde s Rachel a Phoebe podívat, Phoebe uvidí skrs okno, jak to Chandler a Monica dělají a začne křičet. Rachel a Phoebe si vymslí na Chandlera a Monicu pár věcí - když jdou jakoby vyprat, tak jim s sebou dají plný pytel prádla. Phoebe použije svou nejsilnější zbraň - sex apeal - aby svedla Chandlera. Jemu a Monice pak dojde, že o nich vědí, a tak vzniká řada komických situací. Nakonec se Chandler přizná, že miluje Monicu a naopak. Ross, který tím, že se svlékl do naha, získal tlusťochův byt, uvidí skrs okno Monicu a Chandlera a popadne ho záchvat vzteku.

(15/24) Joey a holka od rány  
Ross se dozví o Chandlerovi a Monice a po přesvědčování ten vztah schválí. Joey chodí s holkou, která do něj z legrace bouchá, Joeyho to však bolí. Chce se s ní rozejít a napomůže k tomu Rachel, která jí nakopne. Ross odmítne dát 100 dolarů pro údržbáře Howarda , který odchází do důchodu, protože se sotva  přestěhoval do nového bytu. Nájemníci mu to zazlívají, a tak když Ross pořádá večírek, nikdo nepřijde, jelikož naproti se pořádá párty pro Howarda, na které je Phoebe. Ta Rossovi chce pomoct, ale nakonec to skončí tak, že oba jsou z večírku vyhnáni. Chandlera zastraší řeči o svatbě a dětech a pohádá se s Monicou. Aby svou chybu napravil, požádá jí o ruku. Pak se usmíří a zásnuby se nekonají.

(16/24) Policejní odznak  
Když Phoebe hledá drobné pod křeslem v kavárně, najde policejní odznak, který pak využívá ke konání spravedlnosti. To až do chvíle, než jí nachytá policajt, jemuž odznak patří. Ten jí pozve na večeři a Phoebe souhlasí. Ross kupuje pohovku do bytu a s Rachel se rozhodnou, že jí tam donesou sami, než aby platili velký poplatek za dovoz. Když jí zkouší dostat  do bytu, zasekne se na schodech a Ross jí vrátí rozpůlenou do obchodu. Joey si myslí, že miluje Monicu. Ta mu řekne, že se potřebuje nejdřív s někým spřátelit, a pak navázat intimnější kontakt, tak to Joey začne zkoušet na Rachel.

(18/24) Rachel a nemístný polibek  
Rachel má pohovor u Ralpha Lorena. Při loučení s šéfem, který s ní pohovor vedl, ho políbí. Po další nepříjemnosti práci dostane, chtějí si potřást rukou, jenže mu Rachel omylem sáhne do rozkroku. Ross předvádí v okně scény z různých filmů, aby pobavil ostatní. Joeymu se líbí holka z Rossova baráku, jenže nedaří se mu najít byt, ve kterém bydlí. Ta holka nakonec jde na rande s Rossem. Monica žárlí na Phoebe, která se chlubí tím, jak je její vztah s Garym hodně vášnivý.

(19/24) Rachel kouří  
Rachel se v nové práci necítí moc dobře, jelikož se cítí být odstrčená - její kolegyně a šéfová všechna rozhodnutí dělají, když si jdou zakouřit. Když Rachel sedí s Monicou a Chandlerem v kavárně, Chandler přijde na to, že kouřila. Phoebe a Monica plánují narozeninovou oslavu pro Rachel, přestože narozeniny má až za měsíc. Phoebe se cítí nedůležitá, když Monica všechno připraví sama, a tak si na starost vezme led a hrnky. Na večírku pak všichni dávají přednost ledové tříšti před Moničinými jednohubkami. Ben byl vybrán, aby se účastnil konkurzu na "polévkovou" reklamu. Joey se konkursu účastní také. Když však jeho a Bena rozdělí, vzinkne konflikt mezi Rossem a Joeym. Ani jeden konkurs nevyhraje.

(20/24) Jak Ross zkoušel flirtovat  
Chandler a Monica mají desetiměsíční výročí a mají zamluvený stůl v jedné vyhlášené restauraci, ale až na pozdní hodinu. Monica si chce vzít naušnice, které jí Chandler dal. Půjčila je Phoebe, ta je zas půjčila Rachel, která jednu ztratila. Monica si vezme podobné naušnice. Chandler si však ničeho nevšimne, jelikož naušnice kupoval Ross. Ten se sanží flirtovat s Caitlin, která roznáší pizzu. Moc mu to však nejde, takže nakonec Rachel musí utíkat za tou dívkou a získat pro Rosse její telefonní číslo. Joeyho babička přijede na návštěvu, aby se mimojiné dívala na Joeyho v pořadu Law&Order, Joeyho však vystřihli , takže musel během několika minut natočit domácí video a babičce ho pustit. Phoebe si s ní povídá italsky.

(21/24) Výjezd s poldou  
Chandler, Ross a Joey si vyjedou s Garym do "akce." Najednou uslyší výbuch a myslí si, že to byl výstřel (byla  to však rána z výfuku), Joey se vrhne na Rosse. Ten mu děkuje, že ho chtěl chránit. Chandler se kvůli tomu naštve na Joeyho, jenže ten mu vysvětlí, že nechránil Rosse, ale že mu zapad sendvič a pokoušel se ho chytit. Monica třídí fotky a když je má pěkně seřazené, Rachel upadne krabice jiných fotek na ty seřazené a Moničina práce je fuč. Tak se rozhodnou, že si udělají margeritu , jenže doma na to nic nemají, a tak Rachel jde pro všechno do Rossova bytu. Tam usylší, jak mu volá Emily a nachává vzkaz, že se vdává, ale že si není jistá, zda s Rossem udělali dobře, když se rozvedli. Rachel omylem vzkaz smaže, ale Rossovi to stejně poví. Ten se rozhodne Emily zavolat, jenže Rachel ho nakonec přesvědčí, aby to nedělal.

(22/24) Jak si házeli míčem  
Joey s Rossem si házejí míčkem, řeknou si, jak jim to dlouho vydrží bez spadnutí. Do hry se připojí Chandler a soutěživá Monica. Hru jim ukončí po několika hodinách Phoebe, která míček chytí a spustí ho na stůl. Rachel si koupí kočku za 1000 dolarů, ale na kočku to moc nevyadá. Nakonec k ní i Rachel začne cítí odpor a prodá jí Guntherovi za 1500 dolarů. Phoebe se nastěhuje ke Garymu. Jejich vztah však skončí tím, když Gary odstřelí z okna ptáka.

(23/24) Joeyho velká šance  
Joey dostal hlavní roli ve filmu, který však nemá velkou šanci na úspěch. Chandler se rozhodne jet s ním do Las Vegas, kde se snímek natáčí. Joey však zjistí, že Chandler nevěří jeho filmu a vyhodí ho z auta na mostu G. Washingtona. Phoebe začne nesnášet Rosse, ten však nezná důvid, proč tomu tak je. Harjí spolu hru když se jeden rychle ptá a ten druhý taktéž odpovídá. Nakonec se ukáže, že se Phoebe na Rosse zlobí, protože jí naštval v jejím snu, ve kterém si on sundal masku a byla z něj Cameron Diaz. Rachel má infekci v oku, ale bojí se jít k očaři, jelikož má hrůzu z dotyku očí. Nakonec k němu jde, ale nemůže snést kapání kapek, které jí mohou pomoci. Joeyho film se přestal natáčet dřív než začal, a tak je Joey nucen najít si práci v hotelu v Las Vegas.

(24/24) Stalo se v Las Vegas - 1. část  
Joey pracuje jako atrakce v hotelu Ceasar's Palace v Las Vegas a je neustále naštvaný na Chandlera, který ho nepodpořil v jeho práci. Monica potká Richarda, ale nechce to říct Chandlerovi, kterému k výročí dá letenky do Las Vegas, aby tam mohli oslavovat a zároveň vidět Joeyho. Phoebe prohlásí, že pojede taky, protože nechce, aby jí vyšachovali jako s Londýnem. Když přijdou Ross a Rachel, souhlasí se společným výletem do Vegas, pojedou však později, protože mají ještě nějaké plány. V letadle Phoebe omylem vyzradí, že  Monica potkala Richarda a Chandler se naštve. Ross si večer prohlíží uměleckou knihu a v okně vidí nahou Rachel, myslí si, že ho svádí, a tak jde za ní do bytu. Tam mu však Rachel řekne, že se ho nepokoušela svádět a Ross se cítí blbě. Zítra v letadle o tom mluví a začnou si navzájem dělat trapasy až to dojde k tomu, že Ross počmárá Rachel tvář. Když přijedou Phoebe, Monica a Chandler do Vegas, uvidí Joeyho v gladiátorském kostýmu. Ten tvrdí, že se tam natáčí, ale pak jim poví pravdu. Chandler a Monica se pohádají - když se Monica vydá za Chandlerem do pokoje, narazí na ztracený žeton a začne hrát. Phoebe najde Chandlera v pokoji a řekne mu, ať jde Monicu hledat. Ten jí najde, jak hraje a rozhodne se odjet. Monica ho v tom zastaví a usmíří se. Když do hotelu dorazí Ross a Rachel, ona zjistí, co jí Ross provedl. Phoebe hraje na automatech, jenže jí tam neustále otravuje jenda babka - čmuchalka. Rachel zjistí, že ta propiska nejde smýt a odmítá vylézt z pokoje. Když jí Ross přesvědčí, tak se jí všude posmívají. Ti dva si udělají kasíno v pokoji. Přitom co hrají, tak se pořádně opijí. Joey se chlubí tím, že našel dvojče svojí ruky a myslí si, že z toho bude mít moc peněz. Jeho dvojče však stejný názor nezastává. Chandler při hře řekne Monice, které se moc daří, že pokud na kostkách padnou dvě čtyřky dnes večer se vezmou. Monica hodí čtyřku a pod stůl jedna kostaka spadne. Je na křivo, Chandler řekne, že jo to čtyřka. V obchodě shánějí něco starého, modrého, půjčeného a nového. Když dorazí do kapličky , musí počkat, jelikož se právě koná obřad. Uslyší hudbu, která obřad zakončuje a v tom z obřadní síně vyběhnou Ross a Rachel .......... Monika a Chandler zkamení.

a to jsem já

  • Jméno kingsula
  • Bydliště Kutná Hora
  • lepsi uz to nebude
něco málo o mě

kdo, že tu byl?