Epizody - 6. série - Konec první éry | FRIENDS

(1/24) Co bylo po Las Vegas 2.část  
Ross a Rachel až u snídaně zjistí, co vlastně provedli. Když se vrátí do New Yorku, Rachel požaduje po Rossovi , aby manželství zrušil. On to však odmítá udělat, protože by to byl již jeho třetí rozvod a bojí se, že by si ho pak žádná žena nevzala. Monica a Chandler se snaží oddálit vlastní svatbu, jenže nevědí, jak to jeden druhému šetrně říct. Nakonec se dohodnou, že budou spolu bydlet v bytě Monicy. Phoebe a Joey se rozhodnou pro společnou jízdu autem do New Yorku; Phoebe se ale na Joeyho naštve , protože ten pořad spal a přitom Phoebe řekl, že si užijí spoustu zábavy. Druhým důvodem bylo, že vzal stopaře, když Phoebe spala a ten pak řídil, dokud to ona nezjistila. Nakonec se však usmíří.

(2/24) Jak Ross objal Rachel   
Ross neřekl Rachel, že nezařídil zrušení manželství. Bojí se, že by ho už žádná žena nechtěla, a tak se Phoebe zeptá tří děvčat v kavárně, jestli by si Rosse vzali. Nakonec to dojde k tomu, že jedna z nich řekne, že Ross je pořád zamilovaný do Rachel a Phoebe ho s tím začne otravovat. Ross se proto rozhodne, že manželství zruší, ale musí se k soudu dostavit i s manželkou ! Joey těžko snáší, že se Chandler stěhuje k Monice, Rachel to však přijala velmi dobře, z čehož nemá radost Monica. Rachel to však nebrala vážně, takže když jí Monica řekne, že jsou pevně rozhodnuti, tak je Rachel také smutná. Ross proto nemá to srdce, říct jí, aby s ním šla k soudu kvůli rozvodu.

(3/24) Jak Ross zapíral
Phoebe je pořád přesvědčená, že Ross miluje Rachel. Ten to však neustále zapírá. Rachel si hledá nový byt, ale nic nemůže najít. Joey jí nabídne, aby bydlela s ním, jenže kvůli "sexy dnům" Rachel radši odmítne a rozhodne se přijmout Rossovou nabídku - ten jí navrhl, aby bydlela s ním. Chandler a Monica se pohádají kvůli volnému pokoji - Monica z něj chce udělat pokoj pro hosty a Chandler hernu. Nakonec se rozhodnou, že se k sobě nenastěhují. Ross je však přinutí, aby se usmířili, protože on chce, aby Rachel bydlela u něj a doufá, že by se pak do něj opět zamilovala. Joey si hledá novou spolubydlící, jenže nakonec ho jeho favoritka poněkud "zklame."

(4/24) Jak Joey neměl pojištění
Jelikož Joey neměl moc filmových rolí minulý rok, a tak mu vypršelo zdravotní pojištění. Vydá se za jeho agentkou Estelle, aby mu dohodila nějaké konkursy. Joey začne mít problémy s kílou, ale bohužel nemá pojištění a operace je moc drahá. Tak jde na konkursy, ale díky jeho bolestím je zbabrá až na jeden, kde má hrát umírajícího muže :-) Nakonec vše dobře dopadne. Ross dostáne práci na částečný úvazek na New Yorské univerzitě jako lektor. Ovšem z trémy začne při přednáškách používat cizinecký "akcent," který se pak snaží odstranit. Rachel a Monica se hádají o svícnový komplet, nakonec si každá veme jeden svícen. Phoebiny věštkyně jí řekne, že během týdne umře, což ji "tak trochu" vyvede z míry. (Phoebe: Je nuda čekat na smrt :-)) Nakonec ale zemře věštkyně. Rachel se dozví, že Ross ještě manžesltví nezrušil a jde za ním na na univerzitu - rozčílená vlítne do třídy uprostřed jeho přednášky.......


(5/24) Joey a porsche  
Joey najde v Central Perku kliíče od Porsche, které je zaparkováno před kavárnou. Když píše majiteli vzkaz u auta, začne Joey přitahovat pozornost kolemjdoucích díky luxusnímu autu. Rozhodne se, že se bude vydávat za majitele, jelikož mu pozornost  ostatních dělá dobře :-) Když se však objeví majitel a autem odjede, Joey chce i nadále vypadat jako majitel Porsche, a tak si koupí oblečení, na kterém jsou všude Porsche značky :-) Rachel je naštvaná na Rosse, protože ještě nezrušil manželství. Vydají se tedy spolu k soudu, kde však zrušení nedostanou. Rossův právník zařídí rozvodové papíry a Ross  je dá podepsat Rachel; u teto příležitosti si také vyříkají několik věcí ohledně jejich svatby a vzpomenou si, že to celé byl nápad Rachel, Ross také prozradí, že k ní stále chová jisté city. Nakonec se obejmou :-) Phoebe pak nabídne Rachel, aby bydlela s ní, jelikož její spolubydlící Denis odjíždí pryč na dlouhou dobu. Phoebe, Chandler a Monica hlídají společně trojčata Phoebina bratra Franka. Chandler spolkne malou součástku hračky, která mu však uvízne v krku a musí jet do nemocnice. Phoebe zůstává s trojčaty sama, čehož se obávala. Nakonec to s nimi zvládne, ale zanechá pořádný binec v bytě Moniky.

(6/24) Poslední večer  
Je poslední večer před tím, než se Rachel odstěhuje a Chandler nastěhuje do bytu k Monice. Kluci ho chtějí strávit tím, že nebudou nic dělat a holky si chtějí vyrazit. Ovšem plány se změní, když Monica zjistí, že Rachel nemá sbaleno, a tak chce všechny do balení zapojit. Ross se vymluvil, že musí hlídat Bena a kluci si nedali vzít svůj večer nicnedělání.Při balení je Rachel a Monice smutno, ale až do chvíle než se začnou hádat [Rachel: "Jsem Monica, záchod drhnu 17 krát denně, ikdyž tam někdo sedí!"] kvůli tomu, co jedná o druhé řekla špatného. Tenhle nápad vymyslela Phoebe, aby byla legrace. Zajde to tak daleko, že se Rachel rozhodne nikam se nestěhovat, ale že vystěhují Monicu. Nakonec však vše dobře dopadne a holky se usmíří. Monica přijde na to, že Ross má v bytě panáka, který má představovat Bena, a tak Ross musí  jít balit. Chandler se cítí špatně, protože Joeyho nechává samotného na placení účtů, a tak mu chce nabídnout 1500 doalrů jako, ale Joey od něj nic nechce. Chandler se rozhodne že mu peníze dá, když schválně prohraje ve stolním fotbale, jenže náhodou prohraje Joey. Chandler si pak vymyslí hru jménem "Šálky", ve které Joey peníze vyhraje, posléze je porhraje když tuto "vymyšlenou" hru hraje s Rossem. Joey jako dárek na rozloučenou dá Chandlerovi porcelánového psa.

(7/24)  Phoebe běhá  
Rachel se nastěhovala k Phoebe a jedná z věcí, které po dohodě budou spolu v budoucnu dělat je běhání v parku. Rachel však Phoebin způsob běhání přijde trapný a nechce, aby ji s ní lidé viděli. Phoebe je zpočátku naštvaná, pak přesvědčí Rachel o tom, že když běží takovým způsobem, zak má z běhání větší radost. Nakonec se i Rachel odhodlá k "Phoebinu stylu" a začne jí to bavit. Joey má novou spolubydlící, velice pěknou Janine [Elle MacPherson] z Austrálie. Myslí si, že ho ona chce sbalit, a tak se snaží neflirtovat, aby nenarušil čistě "spolubydlící" vztah. O to víc je pak zklamaný, když mu Janine řekne, že k němu nic necítí. Chandler si přinesl krabice se svými věcmi k Monice do bytu a při vybalování začal uklízet a dal pryč všechny Moničiny věci ze svých míst, ale pak bohužel zapomněl, kam co patří. S Rossem se snaží dát vše do pořádku, jelikož se moc obává toho, co by mu Monica provedla. Ta je však z jeho snahy o úklid nadšená.


(8/24)  Rossův chrup  
Ross má rande a chce zapůsobit tím, že bude mít krásně bílé zuby. S bělícím gelem to však přežene a jeho zuby jsou bílé až přespříliš. Phoebe jde k Rachel do práce, aby si nakopírovala letáky k přilákání zákazníků na masáže a poté řekne Rachel, že se tam líbala s Ralphem Laurenem. Nakonec však vyjde najevo, že se Phoebe nelíbala s Ralphem, ale s klukem od kopírky jménem Kenny. To by ani nebyl problém, jenže Rachel to už řekla své šéfové a teď neví, jak jí povědět, že to pravda nebyla. Nakonce Rachel řekne, že s Ralphem něco měla ona sama. Joey si myslí, že Janine moc "zženšťuje" jejich byt, ale posléze začne tohle zkrášlování a aranžování Joeyho bavit. Chandlerovi se to moc nelíbí a snaží se vrátit zpět starého Joeyho.

(9/24)  Hříchy Rossova mládí  
K Monice mají na Díkuvzdání přijít její rodiče, jenže z toho má trochu strach, protože ti nemají rádi Chandlera. Ross a Joey jsou pozváni, aby oslavovali s Janine a jejími kamarádkami - tanečnicemi. Holky jim to však zakážou a oni musí až do konce večeře zůstat na společné oslavě u Monicy a Chandlera v bytě. Rachel dělá moučník, jenže do něj omylem dá hovězí maso a hrášek, ostatní pak musí předstírat, že jim koláč chutná, aby se v budoucnu nevyskytla historka "jak Rachel na Díkuvzdání skazila moučník." Chandler se snaží získat sympatie Moničiných a Rossových rodičů, ale nedaří se mu to. Také pořád nechápe, proč ho nemají v lásce. Ross mu vysvětlí, že když byly na vysoké škole, tak si on v pokoji zapálil jointa, jenže jeho rodiče vtrhli do pokoje. On jim řekl, že tam kouřil Chandler a od té doby ho nemají rádi. Nakonec se jim Ross přizná a vyjdou na povrch ještě další tajnosti, které Ross a Monica před rodiči měli. Chandler z toho vyjde jako vítěz - Jack a Judy ho najednou milují. Phoebe se zdál sen o Moničině otci Jackovi a začne se jí líbit jako muž, po chvíli ji to však přejde.

(10/24) Taneční kreace
Janine byla vybraná jako komparsistka do Silvestrovské show Dicka Clarcka, která je již léta oblíbeným pořadem Monicy a Rosse. Janine je tedy pozve také a zeptá se Joeyho jestli jí nechce dělat partnera. Ten s nadšením souhlasí, protože se do Janine zamiloval. Když jsou na místě, Monice a Rossovi se neustále vyhýbá kamera, protože moc dobře netancují. Snaží se tedy dostat na vysoký stupínek, aby byli v záběru přesně o půlnoci, jenže zrovna ve chvíli, kdy se tam dostanou, režisér natáčení ukončí. To také zabrání Joeymu, aby Janine o půlnoci políbil. To si ale vynahradí doma, kde se mu Janine přizná, že ho také chtěla políbit. Oba dva se tedy políbí, a pak v tom pokračují. Zatímco je Monica pryč, Rachel s Phoebe hledají vánoční dárky, které jim koupila. Nakonec se k nim přidá i Chandler. Nejdřív se jim nedaří je najít, ale pak je objeví pod sedačkou u okna. Chandler však svůj dárek nechce otevřít, aby neskazil překvapení sobě i Monice. Mezitím co se o tomhle hádá s Phoebe a Rachel, vtrhne tam Monica a omylem prozradí Chandlerovi, co mu koupila.


(11/24) Apatykářský stolek  
Joey a Janine si vyrazí s Monicou a Chandlerem. Janine však ty dva moc v lásce nemá - podle ní Chandler pořád něco plácá a Monica je moc uřvaná. Chandler a Monica pozvou druhý pár na večeři, Janine ale k nim jít nechce. Joey řekne, že Janine má chřipku, ale ona poté vyleze z pokoje a jde do divadla. Joey pak Chandlerovi a Monice řekne pravdu. Ti dva se rozhodnou dát Janine ještě šanci. Po návratu z další večeře se jim Janine omluví, ale pak zase začne o tom, že je nesnáší, což ti dva uslyší, a tak se pohádají. Janine se rozhodne, že se jim doopravdy půjde omluvit, ale je z toho další hádka, a pak i boj mezi jí a Monicou. Joey se s Janine nakonec rozejde. Rachel si v Moderním bytě koupí apatykářksý stolek. Phoebe však nemá ráda sériový nábytek, a tak Rachel musí lhát, že ho koupila na bleším trhu. To samé říká i o dalších věcech, co si v Moderním bytě koupila. Když jdou holky k Rossovi, Rachel zjistí, že má stejný apatykářský stolek jako ona, a tak ho překryjí ubrusem, aby na to Phoebe nepřišla. Ta vyleje na ubrus víno a posléze uvidí i stolek. Rachel jí však navykládá, že v Moderním bytě ten stůl obšlehli. Když ty dvě procházejí kolem prodejny Moderního bytu, Phoebe se doví pravdu, ale nábytek si stejně nechá, protože se jí líbí - nakonec si tam koupí i lampu.


(12/24) Vtip  
Ross se chlubí tím, že v Playboyi otiskli jeho vtip. Chandler však tvrdí, že ten vtip vymyslel on, a tak se pořád hádají. Joeymu vypnou kabelovku a telefon, neplatí totiž účty, protože nemá z čeho, a tak začne pracovat v Central Perku. Rachel mu předá několik svých zkušeností [Rachel: "Kdyby tě někdo buzeroval, plivni mu do kafe!"]. Monica se zeptá holek, kterou z nich tří by si vybraly. Rachel poví, že neví a Phoebe řekne, že Rachel. Monica se proto naštve. Když po Phoebe žádá vysvětlení, ta ji odpoví, že je umíněná a vypadne z ní, že Rachel "nechá na sobě dříví štípat" načež se ona taky na Phoebe naštve. Monica a Rachel jí poví, že je trhlá. Phoebe to však bere v klidu, protože to připouští. [Monica: "Ale já nejsem umíněná!" Rachel: "A já nejsem pitomá!" Phoebe: "A kdo říkal že jo?" Rachel&Monica: "No ty!" Phoebe: "Já jsem praštěná - já toho nažváním"

(13/24) Rachel a její sestra  
Monica onemocní, ale nechce si to připustit. Snaží se to dokázat tím, že láká Chandlera, aby se s ní pomiloval. Joey některým zákaznicím v Central Perku nic neúčtuje, což naštve Gunthera. K Rachel přijede její sestra Jill [Reese Witherspoon], kterou pohádce otec vydědil. Rachel jí dává rady, jak se osamostatnit. Jill však hned den nato utratí spoustu peněz z otcovy kreditkarty, což se Rachel nelíbí. A aby toho nebylo dost, začne si Jill Rossem, což Rachel štve a snaží se jí to rozmluvit. [Rachel: "Víš co se stalo té holčičce, co se do toho vrhala po hlavě?" Jill: "Co?" Rachel: "Ona umřela, Jill!"]. Jill si beztak s Rossem vyjde. [Rachel: "Jsi jako štětka!" Jill: "Je to tvoje!" Rachel: "Tak jsem asi štětka." Jill: "Já taky!"] Když ti dva jsou spolu na rande, Rachel jde k Monice a dívá se skrs okno do Rossova bytu, jestli už přišli. Když se Jill s Rossem vrátí, on zatáhne závěsy a Rachel tak nemůže sledovat co se tam děje ...

(14/24) Jak Chandler nedokázal plakat   
Rachel pořád žárlí na Jill, která si dala další rande s Rossem a to na sv. Valentýna. Rachel ho požádá, aby rande s Jill zrušil, a tak to Ross udělá. Jill je z toho nešťastná a Rachel se jí přizná, že za to může ona, a tak se Jill naštve. Jde za Rossem a začne ho svádět. Ross však nakonec Jill odmítne, protože nechce ztratit šanci na budoucnost s Rachel. Parta se dívá na E.T. Mimozemšťana a Chandler jako jediný při nejdojímavější scéně nebrečí. Monice vadí, že jejího přítele nic nedokáže rozbrečet. Chandlera nakonec rozbrečí rozhovor Rosse a Rachel, kdy jí Ross řekne, že by mezi nimi něco ještě mohlo být. Jeden týpek v kavárně řekne Joeymu, že Phoebe je pornoherečka a Gunther mu to potvrdí. Nakonec však vyjde najevo, že pornohvězdou je Ursula a používá Phoebino jméno. Phoebe ale udělá chytrý krok, zajde do společnosti, pro kterou Ursula pracuje a vyzvedne si všechny šeky :)

(15/24)Jak to mohlo být 1  
Rachel všem oznámí, že se Barry a Mindy rozvádějí. Parta se pak zamyslí, jestli by se spolu vůbec přátelili, kdyby se tenkrát před šesti lety Rachel vdala za Barryho, Ross se nerozvedl s Carol, Monica by byla pořád tlustá, Phoebe by vzala práci u akciové společnosti, Joey by pořád hrál v seriálu Tak jde čas a Chandler by dal výpověď a živil by se svým humorem: Monica chodí s jedním otravným doktorem a ještě ve třiceti je panna. Chandler se snaží prodávat své vtipné příběhy do komiksových časopisů, jenže nikde je nechtějí. Joey nabízí Chandlerovi finanční výpomoc, ale Chandler odmítá. Nakonec, aby mu pomohl, najme si Joey Chandlera jako svého asistenta, protože všechny filmové hězdy mají své asistenty :) Phoebe pracuje u velké akciové společnosti, ale na burze přijde o 13 miliónů dolarů a to jí způsobí infarkt. Když je Phoebe v nemocnici, dostane vyhazov, ale ještě o tom neví. Po několika dnech se jí z nemocnice podaří utéct, ale když přijde do kanceláře a zjistí, že ji vyhodili, dostane další infarkt. Ross má milostné problémy s Carol. Ta se s ním nechce milovat, a tak jí Ross navrhne, že svůj sexuální život můžou nějak okořenit, a tak se rozhodnou, že zkusí "grupáč." Carol zavolá své kamarádce Susan, Rossovi až teprve pak dojde, že Carol je na holky. Rachel obdivuje Joeyho, je jeho velkou fanynkou. Když je však u něj doma, opije se a příští ráno se cítí velmi trapně. Pak najde Barryho v posteli s jinou ženou. Monica se svěří Chandlerovi, že je panna a dohodnou se, že se spolu vyspí. Pak ale zjistí, že k sobě cítí víc než jen kamarádství.

(16/24) Síla Unagi  
Phoebe a Rachel se přihlásí do kursu obrany a jsou přesvědčeny, že teď dokáží každému chlapovi "nakopat zadek." Ross jim ale začne vyprávět o unagi. Je to stav naprostého soustředění, který podle něj Rachel a Phoebe ještě neovládají. Ross je pak nečekaně vyleká a holky mu to pak oplatí. Ross se tedy rozhodne pro odvetu a jde k nim do bytu a tam na ně čeká. Rachel s Phoebe si ho však za křeslem všimnou, dostanou ho do takové situace, ze které se nemůže dostat a chtějí po něm, aby uznal, že ovládají unagi. Monica s Chandlerem oslavují sv. Valentýna později, protože Monica na Valentýna byla v práci. Domluvili se, že si dárky vyrobí sami, ale Chandler nedokáže na nic přijít. Netuší však, že Monica na dárek také zapomněla. Nakonec Chandler najde ve skříní kazetu s písničkami a řekne Monice, že jí sám nahrál. Monica mu dá králíka z ponožek, kterého si vzala od Phoebe. Chandlerovi ji, ale Phoebe nabízela také, a tak se Monica přizná Chandlerovi, že na to zapomněla a aby se mu omluvila, celý den ho obskakuje a stará se o něj. Pak ale když si pustí Chandlerovu kazetu, uslyší, jak na ní mluví Janice, talže jí dojde, že tu kazetu nahrála Janice a ne Chandler, a tak se pro změnu musí omlouvat Chandler. Joey potřebuje peníze, ale ty co si vydělá v Central Perku mu nestačí. Rozhodne se s ještě jedním hercem, že se zkusí zapojit do výzkumu jednovaječných dvojčat, ale nevyjde jim to.

(17/24) Jak Ross randil se studentkou  
Ross dostane své hodnocení od studentů a zaujme hodnocení jedné studentky, která píše, že je jednička. Ve škole se mu ta studentka, která se jmenuje Elizabeth Stevenson [Alexandra Holden], představí a pozve ho na rande. Ross se s ní začne scházet, ale musí svůj vztah skrývat, protože tohle řád zakazuje. Joey zjistí, že Chandlerova stará kamarádka, která je v současnosti režisérka, natáčí film s Al Pacinem, a tak Joey chce po Chandlerovi, aby mu dohodil konkurs. Chandler si tedy s ní dvakrát vyjde a nakonec Joeymu konkurs zařídí. Byt Phoebe a Rachel shořel po požáru, který podle všeho zapříčinily Phoebiny aroma-svíčky. Proto se Phoebe rozhodne, že půjde k Joeymu a Rachel zůstane v krásně zařízaném pokoji u Monicy, která Rachel rozmazluje :) Pak ale zjistí, že příčinou požáru byl Rachelin narovnávač vlasů, a tak se k Joeymu musí přestěhovat Rachel. Ta zpočátku chce zase k Monice, ale pak se jí u Joeyho zalíbí, že se k Monice vrátit nechce.

(18/24) Joeyho lednička  
Joeymu se v bytě rozbije lednička. Nejdřív chce po Rachel 400 dolarů na novou, protože je teď jeho spolubydlící, ale Rachel mu ty peníze odmítá dát, protože je u něj jen dočasně, než jí zrenovují byt. Pak Joey jde za Chandlerem, ale ten mu peníze taky odmítne dát, protože tam už nebydlí. Joey ze zoufalosti strčí Rosse a ten vrazí do ledničky. Joey ho pak obviňuje, že jí rozbil, ale Ross to odmítá přiznat. Ross představí všem Elizabeth. Parta si z něj však na začátku střílí, protože je jí teprv 20. Elizabeth odjíždí na prázdniny na Floridu, ale Ross se bojí, aby se tam nezamilovala do někoho jiného, nakonec tam odjede taky. Rachel shání kluka na dobročinný ples, když si ho však sežene, tak ho Phoebe, Monica a Chandler odeženou, protože jí sehnali jiné dva kluky. Nakonec si ale Rachel nevybere ani jednoho a na ostatní se naštve, protože ztrapnili jak ji, tak i ty kluky.

(19/24) Mac a c.h.e.e.s.e.  
JJoey jde na konkurst na nový seriál Mac a C.H.E.E.S.E.. Dostane se do finále, kde zbývá už jen on a jeden herec s alergií :) Finální konkurs se ale o dvě hodiny posune a Chandler to Joeymu zapomene říct. Sice mu to napsal na tabuli na dveřích, ale dost nečitelně. Pak ale Joey dostane další příležitost, když toho druhého herce napadne pes a nakonec roli dostane. Jedná se o "flashbackovou" epizodu, kde můžeme vidět spoustu skvělých scén z minulosti seriálu.

(20/24) Ross a Elizabethin otec  
Ross se seznámí s otcem Elizabeth - Paulem Stevensonem [Bruce Willis]. Tomu se ale Ross nelíbí, vadí mu, že je o dost starší než jeho dcera. Ross se ho tedy snaží získat na svou stranu. Parta mu slíbí, že ho před Paulem bude chválit, ale moc se to nepovede. [Rachel (k Rossovi): "Ahoj, promiň, že jdu pozdě, ale chystám se ... chystám se tě chválit až do nebes, kdy přijde Lizin táta?" Paul: "Já už jsem tady." Rachel: "Jo Ross je tak skvělej!"]. Ross nakonec ke všemu nachytá Paula a Rachel, jak se líbají. Paul se totiž vrátil do Central Perku pro klíče a s Rachel si padli do oka. [Ross:"Co, co, co to?" Rachel:"On totiž ztratil klíče a přišel je hledat." Ross:"V tvý puse?"] Všichni poté jdou spolu na večeři, kde Paul změní názor na Rosse, ovšem jen do té doby než se dozví, že Ross už má dítě a je tři krát rozvedený. Joey jde poprvé natáčet Maca a C.H.E.E.S.E. jenomže kluk, který robota řídí, si Joeyho moc neoblíbí. To je pro Joeyho špatné, protože mu hrozí vyhazov, a tak se snaží s ním spřátelit. Nakonec se domluví, že ho Joey naučí, jak balit holky, a může v seriálu zůstat. Phoebe píše knihu a používá v ní všechno co udělají nebo řeknou Monica s Chandlerem, těm dvoum to ale vadí.

(21/24) Paul je chlap  
Elizabeth a Ross jedou spolu na chatu, jenomže se tam objeví i Rachel s Paulem. Elizabeth je pryč a Rachel si všimne Rosse pod pohovkou. Když požádá Paula, aby jí něco donesl, Ross se schová v pokoji, netuší však, že je to Paulovův pokoj. Když se Elizabeth vrátí a zjistí, že její otec a Rachel přijeli, ty dvě jdou do jiného pokoje a Rachel požádá Paula, aby jí něco donesl z auta, aby tak Ross mohl vyklouznout. Paul však ještě předtím zajde do svého pokoje, kde si stoupne před zrcadlo a spustí : "Já jsem chlap, jsem třída, jsem stroj na lásku!" Netuší však, že ho sleduje Ross. O několik minut později, když je Paul pryč, do pokoje přijde Elizabeth, Ross se pokusí utéct oknem, ale Paul ho nacytá a začne na něj řvát. Ross však začne opakovat všechno, co Paul dělal a říkal před zrcadlem a jemu to dojde :) Phoebe, Rachel a Monica jdou do krásného muzea, kde se také konají svatební obřady. Rozhodnou se, že se tam zapíšou, protože se na obřad musí čekat až dva roky. Monice však pracovnice muzea zavolá, že se uvolnil termín, jenže to uslyší Chandler a naštve se. Pak se ale rozhodne, že Monicu požádá jí o ruku a řekne to jen Phoebe. Joey se snaží dostat svou fotku na zeď slávy ve zdejší prádelně. Ovšem majitel jí tam odmítá dát, zvlášť poté, co se Joey vyspí s jeho ženou.

(22/24) Prsten  
Chandler s Phoebe jdou do zlatnictví, aby on koupil zásnubní prsten pro Monicu. Ani jeden se mu nelíbí, nakonec mu ale přeci jen jeden padne do oka. U sebe ale nemá kreditní kartu, a tak pro ní musí skočit za Joeym, kterému ji půjčil. Phoebe tedy zůstane v zlatnictví, aby prsten hlídala, ale když si zkoušela asi stovku různých šperků, jeden člověk prsten koupil. Phoebe naštěstí slyšela, do jaké restaurace večer jde požádat svou přítelkyni o ruku, a tak se tam vydají. Po dlouhém přemlouvání a "lhání" prsten dostanou výměnou zpátky. Rachel vadí, že se Paul moc uzavírá. Když ho ale přemluví, aby se jí s něčím svěřil, Paul se nedá zastavit a ke všemu furt brečí, dokonce i po milování s Rachel, která mu nakonec dá kopačky. Ross a Joey si myslí, že se Chandler na nich naštval, jenže nevědí proč. Nakonec se oba naštvou, protože Chandler řekl Phoebe o jeho úmyslu požádat Monicu o ruku dřív než jim.


(23/23) Nabídka k sňatku  
Chandler se chystá vzít Monicu do restaurace a tam jí požádat o ruku. Jenže když jsou v restauraci, tak tam přijde Moničin bývalý - Richard a navíc si sedne hned vedle jejich stolu, takže se Chandler nevysloví. Rozhodne se, že bude neustále mluvit o tom, jak nenávidí manželství, a pak Monicu překvapí. Rachel, Phoebe a Joey jdou na dobročinou aukci, kterou pořádá šéf Rachel. Joey si myslí, že mají hádat, kolik která věc stojí, a tak omylem koupí jachtu za dvacet tisíc dolarů. Rachel se jí pak snaží prodat jinému člověku, protože Joey nemá tolik peněz, jenže Joeymu se zalíbí, jak Rachel o té jachtě přímo básní a rozhodne se, že si ji nechá a bude jí třeba i splácet. Phoebe se opije, protože si furt chodí pro drinky, které jsou zadarmo. Ross se rozhodne, že se rozejde s Elizabeth, protože v jejich vztahu žádnou budoucnost nevidí. Když je Monica v práci, přijde za ní Richard a řekne jí, že jí miluje, chce si jí vzít a mít s ní děti. Monica mu ale řekne, že je pozdě. Když pak mluví s Chandlerem, ten v rámci svého plánu říká o manželství jen ty nejhorší věci a Monica začne přemýšlet, zda si nemá vzít Richarda. Monica řekne Joeymu, který se oblékl do námořnické uniformy, protože má novou jachtu, že jí Richard nabídl manželství, ten je však z toho vedle a snaží se najít Chandera, aby mu to řekl. [Joey:"Ahoj, neviděli jste Chandlera?" Rachel: "Ne, ale víš kdo se tu po tobě sháněl? Mořská panna!"] Mezitím Phoebe a Rachel tak trochu žárlí na Monicu, protože se bude vdávat. Rachel řekne, že by bylo mít dobré náhradníka - kdyby oba ve 40 byli volní, tak by se vzali. Phoebe řekne Rachel, že s Joeym uzavřela dohodu. Pokud se on do čtyřiceti neožení a ona nevdá, tak se vezmou. Rachel jde za Rossem a chce s ním udělat tutéž dohodu, jenže ten jí řekne, že má dohodu s Phoebe. Rachel jde za Phoebe a je na ní naštvaná, a tak se losuje. Rachel si vylosuje Joeyho, ale pak si ho s Phoebe vymění za Rosse. Chandler se dozví o Richardově nabídce a jde hledat Monicu k němu do bytu a málem tam zapomene snubní prsten. Když přijde zpět domů, Joey mu řekne, že Monica odjela k rodičům a že si potřebuje přehodnotit jejich vztah a že jí Chandler nemá hledat. Když však vejde do bytu, který je osvětlen stovkami svíček, čeká tam Monica. Po krátkém rozhovoru se jí Chandler zeptá, jestli si ho vezme a ona samozřejmě odpoví "ano."

a to jsem já

  • Jméno kingsula
  • Bydliště Kutná Hora
  • lepsi uz to nebude
něco málo o mě

kdo, že tu byl?