Epizody - 7. série | FRIENDS

(1/24) Moničin rybník   
Monica chce jít osloavovat své zasnoubení někam do města, ale její naláda se zhorší poté, co nachytá Rachel, jak se líbá s Rossem. Rachel se s ním potká na chodbě a začnou vzpomínat na to, jak spolu chodili. Rachel pak řekne, že neměli "prémiovou noc" - pouze sex bez závazků. Monica Rachel a Rosse obviní z toho, že jí chtějí překazit její speciální večer - tedy, že jí vypálí rybník. Rachel se pak nakonec přizná, že se cítila sama a trochu na Monicu žárlila, ta jí to teda odpustí. Joey se připravuje na konkurs a snaží se vypadat, jako by mu bylo devatenáct, protože tam má hrát teenagera. Phoebe je posedlá myšlenkou, že bude zpívat na svatbě Monicy a Chandlera.

(2/24) Kniha pod polštářem  
Moničiny plány na drahou a luxusní svatbu se rozplynou, když zjístí, že její rodiče si za peníze z "Moniččina svatebního konta" postavili dům na pláži. Chandler řekne, že má nějaké peníze ušetřené a Monica je nadšená, protože ušetřil přesně částku na její pohádkovou svatbu. Ti dva se ovšem pohádají, protože Chandler nechce všechny peníze utratit pouze na svatbu. Nakonec si však oba uvědomí, že nemusí mít nejlepší svatbu a jsou oba spokojeni. Joey si jde odpočinout k Rachel do pokoje, protože kachna pozvracela gauč a jeho postel, a objeví v Rachelině pokoji erotickou novelu. Později v blízkosti Rachel sehrává scény z knihy. Tu to samozřejmě štve a nakonec, aby si z Joeyho vystřelila, předstírá, že se s ním chce vyspat. Phoebe se zeptá Rosse, jestli u něj nemůže bydlet, protože si myslí, že Monica a Chandler nyní potřebují víc soukromí. Ross souhlasí, ale poté se naštve, protože Phoebe masíruje jednoho z jejích klientů přímo v Rossově bytě, což se mu nelíbí. O den později se u jejich dveří objeví krásná slečna na masáž, ale Phoebe tu není, a tak se Ross nabídne. Pak toho lituje, protože ta krásná slečna přivedla na masáž svého starého otce.

(3/24) Rodinný recept   
Chandlerovi se podaří zlepšit vztahy mezi ním a otcem Monicy - Jackem, problém však nastane, když si Chandler nahý v sauně omylem sedne Jackovi na klín, protože se mu zamlžily brýle. Nakonec však vše urovná. Parta rozmýšlí, co má dát Chandlerovi a Monice k zásnubám. Phoebe se rozhodne Monice věnovat recept na nejlepší sušenky Phoebiny babičky. Ten však shořel i s Phoebinym bytem, a tak se pokoušejí přijít na recept rozebráním jediného zbylého kousku. Bohužel se jim nepodaří přesně vystihnout chuť babiččiných sušenek a Monica je zklamaná, že je svým dětem nebude moct upéct. Navíc se naštve, když zjistí, že sušenky, které Phoebiny babička vydávala za svoje, byly obyčejné sušenky z obchodu (Nestle Toulhouse). Rachel se snaží naučit Joeyho plachtit na jeho loďce, jenže mu to vůbec nejde. On je totiž nejradši když je pěkně zakotvená u mola a on na ní popíjí pivo a jí čipsy. Nakonec Rachel uzná, že jeho způsob "plachtění" je mnohem lepší.

(4/24) Rachel má asistenta  
Parta se dívá na Joeyho pořad Mac & C.H.E.E.S.E., ale přijde jim nezábavný a trapný. Před Joeym však musejí hrát, že se jim líbí. Rachel byla v práci povýšena samotným Ralphem Laurenem, ale když to běží říct holkám do kavárny, přijde Joey a oznámí jim, že ho chtějí zpátky do seriálu Dny našich životů neboli Tak jde čas, aby hrál bratra své bývalé postavy Draka Ramoraye - Strykera. Holky jsou z toho nadšené, a tak Rachel řekne, že si najme asistenta, čímž souboj s Joeym vyhraje :-) Na povhovor k ní přijde zkušená postarší žena jménem Hilda a pohledný mladík Tag. Rachel neví koho si má vybrat - Hilda je zkušenější, ale Tag se jí moc líbí. Phoebe jí radí, aby přijala Hildu a chovala se jako profesionál. Nakonec však Rachel jako asistenta přijme Taga. [Phoebe k Tagovi(přijde k Rachel do kanceláře a myslí si, že Rachel přijala Hildu a ne Taga): Vy jistě budete Hilda! --- Tag: Pheobe - hezký jméno! Phoebe: "A co teprv mý telefonní číslo!] Chandler, Monica a Ross se celé odpoledne baví tím, že jeden na druhého prozrazují různá tajemství z jejich minulosti. Všechno začne tím, že Chandler prozradí Monica "Rossovo tajemství z Disneylandu" kdy Rossovi bylo hrozně špatně poté, co snědl moc tacos. [Ross: "Co to tam máš? Jsou to tacos?" Monica: "Ne, to jsou mletý hovězí chňapky!"]Dozvídáme se, že Chandler se líbal s mužem a také na vysoké škole vyhrál soutěž "vypadejte jako vanilková zmrzlina" nebo že Monica oblizovala šaty od Barbie a snědla Kenův klobouk. Joey jde za jedním z šéfů seriálu Dny našich životů, ale odmítá na svou roli dělat konkurs, a tak odejde. Pak se ale dozví, že jeho pořad Mac & C.H.E.E.S.E. je zrušen, a tak se připlazí zpátky za šéfem Tak jde čas a žádá ho o roli. Nakonec ztvární opět postavu Draka Ramoraye, který pád do výtahové šachty (2.sezóna) přeci jen přežil .

(5/24) Zásnubní fotografie
Monica a Chandler potřebují společnou fotku, protože její rodiče chtějí dát oznámení do místních novin. Nemůžou však najít žádnou povedenou, protože se Chandler na každé tváří otráveně. Rachel chce, aby někdo Tagovi ukázal město a poprosí Joeyho. Když jí pak Tag o tom vypráví, řekne, že to bylo skvělý a že nasbíral 20 telefonních čísel krásných dívek. Rachel je naštvaná na Joeyho, protože se jí Tag líbí, a tak mu nabídne deset košilí od Ralpha Laurena, když Taga poučí o tom, že mít jen jednu holku je mnohem lepší. Rachel si pak myslí, že tou jedinou bude ona, jenže Tag se dá dohromady se svou bývalou holkou. Phoebe a Ross se začnou scházet s rozvedeným párem.

(6/24) Jen si tak trochu zdřímnout   
Ross a Joey se po krátkém odpočinku probudí těsně vedle sebe na pohovce, což jim obou přijde tak trochu trapné. Oba dva ale posléze přiznají, že to bylo nejlepší zdřímnutí jaké kdy zažili :-) Joey navrhue, ať si spolu zdřímnou znova, jenže Ross to zpočátku odmítá, nakonec to ale udělají. Když se však vzbudí, vedle nich stojí celá parta a oni si připadaj trapně. Monica požaduje po Chandlerovi, aby se omluvil své bývalé přítelkyni za to, že jí opustil kvůli tomu, že byla tlustá. Jemu nezbývá, než to udělat. Monica však začne uvažovat, co udělá Chandler, pokud by opět ztloustla - bojí se, že ji opustí. On ji přesvědčí o opaku. Monica chce po Rachel a Phoebe, aby se domluvili, která z nich půjde Monice za družičku. Rachel navrhne, aby si hodili mincí, jenže Phoebe odmítá, protože ji mince nemají rády. Joey navrhne, aby udělali menší audici, kde on a Ross budou porotci a rozhodnou, kdo Monice půjde za družičku. V souboji vítězí Phoebe, ale Rachel to nechce nechat jen tak. Nakonec si hodí mincí a opět vyhraje Phoebe. Když jí však Rachel dává některé věci pro družičku, Phoebe dojde, jak moc na tom Rachel záleží, a tak jí přenechá místo Moničiny družičky.

(7/24) Rossova kniha  
Datum premiéry v USA: 16.listopadu 2000
Ross se jde podívat do knihovny na knihu, kterou napsal. Pak se ale naštve, protože jeho kniha je zařazena do oddělení milostných novel, místo do části pro naučné knihy. Monica má v restauraci hosta, jenž neustále dělá nějaké potíže. Nakonce chce mluvit s šéfem a jde za Monicou. K jejímu překvapení je to Janice. Dají se do řeči a nakonec se Janice sama pozve na svatbu Chandlera a Monicy. Oni ji tam však nechtějí. Joey si najde známost na jednu noc - dívku jménem Erin [Kristin Davis]. Ráno se však Erin skamarádí s Rachel a posléze i s Phoebe. Ty dvě pak chtějí po Joeym, aby s Erin začal chodit. Tomu se to nejdřív nezalíbí, ale nakonec souhlasí, když pak uvažuje, že s Erin by to mohlo vyjít, ona řekne holkám, že žádný dlouhodobý vztah nechce.

(8/24) Jak Chandler neměl rád psy   
Rachelin asistent přijde s partou povečeřet na Den Díkuvzdání. Rachel se mu rozhodne říct, že se jí líbí. Právě když s jejím přiznáním končí, Tag uvidí z balkónu, jak mu někdo krade auto a běží zavolat polici. Nakonec, když se Tag vrátí, se políbí. Phoebe přivede s sebou psa, jenže Chandler řekne, že je na psy alergický a chce, aby ihned šel pryč. Ostatní s tím však nesouhlasí. Všichni hrají hru, kdy za určitý časový úsek musí napsat všech padesát státu USA. Když to nikod nezvládne, Ross se jim posmívá a řekne, že to zvládne, ale nakonec i on zklame a řeší to až do pozdních hodin.

(9/24) Jak Monika pekla cukroví   
Monica je ve sváteční náladě a upeče pro sousedy cukroví. Ti jsou z toho hodně nadšení, a tak Monica pokračuje v pečení. Ovšem přestává jí to bavit ve chvílí, kdy se před jejími dveřmi začínají 24 hodin denně hromadit všichni nájemníci z budovy, aby dostali další cukroví a přitom jim jde jen o to cukroví a nikoliv o Monicu. Ross se dozví, že Phoebe jako malá nikdy neměla kolo, a tak jí Ross koupí dívčí růžové kolo s košíčkem :-). Phoebe ale na kole neumí ani jezdit, a tak se Ross nabídne, že ji to naučí. Pheobe to však moc nejde, a tak jí nakonec namontují dvě pomocná kola, aby mohla jezdit sama.

(10/24) Vánoční pásovec   
Ross má Bena na svátky, a tak mu chce něco málo povědět o Chanuce. Ben ho však moc neposlouchá a těší se na to, až přijde Santa Claus. Každý rok se totiž jedna z jeho maminek převleče za Santu. Byt Phoebe je po loňském požáru renovován a ona se může nastěhovat zpátky. Bojí se ale, že se Rachel nebude chtít k ní opět nastěhovat, protože si s Joeym užijí spoustu legrace. Rachel Phoebe řekne, že se jí líbilo s ní žít. Nakonec se však obě dozví, že po rekonstrukci Phoebin byt má jen jednu ložnici, a tak Rachel zůstává u Joeyho.

(11/24) Tvarohové dorty    
Joey a Phoebe mají jít spolu na pravidelnou každoměsíční večeři, kde probírají všechno ohledně jejich přátel a tak. Joey by však rád šel na rande, jenže Phoebe mu to nedovolí, a tak ho Joey zruší. To však Phoebe nevěděla, že toho bude litovat. Z Minska se totiž po šesti letech vrátil její bývalý přítel David [Hank Azaria] a je ve městě jen na jeden den. Je to zrovna ten den, kdy má Phoebe jít s Joeym na večeři. Rachel a Chandler objeví před dveřmi tvarohový dort. Ten je moc dobrý, a tak ho snědí. Po několika dnech však přijde další. Někdo je doručuje na špatnou adresu, ale Rachel a Chandler si nemůžou pomoct, nakonec se o dort začnou hádat. Monica nebyla pozvána na svatbu její sestřenice, ale Ross ano. Nakonce tam jde jako Rossův doprovod a doví se, proč nebyla pozvaná. Sestřenka si totiž bere jejího bývalého kluka.

(12/24) Jak byli všichni dlouho vzhůru  
Na začátku jsou všichni na střeše a čekají až kolem proletí kometa. Nic se však neděje, a tak jdou pryč kromě Rosse a Joeyho. Nakonec však nevědí, jak mají slézt ze střechy, protože dveře ke schodům se zabouchly. Rachel se zeptá Taga, jestli poslal obálku, kterou mu dala na stůl. On řekne, že ne, protože mu tam žádný nedala. Tak jdou spolu do kanceláře, kde Rachel najde balíček v jejím šuplíku. Nechce to však přiznat. Phoebe probudí požární alarm. Když se jí ho podaří vypnout, tak jde spát, ale alarm se znovu spustí.

(13/24) Smrt Rozity   
Rachel náhodou rozbije Joeyho křeslo, kterému on říká Rosita. Je z toho velmi nešťastný, a tak se Rachel rozhodne, že mu koupí nové. Mezitím Chandler přijde k nim do bytu a sedne si do křesla, když se opěrná část odtrhne, Chandler si myslí, že křeslo rozbil on, a tak Rositu vymění za své - neponičené. Když se vrátí Joey s Rachel, tak tomu nemůžou věřit. Joey si myslí, že se stal zázrak. Rachel se rozhodne, že si nové křeslo nechá pro sebe. Joey však začne žárlit, protože Rachelino křeslo je mnohem lepší a modernější než Rosita. Phoebe začne pracovat na teleshopingové lince, kde prodává tonnery a první telefonát je s chlápkem jménem Earl [Jason Alexander], který má v úmyslu spáchat sebebraždu. Phoebe se od tohodle nápadu snaží odvrátit. Monica a Ross se dozví, že jejich rodiče prodávají dům, ve kterém vyrostli. Zajdou tam, aby si vzali nějaké své věci z období, kdy tam ještě žili. Monica je však smutná, protože její věci byly nešťasnou náhodou zničeny. Nakonec jí její otec, věnuje Porsche, protože použil Moničiny krabice, aby zabránil vodě dostat se k autu.

(14/24) Třicáté narozeniny   
Parta oslavuje Racheliny 30. narozeniny a každý z nich začne vzpomínat na příhody z jejich oslav třicátin: Monica se o svých třicátinách opila do němoty. Problém byl v tom, že Chandler přichystal formální večírek, na kterou pozval její rodiče, a tak se snažili Moničinu opilost zakrýt, nevyšlo to. Phoebe dosáhla před třicátinami všeho, co chtěla, ale pak jí Ursula řekla, že jí vlastně bude 31. Phoebe byla zklamaná, protože chtěla, aby ji políbil někdo, kdo perfektně líbá a také chtěla potkat Portugalce, než překročí 31. Nakonec ji políbil Joey a řekl, že je z jedné šestnáctiny Portugalec. Joey nemůže uvěřit, že už je mu třicet a začne křičet: "Proč, Bože, proč???" Na Chandlerovi třicátiny Joey udělal totéž. Ross si koupí sporťák, ale nemůže s ním vycouvat a svézt ostatní. Když se mu to podaří, tak kolem projede starej chlap ve stejném autě a Rossovi se to jeho už nelíbí. Rachel je v depresi ze svých 30. narozenin. Uvědomí, že si musí najít muže, za kterého se vdá, ale Tag to nebude, protože je o šest let mladší, a tak se s ním rozejde.

(15/24) Joeyho nový mozek   
Ross řekne Monice a Chandlerovi, že chce na jejich svatbě chystá něco "velkýho", ale nechce to nikomu prozradit. Monica a Chandler ho pak uslyší hrát na dudy - to má být to překvapení, jenže Ross hraje děsně a tudíž mu to Monica s Chandlerem nechtějí dovolit. V seriálu Tak jde čas se Joeyho postava - Dr. Drake Ramoray - má probudit z komatu - bude mu totiž implantován nový mozek od postavy, která má zabita. Tou postavou je Jessica Lockhart, kterou hraje herečka Cecilia Monroe [Susan Sarandon]. Joeyho nemá zpočátku ráda, ale pak si ho zamiluje a začne ho učit, jak má hrát její postavu - Jessicu, protože když Draku Ramorayovi voperují její mozek, on se stane Jessicou :). Mezi nimi to zajiskří, ale krátký vztah končí, protože Cecilie odjíždí do Mexica natáčet film. Phoebe a Rachel se hádají, kdo si vyjde s pěkným chlápkem, co v Central Perku nechal telefon. Zavolají ho, aby si pro něj přišel do bytu, ale místo něj se tam objeví postarší chlápek. Když se zeptají, co se stalo s tím mladým, ten starší odpoví, že to byl pouze jeho asistent. Phoebe se však zalíbí i tenhle, a tak s nim vyrazí na večeři.

(16/24) Pravda o Londýně   
Monica a Chandler hledají kněze, který by je oddal, jenže každý se jim zdá divný - buď hodně prská, je nudný nebo očumuje Moničina prsa. Phoebe řekne, že na internetu se kdokoliv může nechat vysvětit na reverenda a oddat je a mohl by to být někdo z jejich přátel, samozřejmě že ona, ale vyfoukne jí to Joey. Ten se doopravdy nechá vysvětit a je z něho reverend. Monica a Chandler souhlasí, aby je Joey oddal, ale svůj názor změní, když jim Joey přečte kousek z proslovu, který chce přednést. V každé větě se totiž opakují slova: "dávat, přijímat a sdílet lásku." Když se Joey a Phoebe ptají Chandlera a Monicy, jak to tenkrát v Londýně začalo, vyjde najevo, že Monica šla do hotelového pokoje kluků, aby se vyspala s Joeym. To Chandlera vyvede z míry a pochybuje, zda ho Monica miluje. Joey mu nakonec vysvětlí, že by to mezi nimi stejně byl jen sex a že ho Monica miluje - řekne mu pár opravdu "básnických" vět a Chandler mu řekne, ať tyhle slova použije, když je bude oddávat, čímž mu to nakonec dovolí. Mezitím Rachel dělá Rossovu synovi Benovi chůvu a učí ho provádět různé žerty a vtípky, které on pak aplikuje na Rossovi a mamince Carol. Ross řekne Rachel, aby s tím přestala, jenže ona chce být "zábavná teta Rachel," jak jí Ben říká. Rachel jde za Benem a snaží se mu říct, aby už žádné žertíky nedělal, ale marně. Nakonec si Ben a Ross vystřelí z Rachel, aby jí dali za vyučenou.

(17/24) Svatební šaty   
Monica si zkouší svatební šaty v luxusním obchodě, kde se seznámí s taktéž nadcházející nevěstou Meagan [Andrea Bendewald - Maddie v Správné Susan]. Monica jí řekne o obchůdku s levnými svatebními šaty, kde si stejné jako v tomto drahém obchodě koupí za nízkou cenu. Když si Monica jde pro svatební šaty, tak Meagan si vybere stejně šaty jako Monica. Ty dvě pak spolu bojují o šaty a vyhraje Monica. Tím to však nekončí. Meagan zavolá Monice a poví jí, že si objednala na den Moničiny svatby kapelu Král swingu, kterou si chtěli najmout Monica s Chandlerem. Monice se však ty šaty natolik líbí, že se snaží přesvědčit Chandlera, aby si najali jinou kapelu. Pro Chandlera však tato má velký význam, a proto se Monica šatů vzdá. Ross se seznámí s dívkou jménem Kristin [Gabrielle Union] a dá si s ní rande. Joey se s ní seznámí také. Oba dva však nic netuší. Když si tak i s Chandlerem povídají v Central Perku, ten na to přijde. Aby byla legrace, tak se zeptá, jak se ty jejich holky jmenují. Oba dva řeknou Kristin. Když jim to dojde, tak si řeknou, že nechají rozhodnout Kristin. Skončí to však tak, že před ní oba dva na sebe házejí špínu. Joey řekne, že Ross je už třikrát rozvedený a on zase práskne na Joeyho, že se objevil na plakátu proti kapavce. Kristin si nikoho z nich nevybere.

(18/24) Cena pro Joeyho   
Joey je nominován na cenu "Soapie" v kategorii "Postava, která se vrací" za jeho roli v seriálu Dny našeho života. Joey si nacvičuje proslov pro případ, že by vyhrál. Uvidí ho Rachel a začne se smát, ale pak mu řekne, že ona dělá to samé. [Joey:"A na jakou cenu nacvičuješ? Rachel:"Grammy, objev roku."] Rachel pak připravuje Joeyho na situaci, pokud prohraje. Joey nakonec opavdu cenu nezíská a když je zabírán kamerou začne povykovat, že jde o podfuk a je naštvaný, že nevyhrál, což je pro Rachel, která ho na ceremoniálu doprovází, velký společenský trapas. Joey pak vyhlašuje kategorii "herečka roku", při jmenování nominovaných však vystupuje mrzutě a naštvaně. Vítězkou je Joeyho kolegyně ze Dnů našeho života Jessica Ashley, ta ale přítomna není, a tak Joey musí přebrat cenu místo ní. Při tom ale začne děkovat svým rodičům a přátelům - Chandlerovi, Phoebe, Monice, Rossovi a Rachel, na kterou ukáže, což je pro Rachel obrovský trapas. Joey by si cenu nechal, ale Rachel ho přesvědčí, ať ji vrátí. Když tak ale udělá, Jessica si ceny vůbec neváží, pro ni má cenu pouze Emmy a další prestižní ocenění, a tak si Rachel s Joeym cenu nechají. Phoebe začne chodit s týpkem, co potkala v kavárně a hrozně to mezi nimi jiskří, což Monica připomíná, že naposledy se takhle s Chandlerem chovali zamilovaně, když spolu začali chodit a teď se to vytrácí. Nakonec jí však Phoebe a Chandler přesvědčí, že se spolu celý život budou mít dobře a že není třeba mít žádné obavy, že to mezi nimi vyhasne. Jeden z Rossových studentů je na propadnutí, ten však Rossovi řekne, že je to protože Rosse miluje a nemůže se soustředit. Ross se pak rozhodne nechat ho projít. Potom však za ním přijde další student, že ho také miluje a chce, aby mu vylepšil známky. Ross pak přijde na to, že ho tamten vodil za nos. Pak mu řekne, že mu známky nezlepší a nechá ho propadnout. Když však Ross říká, že ho ten kluk nikdy skutečně nemiloval, přijdou do místnosti dva profesoři a Ross pošeptá tomu klukovi: "Teď mlč a projdeš!"

(19/24) Sestřenice   
Za Monicou přijede na pár dní její a Rossova sestřenice Cassie (Denise Richards). Když se s ní Chandler seznamuje, tak si Cassie rozpustí vlasy a začne s nima mávat, na což Chandler hrozně zírá :) Cassie se proto přestěhuje k Rossovi. Tomu se sestřenka zalíbí, jenže ví, že mezi nimi nic nemůže být, protože jsou rodina. Nakonec ale, když se dívají na film, on se jí pokusí políbit, což ji vyvede z míry. Nakonec se Cassie přestěhuje k Phoebe. Ta společně s Rachel plánuje pro Monicu večírek - rozlučku se svobodou. Protože je to na poslední chvíli, tak přišlo jen několik hostů, ale Rachel s Phoebe nikoho neznají. Pak si ty dvě uvědomí, že zapomněly pozvat Monicu, což rychle napraví. Ta když přjde, tak na večírku nikdo není. Rachel a Phoebe ji poví, že je to proto, že všichni už odešli. Monica je ale stejně šastná a řekne, že jí na ostatních nezáleží, hlavně že jsou tam ony dvě. Pak se ale ze skrýší objeví další hosté a Monice je trapně :) Joey se uchází o roli italského židovského vojáka v novém válečném filmu, jenže má menší "problém" s určitou tělní partií .

(20/24) Jak se Rachel líbala      
Rachel potká v kavárně kamarádku z vysoké školy Melissu. Když ještě spolu chodili na vejšku, tak se jeden večer opily, a pak se líbaly. Phoebe to ale nechce Rachel uvěřit, protože Rachel je prý puťka. Proto Rachel pozve Phoebe na večeři, kde bude i Melissa, aby to dosvědčila. Jenže při večeři Melissa všechno zapírá. Rachel je naštvaná, a tak když odcházejí políbí Melissu. Ta je z toho celá šťastná a řekne, že ji Rachel miluje, čímž se úplně prozradí. Rachel jí ale poví, že ji nemiluje, a tak Melissa odjíždí pryč. Potom Phoebe políbí Rachel, prý chtěla vědět, co na tom ty dvě mají. Joey je udiven, když Monica nepozve jeho rodiče na svoji svatbu. Nakonec je tam vtěsná, ale jsou s tím ještě problémy  .

(21/24) Chandlerův táta   
Chandler nechce pozvat svého otce na svatbu. Monica s tím nesouhlasí a přesvědči Chandlera, aby jeli do Las Vegas a pozvali jeho otce osobně. Chandlerův táta pracuje v místním travesty-show podniku, kde vystupuje jako Helena Handbasket. Z pozvání má velkou radost. Zatím v New Yorku Joey dokazuje Phoebe, že je chlap tím, že si na sebe vezme dámské spodní prádlo. Rachel je naštvaná, protože jako jediná nesmí řídit Moničino Porsche. Když je ale Monica v Las Vegas, tak Rachel vezme Rossovi klíče od auta a vyrazí na projížďku. Ross se jí v tom snaží zabránit a když se mu to nepodaří, tak jede radši s ní. Rachel jede na dálnici moc rychle a navíc má prošlej řidičák. Zastaví ji policie, jenže Rachel se z toho vykecá. Poté řízení radši převezme Ross. Toho také zastaví policie, ale kvůli nízké rychlosti.

(22/24) Manželský slib  
Do svatby zbývá už jen málo času, a tak Monica s Chandlerem sepisují řeč, kterou každý z nich při obřadu pronese. Chandler s tím má docela problémy. Jedná se především o flashbackovou epizodu zaměřenou na vztah Monicy a Chandlera.

(23,24/24) Svatba   
Rodiny a přátelé Monicy a Chandlera se sjíždí na svatbu. Přípravy jsou v plném proudu. Na večírku v předvečer svatby však Chandler zpanikaří a později po něm není ani stopy. Joey natáčí válečný film s hollywodskou hvězdou Richardem Crosbym. Má ale trochu problémy s jeho hereckým stylem. Richard totiž hodně prská, což je Joeymu nepříjemné, ale zvykne si a prská taky. Ross beznadějně hledá Chandlera, nakonec se k němu přidá i Phoebe. Rachel má zatím pozdržet Monicu, která se už připravuje. Phoebe a Ross nakonec najdou Chandlera v jeho kanceláři. Ten je ze svatby hrozně nervózní, ale po rozmluvě s přáteli se to zlepší. Phoebe a Rachel najdou v odpadkovém koši pozitivní těhotenský test. Phoebe usoudí, že těhotná je Monica. Chandler uslyší, jak to Phoebe říká Rossovi a zase zpanikaří a ztratí se. Mezitím všichni už jsou připraveny včetně nevěsty, ale Joey se zdržel na natáčení, protože jeho kolega se opil a není schopen dotočit scénu. Rachel tak musí najít kněze, který by Monicu a Chandlera oddal. Chandler se objeví, šel jen do obchodu koupit něco pro miminko. Joey to nakonec stihne a obřad může začít. Vše proběhne téměř hladce. Chandler řekne Monice, že má radost z miminka, jenže Monica mu odpoví, že těhotná není. Lze tedy soudit, že nastávající maminkou je Rachel. Kdo je ale otcem?

a to jsem já

  • Jméno kingsula
  • Bydliště Kutná Hora
  • lepsi uz to nebude
něco málo o mě

kdo, že tu byl?