Epizody - 8. série | FRIENDS

(1/23) Po svatbě  
řekne, že našli pozitivní těhotenský test a kdo jiný mohl být v tom, než Monica. Pak se ale na ni podívá Rachel a Phoebe dojde, že těhotná je ona. Aby ji kryla, pronese Phoebe, že těhotná je ona sama a nechtěla to říct, aby Monice "nevypálila rybník". Monica a Chandler jsou překvapení a ptají se, kdo je otcem. Phoebe to nesmí říct, protože je slavný, ale nakonec řekne, že je to James Brolin. Chandlerovi se nechce věřit, protože to je manžel Barbary Streisand, ale Phoebe odpoví, že jí James nic neřekl :) Chandler poví Monice, že si vzal hodiny tance, aby jejich první manželský tanec byl nezapomenutelný, jenže Chandler má nové boty a ty hrozně kloužou, a tak nemůže pořádně předvést své umění. Joey se snaží získat roli v nové divadelní hře na Broadwayi, kterou produkuje přítel Chandlerovy matky, přítomný na oslavě. Ross se seznámí s dívkou jménem Mona (Bonnie Somerville), která pracuje s Monicou v restauraci. Mona sedí u stolu č. 6, a tak Ross napíše na svou kartičku také šestku, jenže pak zjistí, že Moninu kartičku přečetl obráceně - ona sedí u stolu číslo 9 a on musí jít k stolu číslo 6, kde sedí samé děti. Když si Ross chce s Monou zatančit, začnou za nim chodit malé holky, aby si s nimi zatančil a Mona dává přednost holčičkám a Ross se jí zdá moc hodný. Toho to přesane bavit ve chvíli, kdy za ním přijde holka, která má tak trochu nadváhu :) - problém je, že všechny holky tančily na Rossových nohách, a tak chce i tato. Rosse pak hrozně bolí nohy a nemůže si zatančit s Monou. Ta ho spolu s Joeym odvádí pryč a Joey ji chce sbalit, což Rosse naštve. Phoebe se snaží dovědět, kdo je otcem dítěte Rachel, jenže ta to nechce říct, protože to ještě neví ani otec sám. Monica si povídá s Rachel o údajném Phoebině těhotenství a přijde na to, že těhotná je Rachel. Phoebe jí poradí, ať si pro jistotu udělá další test. Rachel tak učiní, a pak chce, aby jí někdo řekl výsledek testu. Phoebe jí poví, že test je negativní. Rachel je zklamaná, přestože říká, že se jí ulevilo. Když se pak Phoebe ještě jednou zeptá: "Takže je negativní?" Phoebe odpoví, že test je pozitivní a že předtím lhala, protože chtěla vidět reakci Rachel. Všechny tři holky jsou šťastné a když se Phoebe zeptá, kdo je otcem, Rachel řekne, že ještě není čas na jeho odhalení.

(2/23) Červený svetr  
neobjednali. Neví však, že si je objednal Joey. Monica je smutná, protože vše už je za ní. Chandler jí ale poví, že je tu spousta věcí, na které se můžou těšit - např. svatební cesta, nebo fotky z foťáků na jedno použití. Monica se těší na ty fotky. Jenže Chandler ztratil tašku, kde všechny fotoaparáty byly. Rozhodne se zajít na jinou svatbu s Rossem, a tam nafotit pár snímků. Když je ukážou Monice, ona se naštve, protože taška s fotoaparáty byla v jednom ze zavazadel, Chandler se ale na ní taky hněvá, protože ona otevřela všechny jejich svatební dárky bez něj. Rachel chce říct otci dítěte, že je těhotná, ale Phoebe ji vystraší. Kluci o jejím těhotenství zatím neví. Phoebe, aby zase kryla Rachel, řekne Joeymu, že těhotná je ona a že otec nechce s nimi mít nic společného. Joey tedy požádá Phoebe o ruku a ta přijme. Monica ale zakročí - řekne, že těhotná je Rachel. Joey si pak vzpomene že před časem u Rachel byl nějaký kluk a že tam nechal červenou mikinu. Phoebe si myslí, že otcem je Tag, protože takovou mikinu u něj jednou viděla. Pozve ho tedy do Central Perku. On řekne Rachel, že by to mohli dát znovu dohromady, ale ona mu řekne, že je těhotná a Tag zdrhne. Joey pak požádá Rachel o ruku, jenže ta mu řekne, že nehledá manžela :) Phoebe se kvůli tomu tak trochu naštve. Nakonec, když Ross přijde do bytu, uvidí červenou mikinu a řekne, že je jeho a že jí hledá už asi měsíc. Joeymu, Phoebe a Monice dojde, že Ross je otcem.


(3/23) Jak to Rachel řekla  
Rachel řekne partě, že oznámí otci jejího dítěte, že je těhotná. Očekává, že se jí ostatní zeptají, kdo je otcem, ale všichni už vědí, že jím je Ross. Poslední z party, kdo se to doví, je Chandler, který je hrozně překvapený. Monica a Chandler se chystají na svatební cestu. Když dorazí na letiště, čekají na odbavení, před nimi je další novomanželský pár, který dostane jako dárek od společnosti místa v první třídě. Monica doufá, že je také dostane, ale tamta dvojice dostala poslední volná místa. Po příletu Chandler s Monicou uvidí na recepci v hotelu stejný pár. Dostanou od zaměstnanců nějaké sladkosti, v tu chvíli Monica na ně začne křičet, že je všude pronásledují a že jim všechno seberou a oni nedostanou žádné pozornosti. Ti dva jim však řeknou, že o žádné dárky nestojí a že jen chtějí být spolu. Rachel jde za Rossem, aby mu řekla, že on je otcem. On si však myslí, že Rachel se s ním chce znovu vyspat, a tak jí řekne, že se s ní klidně znovu vyspí, ale že by se k sobě neměli vracet. Rachel mu poví, že je těhotná. Ross je více než šokovaný. Nechápe, jak se to mohlo stát, když použili kondom, Rachel mu na to řekne, že kondom je účinný z 97 procent, což Ross předtím nevěděl. Rachel řekne, že to píšou na obalu, jenže Ross si toho dosud nevšiml. Naštve se a volá do společnosti, která kondomy vyrábí. Když jde Rachel na ultrazvuk, objeví se tam Ross. Ten se jí omluví, jak se předtím choval a nabídne jí, že se vším pomůže a vezme si ji. Jenže Rachel nechce, aby si ji vzal. Ross si myslí, že by to Rachel nezvládla sama, což ji tak trochu naštve. Nakonec se oba uklidní, když se dívají na své miminko na ultrazvuku. Rachel však nic nevidí, nedokáže ho na ultrazvuku rozpoznat :) Nakonec jí Ross všechno vysvětlí a ona dítě vidí. Joey a Phoebe jsou naštvaní, protože jim Chandler s Monicou nenechali klíče od jejich bytu.  Phoebe tam zapomněla kytaru a Joey se tam chce najíst. Nakonec si pozvou domovníka, ale tomu se nechce hledat náhradní klíč, a tak dveře vyrazí. Joey a Phoebe se bojí, co řeknou Monice, nakonec jí zavolají a předstírají, že u ní v bytě něco hoří a Monica jim dá svolení, aby vyrazili dveře. Joey pak, aby to bylo autentické, zlomí židli.

(4/23) Videokazeta  
Chandler a Monica se vracejí ze svatební cesty. Povídají Joeymu a Phoebe, jak se tam seznámili s další novomanželskou dvojící - Gregem a Jenny a že jim chtějí zavolat, aby si s nimi někam vyrazili. Phoebe a Joeyho to naštve - začnou žárlit. Taky jsou naštvaní, protože jim Monica s Chandlerem nepřinesli žádné suvenýry. Když Monica volá Gregovi a Jenny, tak zjistí, že jim dali špatné číslo. Phoebe a Joey se tomu smějí, myslí si, že tamti dva se vlastně s Chandlerem a Monicou nechtějí víckrát setkat. Nakonec si Monica vyhledá jejich číslo v seznamu a zavolá jim. Ross a Rachel povídají, jak se spolu vyspali, vlastně jak k tomu došlo. Rachel řekne, že Ross jí začal svádět, jenže on tvrdí opak. Nakonec řekne, že to má nahrané na videokazetě, což všechny dost překvapí a Rachel naštve. Ross jim však vysvětlí, že to byl omyl. Před šesti týdny, kdy se všechno stalo, přišel Ross za Joeym, aby mu poradil v oblasti sexu, protože Ross neměl holku asi šest měsíců. Joey mu poradí, ať vypraví "evropskou příhodu" z Barcelony - ta prý vždycky zabere. U Rosse ale nezabrala. Joeymu pak dá kameru, ať si to nacvičuje a pak si to přehraje, a sám někam odejde. V tu chvíli přišla Rachel z práce a Ross nevypnul kameru, která nahrávala dál, a tak nahrála i ty dva. Ross přinese Rachel kazetu, aby ji zničila, jenže ona se nakonec nechá přemluvit partou, aby si tu kazetu pustili (jen část před samotným sexem) a posoudili, kdo po kom vyjel jako první. Rachel souhlasí, a tak kazetu pustí. Ross a Rachel si jen tak povídají a dávají pozvánky na Moničinu a Chandlerovu svatbu do obálek, pak probírají jejich vztah. Poté Rachel začne s "evropskou příhodou" a je jasné, že ona ho sváděla první. Joey se diví, jak to, že se i k ní donesla jeho "tajná zbraň". Nakonec si Rachel s Rossem kazetu o samotě pustí znovu, tentokrát celou.


(5/23) Rachel má rande  
Rachel má rande s Chashem - hercem ze seriálu Tak jde čas, ve kterém hraje Joey. Ross samozřejmě žárlí a naštve se. Rande se ale nevydaří, Ross potká Rachel a nabídne jí, aby zašli na kafe, jenže jí se moc nechce. Ross jde do kavárny sám a tam potka Monu, dívku se kterou se seznámil na svatbě Monicy a Chandlera. Dá se s ní do řeči, ale v tu chvíli přijde do Central Perku Rachel a uvidí je spolu, smutná pak odejde pryč. Phoebe přijde k Monice do práce, kde se seznámí s Moničiným novým pomocníkem Timem. Začnou spolu chodit, jenže Phoebe za chvíli má plné zuby toho, jak je hrozně moc milý až je vlezlý, a tak se s ním chce rozejít. Jenže problém je v tom, že Monica ho chce vyhodit, protože si myslí, že se na práci kuchaře nehodí a je pomalý. Monica a Phoebe si ale řeknou, že mu obě nemůžou "dát košem" ve stejný den, pak se hádají, která z nich mu to řekne jako první. Nakonec mu to řeknou najednou a Tim je hrozně překvapený. Když však holky uvidí jeho smutný výraz, Monica se rozhodne mu dát ještě jednu šanci, Phoebe však ne ... Chandler má v práci známého Boba, který si myslí, že se Chandler jmenuje Toby, jenže Chandlerovi to zdá se moc nevadí. Když však Chandlerův šéf chce Boba povýšit do jejich skupiny, tak Chandler řekne, že to moc dobrý nápad není. Bob je pak na něj naštvaný, jenže neví, že ten, komu on říká Toby je vlastně Chandler.


(6/23) Halloween  
Monica všem oznámí, že se u ní koná halloweenská party a každý musí přijít v kostýmu protože by to jinak nebylo ono, z čehož nikdo není zrovna nadšen, speciálně Joey. Phoebe potká svou sestru Ursulu, která jí oznámí, že se vdává. Phoebe je velice překvapená, ještě víc, protože ji Ursula nepozvala na obřad. Nakonec to udělá a Phoebe ji na oplátku pozve na halloweenskou party, aby poznala jejího snoubence. Monica je na večírku za "kočičí ženu" a snaží se trumfnout Phoebe, která jde za "Supergirl". Monica musí všem dokázat, že kočičí žena je mnohem lepší. Ross přijde v kostýmu, kterému říká "Spud-nik" (v české verzi Zemnik). Je to velká brambora a na hlavě má anténu, která má symbolizovat satelit Sputnik. Rossova dívka Mona přijde převlečená za zdravotní sestřičku, Joey se převlékne za Chandlera :) a Rachel jde za ženu, které už brzy naroste břicho a snaží se obnosit šaty, které ji ještě krásně padnou a za které dala moc peněz :) Phoebe se seznámí se snoubencem své sestry Ericem (Sean Penn), doví se, že Ursula mu lže a neví, zda mu to má říct. Nakonec mu poví pravdu, že ho její sestra obelhala. Monica a Joey se nemůžou rozhodnout, jestli je silnější Ross nebo Chandler. Monica tipuje Rosse, což naštve Chandlera tak si ti dva dají páku. Je to ovšem hodně nerozhodný a nemá to konce, nakonec Ross přesvědčí Chandlera, aby ho nechal vyhrát, protože tam je Mona. Chandler ho nechá, ale nikdo mu to pak nechce věřit. Rachel se rozhodne, že koledníkům bude dávat cukroví, protože od té doby co otěhotněla se v ní začínají probouzet mateřské instinkty :). Docela jí to jde, pak si ale začne s dětma povídat o módě, jedné holčičce dá všechno cukorví, protože ta jí řekla, že jí miluje, další dívence dá šek, protože cukroví došlo. Když pak přijde další kluk, tak místo cukroví chce peníze, Rachel ale už má nové zásoby sladkostí, takže mu odmítá dát peníze a pohádá se s ním

(7/23) Flek  
Rachel se rozhodne, že si najde vlastní byt. Ross se dozví, že v jeho baráku zemřela stará paní a její byt je volný. Jdou tam spolu s Rachel, ale dcera stařeny jim řekne, že je její matka ještě naživu, ale není na tom moc dobře. Když se zeptá Rosse, jestli se znají, tak jí Ross zalže, že spolu pořád mluvili. K jeho překvapení se dozví, že stařena umí jen holandsky, a tak se Ross začne holandsky učit, aby ten byt v případě smrti staré paní dostali. Joey je smutný, že se Rachel bude stěhovat, protože je skvělá spolubydlící a snaží se ji přesvědčit, aby zůstala, což se mu nakonec podaří! Eric se rozejde s Ursulou a chce začít chodit s Phoebe. Té se Eric líbí, ale přijde jí to trochu divný, potom co chodil s jejím dvojčetem. Nakonec se rozejdou, protože se Eric nevědomě vyspal s Ursulou, která se vydávala za Phoebe. Chandler najme dívku na uklízení, ale Monica z toho nemá radost a dělá všechno proto, aby ta dívka dala výpověď, čehož nakonec dosáhne.


(8/23) Striptýz  
Rachel jde na večeři se svým otcem, kterému ještě neřekla, že je těhotná a čeká Rossovo dítě. Předpokládá, že se její otec rozčílí, což se nakonec stane. Na večeři s ní jde Phoebe, aby ji dodala psychickou podporu. Dr. Green si však myslí, že Phoebe je lesbička a chodí s Rachel. Rossovi to klape s Monou až do chvíle, kdy přijde k němu do bytu Rachelin otec a začne na něj řvát, protože Rachel čeká jeho dítě a svatba nebude. Navíc se chová neslušně i k Moně, která předtím o Rossovi a Rachel také nevěděla. Nakonec ale vše dobře dopadne a Mona Rossovi odpustí. Chandler se dozví, že Monica měla rozlučku se svobodou, protože Phoebe v kavárně zahlédne striptéra z večírku a všem to nahlas oznámí. Monica se cítí provinile, protže porušila dohodu, že si rozlučku se svobodu dělat nebudou. Nakonec se rozhodne, že ji "se zpožděním" pro Chandlera zorganizuje a najme mu dokonce striptérku, netušíc že je to vlastně prostitutka. Když se Monica dozví pravdu od známého v práci, který ji dal číslo na tu holku, tak utíká domů, aby zabránila něčemu, co by se případně mohlo stát, samozřejmě se ale nestane.

(9/23) Pomluvy  
Je den Díkuvzdání. Monica potká Willa Colberta (Brad Pitt), známého ze střední školy, který byl na střední škole hrozně tlustej, jako ona. Podařilo se mu však zhubnout, stejně jako Monice. Ta ho pozve na sváteční večeři. Rozhodně se, že tento rok nebude dělat krocana, protože Phoebe nejí maso, Chandler nejí tradiční jídla a Rachel teď v těhotenství nemůže krocana ani cítit, Will pořád drží dietu, takže by to bylo jen pro tři lidi. Joey ale krocana za každou cenu chce a slíbí, že ho kdyžtak sám dorazí. Monica tedy souhlasí. Při přípravě večeře Chandler s Phoebe dělají, že sledují fotbal, aby nemuseli pomáhat Monica v kuchyni. Vtom přijde Will, který se zalíbí Phoebe. Poté dorazí i Ross, který s Willem hodně na střední kamarádil. Když se Will dozví, že přijde i Rachel, není z toho nadšený, protože ji na střední škole nenáviděl. U večeře všechno Rachel vyklopí, jak ji nesnášel a jak na střední měli klub "Nemám rád Rachel", který s Willem založil Ross. Rachel tomu nemůže věřit. Pak se ještě dozví, že kluci o ní rozšířili drb, že je napůl holka a napůl kluk. Pomluva "o roztleskávačce z Long Islandu, která je půl a půl", se tenkrát dostala až na Chandlerovu střední školu. Rachel je šokovaná a naštvaná, hlavně na Rosse. Řekne, že ona jemu nic takového neprovedla, ale Monica prozradí, že Rachel šířila pomluvu o Rossovi, který údajně něco měl s knihovnicí. Všechny pak překvapí, že to nebyl jen drb, ale pravda. Nakonec si ale uvědomí, že spolu čekají dítě a hodně toho prožili, takže je všechno OK! Willa pro změnu zaskočí, že Ross s Rachel chodil a že s ní taky čeká dítě.

(10/23) Moničiny kozačky  
Monica si koupí za spoustu peněz pár krásných černých bot. Chandlerovi se nelíbí, že za ně dala tolik peněz. Monica pak přijde na to, že ji ty boty hrozně tlačí, ale i přesto se v nich snaží chodit, aby ukázala Chandlerovi, že on nemá pravdu. Phoebe se dozví, že Rossův syn Ben chodí do stejné školy jako syn zpěváka Stinga. Když zjistí, že se ti dva kluci nemají moc rádi, Phoebe se rozhodne vydávat se za jednu z Benových matek a urovnat to přímo se Stingem, doufaje, že sežene lístky na jeho koncert. Setká se ovšem s jeho manželkou Trudi Styler, která Phoebe prokoukne. Rachel se snaží usmířit Joeyho s jeho mladou sestrou Dinou (Marla Sokoloff - seriál Practice). Ta je totiž těhotná, což Joeyho nepotěší.

(11/23)Jak Ross pokročil  
Datum premiéry v USA: 13.prosince 2001
Rossova holka Mona navrhne, aby poslali svým známým a rodině vánoční pohled v podobě jejich společné fotky. Ross si ale myslí, že na to je ještě brzy, protože spolu chodí krátce, a tak znejistí. Když řekne Moně, že to není dobrý nápad, ona se ho zeptá, kam ten jejich vztah vede. Ross ale znejistí ještě víc. Neví, co jí má vlastně říct a snaží se dostat z podobných rozhovorů. Monica už nemůže vystát Chandlerova šéfa Douga, který je pořád někam zve. Chandler se pořád vymlouvá a aby mu Doug věřil, řekne, že se s Monicou rozešli. Doug se ale nedá odradit. Na Rachel při těhotenství působí hormony. Téměř každý chlap, kterého vidí, se jí líbí a touží jen po jedné noci s klukem.

(12/23)Jak Joey randil s Rachel  
Joey se ptá Rachel, kam má vzít jednu holku na rande. Rachel mu začne dávat tipy až si uvědomí, jak moc jí randění schází. Joey se tedy nabídne, že ji na rande vezme on. Při večeři se svěřují se svými triky, které při schůzce používají. Joey začíná k Rachel cítít víc než jen přátelství. Ross má učit prestižní třídu, háček je ale v tom, že budova, ve které má učit je vzdálena od hlavní budovy univerzity přes celé město, a tak Ross vždycky chodí pozdě, pak ale přijde na kolečkové brusle. Phoebe daruje Monice a Chandlerovi jako svatební dar herní automat Ms. Pac-Man, ve kterém Monica jako dítě byla jednička. Phoebe je však automatem posedlá a Monicu navíc štve, že Phoebe nahrála lepší skóre než ona. Chandler považuje hru za stupidní, ale pak tomu také podlehne a co víc, pokoří i Phoebe a dosáhne nejvíc bodů. To Monicu překvapí a nejen to. Chandler totiž dosáhl deseti nejlepších výsledků, které se dají uložit pod třímístnými iniciály a nebyl by to Chandler kdyby všechny zkratky nebyly sprosté, některé i ve spojení s další zkratkou. Problém je v tom, že na návštěvu má přijít Ben a Monica nechce, aby to viděl. Phoebe se přijde omluvit, za to jak se předtím chovala a nechtěla nechat hraní. Jelikož jí to ale šlo, tak Phoebe hraje, aby dosáhla nejlepších umístění a smazala tak Chandlerovy sprosté zkratky. Když se Phoebe rozjede a má nejvyšší skóre na dosah, prohraje a začne zběsile nadávat a posílat hrací stroj někam, a zrovna v tu chvílí vstoupí do bytu Ross s Benem.

(13/23)Jak se Chandler koupal  
Ross a Rachel si prozrazují jména, která by chtěli dát jejich dítěti. Jenomže žádné jméno se tomu druhému nelíbí, a tak se pořád hádají. Na vyšetření se jich doktorka zeptá, zda chtějí vědět pohlaví, oni ovšem nechtějí. Ross ale si myslí, že Rachel pohlaví zjistila, a tak doktorce zavolá a zjistí, že to bude holka. Rachel opravdu pohlaví nevěděla, ale na Rosse se nenaštve. Joey si nechce připustit, že něco cítí k Rachel. Snaží se svěřit se svými city Chandlerovi, ale nedokáže se úplně přesně vyjádřit. Poté, co se snaží říct, co se děje, Monice, Chandler a Monica si začnou myslet, že Joey miluje Phoebe. Monica to Phoebe ihned prozradí a ta si pak jde s Joeym promluvit. Zjistí ale, že jde o Rachel. Chandler zastihne Monicu po relaxační koupeli. Monica mu navrhne, aby to zkusil taky, jenže Chandler považuje koupel ve vaně za holčičí záležitost. Příští den mu ji Monica stejně připraví a Chandler se nechá přemluvit a moc se mu to zalíbí. Další den si snaží sám připravit koupel, ale není to ono, jako když to udělá Monica. Později si Monica připraví koupel sama pro sebe, když si ale jde pro časopis, vleze tam Chandler. Zatímco se hádají, přijde Phoebe a poví jim, že ona není tou, do které se Joey zabouchl. Vtom přijde i Joey, Chandlerovi a Monice dojde, že Joey má rád Rachel, která v ten okamžik také vstoupí do koupelny a po ní i Ross. Spolu jim prozradí, že budou mít holčičku.


(14/23) Tajná komora
Ross je naštvaný, protože není u důležitých okamžiků Rachelina těhotenství. Např. když mimino poprvé koplo nebo odvést Rachel do nemocnice, když je potřeba. Joey jim tedy navrhne, aby se Rachel přestěhovala k Rossovi. Pak bude Ross u všeho a bude se moci starat o Rachel a mimino. Joeymu je ale trochu smutno, protože si zvykl žít s Rachel. Phoebe nachytá Monicu, jak se nechává masírovat od jiné masérky, a naštve se. Monica to vysvětluje tím, že by to bylo trochu divný, protože jsou kamarádky. Phoebe ji navrhne, aby zkusila masáž u ní, protože Phoebe je opravdu "dobrá." Monica tedy souhlasí. Když pak přijde k Phoebe na masáž, hrozně se jí to líbí a začne vydávat zvuky jako při sexu, což naopak není příjemné Phoebe. Chandler se začne zajímat o to, co se skrývá za dveřmi od tajné Moničiny skříně (dveře mezi koupelnou a balkónem). Ta je zamčená a Monica ji odmítá odemknout. Chandler se snaží všemožnými způsoby do skříně dostat a nakonec se mu to i podaří. K jeho překvapení je ve skříni jenom spousta naházených nepotřebných věcí - prostě nepořádek, který u Monicy nebývá zvykem a právě proto nechtěla dveře odemknout.

(15/23) Porod na videu  
Je den sv. Valentýna. Phoebe přinese Rachel videokazetu, kde je porod, aby Rachel věděla, co ji čeká. Na kazetě je nápis "Candy&Cookie" a Chandler si myslí, že mu Monica na sv.Valetnýna jako dárek koupila porno, a tak si to pustí, zatímco se Monica vedle převléká do sexy-prádla. Chandler zhlédne kousek porodu a přijde mu to dost nechutné a je v šoku. Vtom přijde Monica a zjistí, co se stalo. Řekne, že mu opravdu pornokazetu koupila, což Chandlera potěší, ale teď už vůbec nemá na nic co se týče sexu náladu. Monica ho nechápe, dokud také nezhlédne kousek porodu, a pak se cítí jako Chandler. Oba jsou znechuceni a nemaí na sex ani pomyšlení. Ke všemu pak přijde Rachel a chce po nich, aby se na to podívali s ní. To už je ta část, kde dítě je venku a Chandler s Monicou změní názor, zatímco Rachel je vystrašená. Ross řekne Moně, že Joey mu poradil, ať se Rachel přestěhuje k němu, ale Moně se ta myšlenka vůbec nelíbí, a tak jí Ross neřekne celou pravdu. Večer ho však ona překvapí u něj v bytě, kde se všechno dozví a dá mu kopačky. Joey je smutný ohledně záležitosti s Rachel, a tak se ho Phoebe snaží rozveselit tím, že mu přivede nejzábavnějšího psa na světě. Joeyho ale svým povídáním o svých problémech hrozně unudí a pes je najednou moc smutný. Ross zastihne Joeyho v Central Perku a diví se, že Joey nemá žádné rande. Joey mu povídá, jak se mu líbí jedna holka "z práce" (má na mysli Rachel), ale že k ničemu nemůže dojít, protože je to ex-přítelkyně kamaráda "z práce". Ross ho přesvědčuje, ať to tomu kamarádovi poví, to ale netuší, že jde o něj. Když Ross odchází, Joey mu prozradí, že jde o Rachel...

(16/23) Jak to Joe řekl Rachel  
Ross je šokován poté, co mu Joey oznámí, že miluje Rachel. Nemůže tomu věřit a vůbec neví, co mu má na to říct. Joey si pak myslí, že je Ross na něj naštvaný. Phoebe přivede kluka, který je podle ní Moničina spřízněná duše (soulmate:)). Mají hodně společného a neustále mluví o svých zálibách atd. To se ale nelíbí Chandlerovi, který je z toho neklidný a má obavy, že ho Monica opustí :) Ta mu ale řekne, že na spřízněné duše nevěří, a ujistí ho, že nemá proč se obávat. Ross se usmíří s Joeym a poradí mu, aby řekl Rachel pravdu. Joey ji tedy vezme na večeři a poví jí, jak se věci mají. Rachel je dost překvapená a neví, co má dělat. Omlouvá se Joeymu, protože ona k němu necítí totéž. Vidí v něm pouze dobrého kamaráda.

(17/23) Čajové lístky  
Joey se vyhýbá Rachel, cítí se trochu trapně v její přítomnosti. Rachel se snaží s Joeym dát do řeči, ale nejde to, a tak jí Monica navrhne, ať si třeba vymyslí, že má nějaký problém v práci. Rachel ji poslechne a řekne Joeymu, že její šéf pan Zellner chce koupit její dítě. Netuší ale, že Joey za jejím šéfem půjde a řve na něho. Rachel pak Joeymu poví pravdu a důvod, proč to udělala. S panem Zellnerem je všechno v pořádku, ten se dokonce Rachel omlouvá a dá jí měsíc mateřské dovolené navíc. Ross jde do bytu své bývalé přítelkyně Mony, aby si tam vzal svoji růžovou košili. Mona není doma, a tak si Ross odemkne náhradním klíčem, který je schován vedle dveří. V tu chvíli však přijde do bytu Mona se svým novým klukem a Ross se schová za pohovku. Mona svému příteli dá Rossovu růžovou košili, protože tu jeho předtím v restauraci polila. Když pak spolu leží na pohovce, po chvíli košili odhodí a Ross se ji snaží přitáhnout tím, že k sobě táhne kobereček, čehož si Mona všimne a Rosse uvidí. Ten nakonec svou košili dostane zpátky. Příští den Mona za nim přijde a poví mu, že to, co se stalo, chápe. Řekne mu, že k němu pořád něco cítí a myslí si, že on k ní taky. Mona by si ráda nechala tu košili jako památku na Rosse, jenže on ji odmítne dát. Phoebe si vyrazí s klukem, o kterém si myslí, že jí byl určen osudem. On však není takový, jakým se zdá být a Phoebe mu dá kopačky. Den nato však v prádelně potká dalšího muže, který se jí zalíbí. Monica s Chandlerem rovnají svá CDečka, protože spousta disků není ve správných obalech.  



(18/23) Chlap s chutí do života   
Rodiče Monicy a Rosse mají 35.výročí svatby. Phoebe s sebou přivede svého nového přítele Parkera (Alec Baldwin). Ten je ale tak moc entusiatický, že tím všechny dovádí k šílenství, nakonec i samotnou Phoebe. Na oslavě výročí Gellerových gratulují hosté Rachel a Rossovi k děťátku, ale také ke svatbě. Judy totiž přátelům řekla, že Ross a Rachel si vzali. Oni pak předstírají, že je to pravda. Hosté jim začnou dávat šeky jako opožděné svatební dary, a tak se jim ta hra "na manželství" zalíbí a oni si začnou vymýšlet svatební den nebo jak Ross požádal Rachel o ruku. Monica se rozhodne, že letos ona bude mít na party proslov k přípitku. Každý rok to dělá Ross a pokaždé všechny rozbrečí a všichni jsou hrozně dojatí, tentokrát však Monica chce být tou, kterou hosté budou za její krásný, dojemný proslov obdivovat. Jenže to hrozně zmrší a začne plácat kraviny, nakonec Ross zachrání situaci svým přípitkem, který rodinu a přátele dojímá.


(19/23) Joeyho rozhovor  
Joey je velmi šťastný když je jeho jméno použito jako tajenka v křížovce v jednom seriálovém časopisu, nechce jim však poskytnout interview. Naposled když dělal rozhovor, tak ho ze seriálu Tak jde čas vyhodili. Rachel se ho ale snaží přesvědčit, aby do toho šel, doufaje že se také zmíní o ní, a slibí mu, že tam všichni budou, aby dohlédli, aby neřekl nějakou kravinu. Jde o flashbackovou epizodu.

(20/23) Výbavička   
Phoebe a Monica připraví večírek pro Rachel a nenarozené mimino, kam však zapomenou pozvat matku Rachel - Sandru. Ta je pak naštvaná, hlavně na Monicu. Monica se jí pořád omlouvá a začne být vlezlá, jen aby svoji chybu odčinila. Sandra se rozhodne, že se k Rachel a Rossovi nastěhuje na osm týdnů, aby vypomohla kolem dítěte, Rachel se nápad její matky moc nelíbí, ale změní názor, protože si uvědomí, že na roli matky není úplně připravena a bude potřebovat pomoct. Rossovi se nápad se přistěhováním také nelíbí, podaří se mu Sandru přesvědčit, že ji nepotřebují, protože Ross už jedno dítě má a ví, jak se o miminko starat. Joey dělá konkurs na práci moderátora nové televizní soutěže. Chandler a Ross mu chtějí pomoct, a tak si zahrají na soutěžící. Hra se jim nejdřív zdá nesmyslná a je docela i složitá, nicméně za chvíli kluci mají pravidla v malíčku a hra se jim zalíbí. Na konkursu se Joey dozví, že pravidla hry byla pozměněna, což se mu nelíbí, v konkursu však pokračuje.

(21/23) Kurs vaření   
Restaurace, kde pracuje Monica, dostane špatnou kritiku v novinách, a tak Monica jde za autorem článku, kterému její jídla moc nechutnala. Přinese mu polévku, která má změnit jeho názor, jenže jemu zase nechutná. S Joeym se omylem dostanou na hodinu vaření, kde je Monica ze všech nejlepší, což jí dělá dobře. Když ale Joey upeče lepší sušenky, tak Monica poví pravdu, že je šéfkuchařka. Vedoucí kursu je překvapené a ptá se, proč se Monica účastní hodin vaření pro začátečníky. Monica jí řekne o špatné kritice, vedoucí kursu však Monicu a restauraci pochválí a to ji uklidní. Ross jde na rande s dívkou, se kterou se seznámil při nákupu výbavičky pro mimino. Rachel ale začne žárlit a chce po Rossovi, aby se už s nikým nevídal. K jejímu překvapení Ross souhlasí. Phoebe připravuje Chandlera na pracovní pohovor, protože on vždycky udělá špatný první dojem.

(22/23) Jak Rachel přenášela   
Joeyho film, který se točil na konci sedmé sezóny, má premiéru a Joey se rozhoduje, koho ze svých přátel vezme s sebou na premiéru, protože má jenom dva lístky. Rozhodne se pro Chandlera, ale ten při filmu usne a Joey se naštve. Rachel už má termín porodu, ale miminku se nechce ven. Rachel už chce, aby bylo po všem. Doktorka jí doporučí několik věcí pro urychlení, mimo jiné také sex, který by prý pomohl nejvíc, jenomže Ross na to nechce přistoupit. Monica a Phoebe se sázejí o to, kdy se miminko narodí. Nakonec se Ross přeci jen nechá přemluvit, začnou se s Rachel líbat, vtom jí ale praskne voda a musí rychle do nemocnice.

(23/23) Jak Rachel rodila - 1. část  
Rachel a Ross dorazí do nemocnice, Ross si myslí, že dorazili nejrychleji ze všech a přitom zbytek party už tam je. Rachel se dozví, že před porodem nebude mít vlastní pokoj, ale bude s ní ještě jedna žena. Ross zkouší sestřičku podplatit, ale je to marné. Rachel přijde do pokoje a sem tam má kontrakce. Do pokoje pak přijde manželský pár, který taky čeká potomka. Oba jsou ale až moc vlezlí, a Rossovi a hlavně Rachel vadí. Mezitím přijde do nemocnice Judy, Rossova a Moničina matka, a dá Rossovi prstýnek po babičce, aby ho dal Rachel a požádal ji o ruku, ale Ross si není jistý a bojí se, že by se znovu s Rachel rozešli. Monica chce vystrašit Chandlera, a tak mu řekne, že chce dítě, ten ale souhlasí a Monica se zalekne. Nakonec se oba dohodnou, že už jsou připravení, a tak si řeknou, že by na tom mohli zapracovat hned teď v nemocnici, a tak hledají nějaký volný pokoj. Phoebe potká na chodbě kluka se zlomenou nohou, který se jí moc zalíbí, ale ten odjede výtahem a Phoebe se pak snaží dostat ze zdravotní sestry, na kterém pokoji je. Ta to odmítá říct, a tak zasáhne Joey jako doktor Drake Ramoray, sestra mu to zbaští a dá jim číslo pokoje. Phoebe pošle Joeyho jako Draka Ramoraye, aby zjistil pár informací o tom klukovi. Kromě jiného se Joey dozví, že se jmenuje Clifford, je svobodný a je mu 33 let. Teprv pak za ním jde Phoebe sama a dají se do řeči. Clifford pak ale uvidí Joeyho v televizi, Phoebe se ho snaží přesvědčit o opaku, ale vtom přijde Joey do pokoje a Phoebe musí s pravdou ven. Nakonec to ale dobře dopadne. Rachel je naštvaná, protože čeká na porod už hrozně dlouho. Už pět žen, které byly na stejném pokoji porodily a ona tam pořád čeká. Jednou z těch žen je samotná Janice, bývalá přítelkyně Chandlera, kterou nikdo nemá zrovna v lásce :), Janice je zase vdaná - za muže jménem Sid - a čeká dítě. Diví se, že Ross a Rachel nejsou svoji, což ji trochu zarazí. Po dlouhém čekání to nakonec na Rachel přijde také a může jít rodit. Rossovi a Rachel se narodí dcera, všichni jsou šťastní a dojatí. Ještě ale nemají pro holčičku jméno. Monica řekne, že už odmala měla vybraná jména pro své děti a pro holčičku by to bylo Emma. Rachel se to jméno tak zalíbí, že jí ho Monica přenechá. Holčička se tedy jmenuje Emma Green Geller. Janice přijde za Rachel a ptá se jí, jak to bude jako svobodná matka zvládat, když bude sama. Rachel jí řekne, že má Rosse, ale Janice ji upozorní co se stane, když se Ross znovu zamiluje a bude pak třeba mít svoji rodinu. Rachel doufá, že by se s Rossem mohli zase dát dohromady, ptá se ho na polibek, který si dali předtím, než opustili byt. Ross ale nechce připustit, aby to mezi nimi zase začalo. Když pak jde pro sodovku pro Rachel, potká Ross Pheobe a dají se do řeči. Ona totiž nechápe, proč se on nechce opět dát dohromady s Rachel. Phoebe mu řekne, že zrovna tohle si přál už od svých patnácti let a teprve pak Rossovi dojde, že ona má pravdu. Joey přijde do pokoje za Rachel, která je smutná. Joey ji utěšuje. Rachel ho požádá, aby jí podal kapesníky z Rossovy bundy. Když jí Joey vezme, vypadne z kapsy krabička s prstýnkem, Joey se na ní udiveně dívá, otevře ji a pak se otočí k Rachel, poté, co ho ona zavolá. Rachel je také překvapená, nejdříve pronese: "Pane Bože" a pak, myslíc že ji Joey žádá o ruku vysloví: "Ano". Vtom vystupuje Ross z výtahu s kytkou a jde k pokoji ...

a to jsem já

  • Jméno kingsula
  • Bydliště Kutná Hora
  • lepsi uz to nebude
něco málo o mě

kdo, že tu byl?