24.Červenec 2007

Její matka byla brodwayská herečka a otec zpíval na východním pobřeží USA. Anastacia prý jako dítě nechtěla být zpěvačkou, ale už od malička si s mámou zpívala písničky Barbry Streisand a Eltona Johna.

Když se jí ve 14-ti letech rozvedli rodiče, přestěhovala se zpátky do Manhattanu, kde navštěvovala odbornou dětskou školu. V té době ji doktoři zjistili Crohnovu nemoc (zánětlivé onemocnění imunitního původu v oblasti tenkého střeva). "Lidé s Crohnovou chorobou zadržují své emoce, maskují své neštěstí, ale to, co se pro mě zdá být utrpením a kletbou je ve skutečnosti darem, protože mi to umožnilo objevit, jaká osobnost ve skutečnosti jsem".

První nánaky její budoucí umělecké kriéry se objevily, když začala se sestrou tancovat v několika místních klubech. Tohle tancování ovlivnilo její budoucí hudební styl. Objevila se v dvou videoklipech - Salt-N-Pepa, Everybody Get up, Twist and Shout a mnoha dalších.

Pracovala taky jako recepční v losangelském hair studiu a krátce byla i nezaměstnaná. I přesto se ale snažila všechnu svoji energii směřovat k hudbě.

V roce 1998 vystoupila v pořadu The Cut. Show MTV, kde se objevila jí změnila život - v této soutěži zpívalo 160 lidí a Anastacia se probojovala až do první desítky. Ikdyž nevyhrála zapůsobila na mnoho umělců. Jedním z nich byl i Michael Jackson, se kterým se potom seznámila. Po schůzkách s pracovníky několik vydavatelství podepsala smlouvu s firmou Epic Records.

Anastaci vystupovala a Michalem Jacksonem na ceremoniálech předávání hudebních cen. Počase ji Jackson dokonce přizval na historický koncert United We Stand ve Washingtonu D.C., kde s Faith Evans, Mariah Carey a N´Sync zazpívali skladbu What More Can I Give.

Zanedlouho po podepsání smlouvy Anastacia vydal svoje první debutové album Not That Kind, které uvedla singlem Im Outta Love.

Její výrazný hlas s velkým rozsahem si získal posluchče i kritiky. Okamžitě dobyla Evropu a díky zlatým, platinovým a dokonce i multiplatinovým prodejům debutového alba ve více než 12 zemích byla brzo označovaná za mezinárodní hvězdu první velikosti. Alba Not That Kind se v těchto zemích prodalo víc než 5 milionů nosičů.

Za svůj výkon získala ocenění Best New Artist World Music Awards2001 a nominaci ve stejné kategorii na MTV Europe Music Awards.

Další CD: Freak of Nature, Anastacia, Pieces Of Dream: Greatest Hits

Na zádech má Anastacia vytetovaný egyptský symbol věčného života obklopený sluncem.

vložil: klarka.90 ¤