Publikováno: 24.Červen 2007
v 07:54



Autor: kotatko539

komentáře (0)
UPÍŘI krev,česnek a rakev místo postele
Upíři. Tvorové noci živící se lidskou krví. Bledí, tajemní a vyzbrojení dvěma špičáky, kterými prokousnou každé hrdlo. Odkud přišli? Co o nich víme? A jsou důkazy o jejich existenci?

Kdo je upír a co umí?
Za upíra je považována bytost, která v noci vstává ze svého hrobu a pod rouškou tmy se vkrádá k lidem, aby jim z krční tepny sála teplou krev a prodloužila si tím život. Kousnutí lidé se potom sami mohou v upíra proměnit. Upír má dva špičaté zuby, neodráží se v zrcadle, nevrhá stín, bojí se slunečního světla, křížů, svěcené vody, stříbra a česneku. Spí ve svém hrobě nebo v rakvi, kterou má naplněnou hlínou ze svého hrobu, což pro něj představuje spojení se záhrobím. Podle některých legend se umí proměnit i ve vlka nebo netopýra, má nadlidskou sílu a hypnotické schopnosti. Je to jeden z nejmocnějších tvorů temnot a rovnat se mu může už jen maximálně vlkodlak.


VLAD DRÁKULA
Už otec hraběte Drákuly měl otřesnou pověst. Lid tohoto valašského panovníka nenazval jinak ďábel, totiž Vlad Drákula. Jeho syn se jmenoval stejně jako jeho otec Vlad. Protože podle legend dokázal za 10 let svého panování nechat nabodnout na kůl nejméně 50 000 lidí, začalo se mu nejprve přezdívat Vlad Tepeš - Ten, kdo naráží na kůl. Teprve po své smrti byl přejmenován na Vlada Drákulu, syna ďábla Drákuly.

Komentáře

« Domů | Přidej komentář

O autorovi

Autor blogu
Autor: kotatko539
Region: Most
O mně: mam nový líbko ladydracice
Můj profil

Credits

Template e grafica by
IN ARIA... & kiocciola

Risorse grafiche by
Lunarea's Graphics

Distribuito su
IN ARIA..., kiocciola, NST & GRAFICA DI STILE