Inspirace pro jarní dekorace bytu či domu

                           

Inspirace pro jarní dekorace bytu či domu

Jarní a velikonoční výzdoba bytu vás nemusí stát příliš mnoho peněz. Postačí šikovné ruce, chuť vyrobit si něco sám a samozřejmě dekorační materál. Nechte se inspirovat Světem bydlení...

čtyřlístky

Jarní výzdoba bytu


Jarní či velikonoční náladu navodíte správně zvolenými dekoračními prvky či doplňky. Kdo dává přednost decentním a přírodním barvám, může si vyrobit dekoraci s jarními motivy sám. My jsme na Fléru.cz objevili mladou umělkyni Ivetu, která vyrábí velice zajímavé romantické dekorační předměty, kterými se můžete inspirovat při vlastní výrobě nebo si je zakoupit a vyzdobit tak svůj domov.

jarní dekorace jarní dekorace

Titulní strana Tagy Dekorace Inspirace pro jarní dekorace bytu či domu

Fotogalerie ke článku

jarní dekorace
jarní dekorace
čtyřlístek
Jarní dekorace
Jarní dekorace
Jarní dekorace
Jarní dekorace
Jarní dekorace
Jarní dekorace
Jarní dekorace
Jarní dekorace
Jarní dekorace
Jarní dekorace
Jarní dekorace
Jarní dekorace
Jarní dekoraceJarní dekoraceJarní dekoraceJarní dekoraceJarní dekoraceJarní dekoraceJarní dekoraceJarní dekoraceJarní dekoraceJarní dekoraceJarní dekoraceJarní dekoraceJarní dekoraceJarní dekoraceJarní dekorace
1 
 

Inspirace pro jarní dekorace bytu či domu

2010-03-25 10:13:36
Jarní a velikonoční výzdoba bytu vás nemusí stát příliš mnoho peněz. Postačí šikovné ruce, chuť vyrobit si něco sám a samozřejmě dekorační materál. Nechte se inspirovat Světem bydlení...

čtyřlístky

Jarní výzdoba bytu


Jarní či velikonoční náladu navodíte správně zvolenými dekoračními prvky či doplňky. Kdo dává přednost decentním a přírodním barvám, může si vyrobit dekoraci s jarními motivy sám. My jsme na Fléru.cz objevili mladou umělkyni Ivetu, která vyrábí velice zajímavé romantické dekorační předměty, kterými se můžete inspirovat při vlastní výrobě nebo si je zakoupit a vyzdobit tak svůj domov.

jarní dekorace jarní dekorace

Inspirace pro jarní dekoraci bytu či domu, foto: ivetule.h

Jarní aranžmá

Jarní či velikonoční aranžmá si může vyrobit svépomocí každý z vás. Chce to jen čas, trpělivost a samozřejmě pomůcky pro výrobu dekorací. Jednoduché jarní či velikonoční tvoření bude bavit nejen děti. Inspirujte se a zhotovte třeba i s dětmi jarní výzdobu do vašeho interiéru. Na těchto dekoračních doplňcích je praktické to, že je kdykoliv můžete použít znovu.

jarní dekorace jarní dekorace

Ptáček ze scrapbookových papírů, zatavený do folie, vpravo přilepený k megnetické folii; foto: ivetule.h

Ptáčci štěbetálci vyzdobí každou místnost


Redakce Světa bydlení se zaměřila na výrobu ptáčků - štěbetálků, kteří navodí tu správnou jarní atmosféru každého bytu či domu a vyzdobí nejednu místnost. Těmito roztomilými romantickými dekoracemi snadno a rychle ozdobíte květináče, rostliny v květináčích, závěsy, lednici a vůbec všechna místa, která vás jen napadnou.

Jarní dekorace Jarní dekoraceSmějící se kytička spolu s dvěma ptáčky naláká sluníčko do vašich oken, foto:ivetule.h

Pomůcky pro výrobu jarních dekorací


Pro výrobu malých roztomilých přivolávačů jara - ptáčku budete potřebovat scrapbookový papír, nůžky, dřevěné kolíčky na prádlo, dřevěnou špachtličku či špejli či jakýkoliv dekorační materiál, který vás jen napadne a který doma najdete.

Jarní dekorace Jarní dekorace

Výrobky, které si můžete sami vytvořit dle vlastní fantazie a vkusu


Nejvíce času vám zabere výroba šablony ptáčka či květinky. Podaří - li se vám vyrobit alespoň jeden kousek, se kterým budete spokojeni, použijte jej. Obkreslete šablonku na srapbookový papír a vystřihněte. Ptáčky či květinky můžete vybarvit pastelkami či třeba polepit barevným ubrouskem. Hotovou barevně nazdobenou dekoraci pak stačí nalepit na dřevěnou špachtličku či na kolíček a je hotovo. Dřevěné špachtličky můžete ještě přelakovat, abyste je mohli použít, třeba jako zápich do osení.


 Inchové obrázky

Úvod
Koupelnový horoskop
Věříte horoskopům? Nosíte šperky s kameny vašeho znamení? Znáte horoskopy stromů, koček a psů? Slyšeli jste o receptech a vaření podle horoskopu? Prozradíme vám jedno velké tajemství. Také koupelny mohou odrážet data narození svých vlastníků nebo nájemníků.
A nejde jenom o Ryby a Vodnáře.
Vodnářova koupelna
Vodnáře si každý automaticky spojuje s vodou. Jenže ono to není tak úplně správně. Vodnář je totiž znamením vzduchu, ale s vodou toho má samozřejmě hodně společného. Zrozenci ve znamení Vodnáře mívají velmi originální myšlení a vidění světa. Milují svou svobodu a nesnáší omezování. Tyto vlastnosti také odráží design jejich koupelny. V jejich prakticky zařízené koupelně často najdete něco, co vás překvapí. Designová lahůdka v podobě krásného zrcadla, které však zkresluje, vás nesmí překvapit. Vodnáři sice mají rádi čisto, ale nejsou to žádní puntičkáři. Ručníky pečlivě vyrovnané do sloupků proto v jejich koupelně nehledejte. Raději se podívejte, jaký je na nich obrázek. 
Rybí nostalgie
Netřeba zdůrazňovat, že Ryby milují vše, co má s vodou něco společného. Určitě vás nepřekvapí, že se sprchují a koupou častěji než kterékoli jiné znamení zvěrokruhu. Svou povahou jsou citlivé, často spíše uzavřené zasněné a romantické. Z jejich koupelny na vás dýchne nostalgie. Dřevěné nebo kamenné obložení, samostatně stojící vana plná růžových lístků, sametově hebké ručníky, vůně glycerínových mýdel a aromatických olejů, to je jejich představa o dokonalé koupelně. Ryby upřednostňují spíše tmavší barevné odstíny. Ty sice opticky zmenšují prostor, zato vyvolávají žádoucí dojem tajemna. Ryby si potrpí na vanu. Pokud jsou nuceni žít v koupelně, která má pouze sprchový kout, často vyhledávají bazény.
Tajemný Beran
O koupelnách Beranů toho zatím mnoho nevíme. Jsou ohnivým znamením, snadno se rozčílí a jsou velmi upřímní. Říká se o nich, že dokážou říci pravou věc v pravou chvíli. Mají rádi černou a fialovou. Koupelna v tomto barevném provedení by však mohla působit poněkud morbidně, a tak s ní zacházejí opatrně. Černé a fialové doplňky, jako jsou například ručníky, či koupelnové závěsy, mohou naznačovat, že se v koupelně pohybuje někdo rohatý. Berani mají cit pro hudbu, koupel za poslechu hudby pro ně může být příjemnou relaxací. 
Čistotný Býk
Býk miluje pořádek. Jeho koupelna je často až neuvěřitelně čistá. Bílé ručníky vzorně složené ve skříňkách, čisté lesklé zrcadlo a vyleštěné baterie, to je jeho představa o dokonalosti jeho malého vodního království. Býk má svou koupelnu ze všech nejraději, je na ni zvyklý a velmi nerad používá cizí koupelny. Dovolená v hotelu se dvěma hvězdičkami tak pro něho může být frustrujícím zážitkem. Býk upřednostňuje spíše světlejší barvené odstíny. Líbí se mu zejména béžová. Z jeho koupelny na vás nedýchá tajemno, ale spíše citrusový čisticí prostředek. Ale na tom snad není zase tolik špatného, nebo snad ano?
Blíženci
Blíženci jsou znamením plným protikladů. Potřebují prostor, aby se dostali do rovnováhy. Koupelna je pro ně místem klidu, kde si nepřejí být rušeni. Pokud s nimi chcete dobře vycházet, respektujte to. Jejich koupelna je obvykle velmi vkusná, moderní a elegantní. Navíc bývá barevně vyvážená. Pro blíženeckou koupelnu je totiž typická dvoubarevná kombinace – jedna barva je teplá a optimistická, druhá studená a temná. 
Rak se s vámi loučí
Rak rád pečuje o svůj zevnějšek, a proto tráví v koupelně poměrně mnoho času. Na své kosmetické přípravky potřebuje velkou toaletku a několik koupelnových přihrádek nebo skříněk. Je šetřivý a rád se zdržuje doma. O svou koupelnu, na kterou si pečlivě našetřil, se velmi dobře stará. Barevně by se mu mohla líbit třeba bílo oranžová s motivem pomerančů. Rak má vkus a smysl pro detail. V rohu pomerančové koupelny tak jistě nebude chybět malý, i po domácku vypěstovaný, pomerančovník. A Rakem se s vámi dnes rozloučíme. Zajímají vás koupelny dalších znamení zvěrokruhu? Počkejte si na volné pokračování našeho koupelnového průzkumum.

Obývací pokoj
Co potřebuje malá kuchyně?
Máte malou kuchyňku? Tak to potřebujte využít každičký kousíček místa! Poradíme Vám, jak z malé kuchyně vytvořit malou velkou kuchyni! Zde jsou naše nápady a tipy!
Šetřit místem se musí umět! 
Zní to celkem logicky. Kdo má malou kuchyni, ten musí šetřit místem. Ale pozor! Šetřit místem se musí umět! Kde všude si tedy můžete dovolit ušetřit trochu prostoru, a kde by Vám naopak šetření uškodilo? To se dočtete hned na následujících řádcích. 
Co opravdu potřebujete?
Co opravdu potřebujete? To je klíčová otázka. Některé kuchyňské prvky jsou natolik významné, že se bez nich neobejdete ani v malé kuchyňce. O které se jedná? Zejména o varné a mycí centrum. Přece jen bez plotny, dřezu a pracovní desky (skauti a zálesáci jistě prominou)se vařit nedá. 

Sehnat menší varnou desku je sice poněkud obtížnější, rozhodně to však není nemožné. Také dřez může být prostorově skromnější. Pamatujte však na to, že délka pracovní desky je jednou z věcí, na její velikosti se šetření opravdu nevyplácí. Pokud ji podstatně zkrátíte, získáte tak sice prostor pro myčku nádobí, jakmile se však pustíte do přípravy pokrmů, budete si připadat, jako by Vám někdo svázal ruce. Ale bez myčky nádobí se obejdete, nebo ne? Že ruční mytí nádobí vyloženě nesnášíte? Nu, dobrá, v tom případě můžete zvolit nějakou menší myčku. 
Kde můžete šetřit 
Jinak je tomu se skladovacími a úložnými prostory. Zde trochu místa ušetřit můžete. Chce to jen, stanovit si priority, a ponechat v kuchyni pouze tu část vybavení (a zásob), kterou skutečně potřebujete. Talíře po babičce, z nichž jíte jednou do roka, zde nemají co pohledávat. Stejně tak čisticí prostředky do kuchyně mohou být uloženy v úplně jiné místnosti. A co nadbytečná dekorace, která jen chytá prach, a přitom Vám zabírá cenné místo? Šup s ní do sklepa nebo na půdu!

Obývací pokoj
Víte, jak správně svítit?
Svíticí sezóna je už v plném proudu. V období krátkých dní a dlouhých temných nocí vzrůstá spotřeba elektrické energie nejen v domácnostech. Pokud ale budete správně svítit, stav Vašich účtů za elektřinu se nemusí nijak dramaticky změnit. Chcete se dozvědět, jak na to? Věnujte pozornost následujícím řádkům!
Levné žárovky pro každého 
Jak jistě víte, klasické žárovky už mají své dny pomalu sečteny. Své věrné zákazníky sice stále ještě lákají, a to především svou velmi nízkou cenou. Pokud totiž kupujete žárovky v hypermarketových řetězcích (zabalené navíc do levných firemních obalů) můžete je pořídit již od sedmi korun za kus. Ušetřené peníze za tyto levné žárovky pro každého Vám bohužel spolknou účty za elektřinu. Kromě toho tyto žárovky často prasknou. Rozhodně se tedy nedá říci, že by byly trvanlivé. Za mnohem kvalitnější zdroje umělého osvětlení se právem považují například úsporné žárovky nebo LED diody.
Úsporky ušetří až 80% energie! 
Cena úsporných zářivek je na první pohled mnohem vyšší než pořizovací cena klasických edisonek. To je také hlavním důvodem, proč
mnoho lidí odmítá, vybavit jimi svou domácnost. Představte si ale, že jejich spotřeba je ve srovnání s klasickými žárovkami až o 80% nižší! Jak správně tušíte, návratnost investice je zaručena! Nicméně rozhodnutí a nahrazení všech žárovek v domě úspornými světelnými zdroji by mohlo představovat velmi závažný zásah do rodinných financí. Je proto třeba, přistoupit k tomuto ekonomického a zároveň ekologickému kroku s rozmyslem. 
Nahraďte edisonky! 
V prostorách, ve kterých netrávíte příliš mnoho času, například v hale či chodbě, kde zpravidla potřebujete jen na krátkou chvíli rozsvítit, a hned zase zhasnout, můžete klidně ponechat „staré dobré žárovky“. Jinak tomu však bude u místností, které jsou součástí frekventované obytné zóny, kde trávíte většinu času. Zde už stojí za úvahu některá z úspornějších variant. Při výměně světelných zdrojů začněte svítidly, která nejvíce používáte. Předtím, než přistoupíte k samotné výměně, zkuste, zda nové zdroje světla budou do Vašich stávajících svítidel pasovat. Důvodem je jejich tvarová odlišnost. (Můžete se také předem domluvit v obchodě, že pokud v interiéru s novými zářivkami neuspějete, vymění Vám je za jiné zboží.) Není úsporka jako úsporka. Při výběru je důležité zvolit tu správnou alternativu. Například stowattovou žárovku byste měli nahradit 23W úspornou zářivkou.
Technologie LED
Technologie LED světelných zdrojů není žádnou převratnou technologickou novinkou. Co je však poměrně nové, to je její značné rozšíření do oblasti domácího osvětlení. Mezi hlavní výhody patří především nízká spotřeba energie a dlouhá životnost. Jako příklad si uveďme, že světlo čtyřicetiwattové žárovky lze nahradit LED zdrojem při příkonu pouhých 4W. A jejich dlouhá životnost? Životnost klasické žárovky se pohybuje kolem 1000 provozních hodin, v případě LED zdroje se jedná o padesáti až stonásobek. Tedy až o 100.000 provozních hodin! Přednosti LED diod oceníte nejen při klasickém osvícení interiéru, ale také při instalaci dekorativního osvětlení, například v období adventu. 

Nevýhodu LED světlených zdrojů lze spatřovat v jejich vysoké ceně. Vybavení domácnosti těmito zdroji světla opět představuje finančně náročnou investici, avšak se zaručenou návratností. 
Jak správně svítit? 
Jak tedy správně svítit? Předně, v místnostech, jako je kuchyně, či obývací pokoj, nahraďte klasické žárovky úspornými nebo LED diodami. Pokud některý člen domácnosti často zapomíná zhasínat, stojí za úvahu světla s čidly. Místnosti v domě vybavujte několika světelnými zdroji různé intenzity. Jednotlivé činnosti přeci vyžadují odlišné osvětlení! Odměnou za toto úsilí Vám bude světelná pohoda a nižší účty za elektřinu! (Kromě toho, když budete správně svítit, můžete mít dobrý pocit, že uděláte i něco pro životní prostředí.)



O autorovi

  • Jméno luca_1
  • Bydliště Litoměřice
  • ZDAREC LIDIČKY.....jsem normální človíček který se rád směje,mám ráda humor jsem společenská a upřímná.a pokud chcete vědět víc napište mi...
Můj profil

Poslední návštěvy