Láska sex a vztahy

                            

Proč jsou dnešní muži nemužní?

Muž už nejsou, co bývali
Muž už nejsou, co bývali

Muži mají problém! Ženy je potřebují čím dál méně: dovedou si samy vydělat peníze, po dětech příliš netouží, a když, je tady umělé oplodnění. Řídit auto dávno zvládají, uspat je může vibrátor. Opravit pojistky, vymalovat… nic už není problém. Kdo tedy udělá z muže chlapa? Žena!

Doba dvoření, namlouvání a galantnosti se pozvolna vytrácí. Zkuste si představit, jaký tlak na pány má tržní společnost. Musejí být trendy, musejí vydělávat čím dál více peněz a čelit čím dál větší konkurenci… Že my taky? Jenomže žena je od přírody silnější, a tak k tomu všemu ještě zvládá péči o děti, o pokračování rodu.

Ano, muži jsou dnes o hodně citlivější, více jim záleží na kontaktu s jejich dětmi. Aby se dopustili zodpovědného dobrodružství rodičovství, je ale opět na nás, ženách, abychom jim to umožnily.

Co může za mužskou neplodnost?

  • Vnější civilizační problémy, jako znečištěné ovzduší, stres, kouření, alkohol (paradoxně i dlouhé projížďky na kole).
  • „Existují také psychogenní důvody,“ ubezpečuje MUDr. Jan Cimický. „Pokud svému milému neustále vytýkáte, že nic neznamená, nic neumí, že je dobrý jen k tomu… a že ani to mu kloudně nejde, zlomíte v něm duši chlapa. V noci se pak náhle neumí stát hřebcem, protože si vnitřně připadá nedoceněný. Je asi nejvyšší čas trochu ubrat z ženské emancipace.“
  • Muž, který nemá sexuální úspěchy, si podvědomě začne svou nedostatečnost kompenzovat. Často se to zvrhne až v agresivitu vůči ženám. Jeho nejistota se projeví třeba i vulgárností a těžko se chápe, že je to vlastně projev zoufalství a pocitu méněcennosti.
  • Muži jsou daleko citlivější, zranitelnější, méně odolní proti stresu – o to víc, že se od nich čeká, že budou silní. Nesnášejí tolik bolest, déle u nich trvá puberta a statisticky také dříve umírají.
  • Práce, vystresovaní muži mnohdy mají potíže se ztopořením údu (Já pracuji, vydělávám, zvládám domácnost, a ty nedokážeš ani tohle? Ženská věta, která je zabijákem intimního soužití).
  • „Muže je potřeba oceňovat i za zdánlivé maličkosti. Chválit, nezesměšňovat, zdůrazňovat a ocenit každý jejich počin. Jsou tak stavění – potřebují to,“ radí MUDr. Cimický.
  • Dříve byla neplodnost především ženským problémem, dnes je na tapetě muž – trubec.
Buďte ke svým mužům shovívavé
Buďte ke svým mužům shovívavé

Jak je to s viagrou

Modrá pilulka, zázrak 20. století, rozšiřuje cévy a technicky umožní kvalitní sex. Pokud tedy má ten váš v sobě lásku, chuť a brání mu jen fyzický stav, pak se hodí. Neumí ale přidat city, prožitky, vášeň… Navíc s ní opatrně – hlavně u srdečních potíží. A používejte vždy jen na předpis lékaře! Nicméně určitě ji seženete lépe, než prášek z rohu nosorožce, krokodýlí sperma, varle kozla či další „zaručená“ afrodiziaka.

Milé ženy, vyhynutí lidstvu zatím nehrozí. Ale..

5 věcí, které mu nikdy nesmíte říct!

Muž snese jen něžné zacházení
Muž snese jen něžné zacházení

Milujete svého muže? Věříte mu? A chcete k němu být maximálně upřímná? Tak by to bylo správné. Ale pozor! Jsou věci, které je lepší neříkat! Může to zachránit váš vztah.

Vztah dvou lidí je vždycky záležitostí velmi křehkou. Proto byste si měla dávat pozor, ať si jej zbytečně nekazíte a nerozbíjíte zbytečnostmi. A právě jedním takovým nejčastějším rozbíječem vztahů je přehnaná upovídanost a neúměrně velká otevřenost. Uvědomte si totiž, že skutečně ne všechno musí partner vědět.

1. Můj bývalý byl větší divoch!

Podle statistik stojí za více než dvaceti procenty rozchodů právě to, že jeden z partnerů neustále druhého srovnával se svým bývalým milencem či milenkou. To by vás mělo varovat! Kdyby váš bývalý byl sebevětší divoch a uměl to s vámi v posteli jako nikdo, nechlubte se tím svému současnému příteli. Sex je pro muže jedno z nejcitlivějších témat. „Muž potřebuje od ženy pocítit, že je pro ni on tím nejlepším. Tak není dobré jeho ego v tomto směru shazovat. Pokud by žena ráda sex trochu jinak, může mu to sama navrhnout a dovést ho k tomu jinak než tím, aby ho srovnávala se svým bývalým. Převychovat partnera v sexu se dá kupodivu docela snadno. Jen se toho lidé mnohdy bojí,“ vysvětluje psycholog Vojtěch Benda.

2. Jsi jako tvůj otec/matka!

Srovnávat přítele či manžela s jeho vlastními rodiči rovněž nemusí dopadnout vždycky dobře. Pokud váš drahý své rodiče doslova neobdivuje, neměla byste se do takovéhoto srovnání pouštět. „Nikdo neslyší rád, že má stejné špatné vlastnosti jako jeho rodič. Pochopitelně že se mnoho vlastností dědí a že se může jednat o zcela podložený fakt. Ale tím, že to partnerovi řeknete, mu nepomůžete. Co je dáno geneticky, nezměníte,“ říká dr. Benda. A vám tedy nezbývá nic jiného než zlozvyky, které partner podědil, tolerovat. Snahou o převýchovu byste ho totiž zbytečně trápila.

3. Tys na mě zapomněl!

Snad není ženy, která by tuto větu nikdy nemusela použít. Ano, muži často zapomínají a něžné pohlaví se kvůli tomu často rozčiluje. Nechápete, jak může zapomenout na vaše narozeniny, na to, že jdete večer na návštěvu k babičce nebo na výročí vašeho seznámení? „Mužský mozek pracuje trochu jinak. Jde spíše po racionálních záležitostech než po těch emočních. Návštěva u babičky nebo vaše narozeniny jsou záležitost citu. Schůzka s obchodním klientem je už věc profesní, kterou řídí ta racionální část mozku. A proto si bude schůzku s klientem pamatovat spíš. Je to jeho přirozenost,“ vysvětluje princip mužského uvažování doktor Benda. Ale hned také dodává, že existuje mnoho způsobů, jak nenápadně svému partnerovi důležitost vašich narozenin či výročí připomenout. „Zmiňte se, že přijede na vaše narozeniny kamarádka. Nebo že přemýšlíte, jestli neudělat oslavu narozenin u vás doma. To mu celou záležitost spolehlivě připomene.“

Neponižujte jeho sexuální dovednost
Neponižujte jeho sexuální dovednost

4. Beze mě jsi nula!

I když budete vydělávat třikrát tolik než on, neříkejte mu to. Nepřipomínejte ani to, že žije u vás v bytě, anebo že auto, kterým jezdí, je třeba vaše služební. Muž to pochopitelně ví a sám se za to cítí trapně. Dnešní společnost umožňuje, aby žena byla soběstačná, ale muži, odchovaní ještě ve staré škole, mají pořád pocit, že živitelem rodiny musí být on. Proto je dobré jim změnu příliš nepřipomínat. Zvláště pak, pokud skutečně těmi živiteli už nejsou.

5. Je s tebou nuda!

Žádný vztah nebude pořád tak krásný jako v prvních měsících po zamilování. Euforie pomine a partner se stane součástí vašeho života a každou chvíli už s ním nebudete tak prožívat. To je zcela přirozené. Některé ženy mají ale zbytečnou potřebu říkat, že je partner začne po čase nudit. „Nejde o to, že by se ten druhý stal nudným, ale pouze si na sebe zvyknete. Říci mu, že vás nudí, by se ho mohlo dotknout. A třeba by pak začal hledat jinou, která mu nebude předhazovat," varuje dr. Benda.

Pokud se vám tedy partner nezdá už příliš zábavný, něco s tím proveďte. Vyrazte na výlet, uvařte si spolu oběd anebo udělejte piknik. A zavzpomínejte třeba na první společné okamžiky. Pomůže to víc než zbytečné obviňování.

Ovoce a sex - dokonalá kombinace!

Nalaďte se rudými a sladkými jahodami
Nalaďte se rudými a sladkými jahodami

Stimulační prostředky nejsou k sehnání pouze v sexshopu! I příroda nám nabízí skrze své šťavnaté plody mnoho potěšení. A tak podpořte milostné vzplanutí pomocí rafinovanosti ovoce!

Středověku a starověku se nedá upřít víra v povzbuzování touhy a smyslnosti, výroba lektvarů lásky a zkoumání rostlin, zda náhodou nemají moc dostat konzumenta do rauše a podněcovat jeho sexuální vzrušení. Tvrzení, že postel a kuchyň jsou si prostě velmi blízké, může pocházet z této doby. Kdo ví...

Prostředky příznivě působící na libido se nazývají afrodiziaka a mnozí na jejich účinek spoléhají dodnes.

Termín afrodiziakum vznikl z řečtiny podle Afrodity, bohyně lásky zrozené na vlnách moře ve chvíli, kdy Kronos vykastroval svého otce a jeho chloubu vhodil do slaných vod. Došlo k oplodnění a z mořské pěny se vynořila Afrodita oděná pouze do svých dlouhých vlasů.

A tak nějak se sexuální stimulanty pojí hlavně s mořem a jeho dary. Třeba o takových ústřicích se tradují hotové báje, ale ony skoro všechny mořské potvůrky patří do kategorie povzbuzovadel: úhoř, tuňák, krab, langusta, humr, slávky atd. atd. Co ale dalšího působí na touhu?

Pozemské (ne)smysly

Třeba takové ovoce si s mořským světem moc nezadá a poslouží skoro stejně. (A je s ním méně práce.) Jeho servírování partnerovi přináší skoro stejné výhody jako u mořských živočichů. A kdo jiný se v tom vyzná lépe než jedna z nejznámějších spisovatelek Latinské Ameriky a specialistka na afrodiziaka Isabel Allende, která se ve své knize Afrodita věnuje mj. i účinkům ovoce na lidskou touhu. Takže čím by se měli podle ní milenci krmit?

I obyčejná hruška ukrývá vášeň
I obyčejná hruška ukrývá vášeň

Datle: Ať už plod samotný, nebo zkvašená šťáva (palmové víno) znamená sice větší přísun kalorií, ale zase příznivě působí na potenci a obsahuje hodně vitaminů.
Banán: Jeho tvar symbolizuje mužské přirození, to je bez debat. Víc než obsah uvnitř zabírají na představy hlavně křivky tohoto ovoce. To je ale taky fajn.
Jahoda a malina: Jako kdyby připomínaly lačná červená ústa! Přímo svádí k myšlení na lásku a sex - už jen kvůli své barvě. Ve spojení se skleničkou sektu a krajkovým prádlem na maximum rozmazlují všechny smysly.
Broskev a meruňka: Připomínají pro svoji barvičku ženský klín. (Taky si všímáte, že právě barva dělá hodně?) Na muže působí pohled na vášnivé zakousnutí dámy do těchto šťavnatých dužin opravdu smyslně.
Hruška: Dar mnohých českých zahrádek, jehož účinky na libido jsou výborné. Nejlepší je kombinovat ji s řeřichou a oloupanými ořechy. Po tomto salátku roztaje i lední medvěd!
Mandle: V podobě stimulačního prostředku prý více zabírá na ženské pohlaví. Hovoří se o ní ve spojitosti s nezkrotnou vášní a plodností. Jako trik, že k televizi došly brambůrky, ale vy víte, čím je hravě nahradit, nevzbudí žádné podezření.
Kokos: Ovlivňuje kvalitu mužského semene, takže, dámy, k večeři třeba nápoj z kokosového mléka, koření a medu....

Nápadem, jak dokonale spojit potěšení, touhu, ovoce a něžné milování se přímo nabízí. Ovocné fondue! Rozpustit čokoládu v nádobě, napichovat kousky ovoce na vidličku, nořit je do voňavé náruče roztátého hnědého zlata a labužnicky si vychutnávat všechna tato rajská potěšení. Nezní to krásně? (V mini verzi vyjde sedmidílná fondue sada z nerezu cca na 300 korun, což je taky dobrá zpráva.) Teď už jen přesvědčit drahou polovičku, aby se aspoň projednou vzdala řízků nebo bůčku a dala si k večeři... vás. Tedy až po královské hostině.

Můj milý má radši marihuanu!

Petr miloval svoji drogu
Petr miloval svoji drogu

Zuzka má přítele. Je milý, hodný, přívětivý, má však jednu chybu. Rád a často si dá marihuanu. Bez ní prostě nefunguje. A tak Zuzka nikdy neví, když říká, miluji tě, koho tím myslí. Jaké je žití s přítelovou milenkou zvanou konopí?

Všude samá "marjánka"

Zuzka doufala, že Petra věčné pokuřování jointů přejde. Ale mýlila se. Toho ani nenapadlo opustit svou milou drogu. A tak společné chvíle trávili ve třech. Když se pokusila o debatu nad tím, proč a jestli to není zbytečné, výsledkem bylo jen to, že jí řekl, že konopí je lék, jestli o tom neví. Začal vyjmenovávat nemoci, které léčí. „Ale on je přece zdravý. Každodenní pokuřování je v jeho případě naprosto míjející se účinkem," argumentovala Zuzka. Ona sama drogy nikdy neužívala a měla na to svůj názor. O to víc si všímala, že Petr bývá tak nějak mimo. Na její otázky buď nereagoval vůbec, nebo odpověděl na něco jiného. Občas se stalo, že selhal v sexu. Zuzka ale přes všechno věřila, že Petra změní, a tak se pustila do boje.

Bude z něj neplodný impotent

Zjistila si všemožné informace o užívání marihuany. Na jednu stranu je pravda, že konopí může pomoci při léčbě. Ale na druhou stranu se chová jako každá jiná droga. Prostě škodí. Tak třeba u chronických kuřáků marihuany byl prokázán větší výskyt schizofrenie. Dále může způsobovat úzkostné stavy a poruchy nálady. A závislost? Ta se na marihuaně, podle odborníků, vytváří pomaleji než například na pervitinu a dalších takzvaných tvrdých drogách, ale přece jen tu je! Dalším rizikem je neplodnost a impotence. Marihuana může vyvolat hormonální poruchu, při níž dojde k tomu, že organismus přestane produkovat pohlavní hormony. Impotence nebyla zatím vědecky podložena, ale má se za to, že na potenci má určitý vliv. A to Zuzka poznala s Petrem na vlastní kůži.

I Zuzka si někdy zakouřila
I Zuzka si někdy zakouřila

Buď marihuana, nebo já

Petr nakonec Zuzce slíbil, že to s marihuanou nebude přehánět. To se stalo ale až po tom, co se dostavil na schůzku řádně „zhulený" a neuvěřitelně vyváděl. „Měl halucinace, to jsem u něj ještě nezažila. Bylo to pro mě dost nepříjemný, vůbec jsme nevěděla, co mám dělat," vypráví o nepříjemném zážitku Zuzka. Když vystřízlivěl, slíbil, že s tím přestane. Což se ale nestalo. „Začalo to být neúnosný. Navíc se mi stalo, že jsem si dala s ním," přiznává Zuzka. Pomalu jí začalo docházet, že láska k droze je silnější než k ní. Proto Petrovi řekla, že buď marihuana, nebo ona. Posledním jejím záchranářským činem bylo to, že pro Petra našla odbornou pomoc. Do té doby, než se dá do pořádku, s ním přerušila veškeré styky. Tohle musí zvládnout, ale především chtít, každý sám.

Týká se to i vás? Kam se můžete obrátit o pomoc:
Drop In: e-mail: stredisko@dropin.czTato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript , linka pomoci NONSTOP: 222 221 431
Podané ruce o. s.: e-mail: info@podaneruce.czTato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript , tel.: 545 247 535

Nevěra? Jak to vidí „náš" chlap!

Věřte, ale nevěra nás stojí spoustu sil
Věřte, ale nevěra nás stojí spoustu sil

Vůbec tomu nerozumíte! Kdekterá z vás si myslí, že si my, muži, kteří se tak nějak občas neubráníme reminiscencím na období polygamní minulosti lidstva a trochu si s kýmsi zašpásujeme, nějak extra užíváme. Naopak! Ubližujeme si! Víte, co si vytrpí chlap, který se rozhodne si jen na chvíli někam odskočit? 

Co já té své jenom řeknu?

Samozřejmě záleží na tom, jak si nás hlídáte. Ne že byste nás byly schopné uhlídat, ale dle délky vašich opratí musíme volit stupeň utajení a sofistikovanost krycích manévrů, se kterými operaci provedeme. Tak co té své řeknu? Že jdu s Martinem na pivo a budu mít vybitý mobil. Jenže co když zavolá Martinovi? Vždyť ten blb jí dal minule svoji vizitku jen proto, aby viděla, že už je ředitel divize. Tak mu řeknu, aby mi kryl záda. Ale co má říct? Že je se mnou na pivu? Tak mu ta moje logicky řekne, že se mnou chce mluvit. Šel jsem na záchod! Ale co, až se, krucinál, vrátím z toho podělanýho hajzlu?

Tak to vidíte. Problém na problém od samého začátku. A už si začínám říkat, že bych fakt šel raději v klidu na to pivo. Jenže už jsem to Milušce slíbil. Takže to zase nechám jako minule, tedy si vezmu mobil do postele a budu trnout, že se mne ta moje v přímém přenosu z toho celkem tuctového sexu dotáže, jestli má sloh s klukem psát ona jako ekonomka, nebo jestli mu s tím pomůžu, když jsem od pera, ale že kluk už musí jít pomalu spát. A Milušku rozesměje slovo pero a udělá vulgární gesto a já bych je v ten moment zabil všechny a šel se s Martinem opít.

Jen žádná vyznání

Úplně nejhorší je, když chce Miluška, abych jí vyznával lásku. Ona tedy vyznává jako divá. Jí nestačí, že ji miluje manžel. Ten chudák maká v Německu, aby přistavěl patro, je tam přes týden na konzervách a já mu tady užírám jeho hovězí. Vidíte tu mužskou solidaritu? To vy si na záletu řeknete: Dobře jí tak! A ještě v koupelně schválně zanecháte svůj dlouhý vlas. Mně je tedy blbý krást někomu ženu a ještě ujídat z ledničky. A to mě čeká další večeře doma. Má si pak člověk udržet váhu?

Ještě přijatelné chvíle jsou ty před aktem, kdy svítí svíčky, voní biftečky, vínečko odplavuje starosti a milenka ševelí, jak se těšila atd., jak se vždycky vzruší, a to už při představě atd., jakej jsem pěknej a chytrej chlap atd. To je totiž ten hlavní důvod, proč chodíme za milenkami. Protože jsme ješitní a samolibí a právě tohle potřebujeme občas slyšet. Když nejsou lidi, kteří by nám obdivná slůvka říkali doma, tak si pro dobré slovo musíme skočit jinam. Sex? No dobře, ale často až na druhém místě.

Není lepší zajít si s kamarádem na pivo?
Není lepší zajít si s kamarádem na pivo?

Jakápak vona? Moje žena!

Pak to tedy nějak komplet proběhne a jen co se vydýchám, už se dívám na hodinky. A to je špatně. „Počkej ještě, tak si mě alespoň pohlaď, poslechni si, jak mi bije srdce! Povídej mi něco!" Jenže ale tohle už jsou úkony, které radši dělám doma. Vždyť to o bijícím srdci mi tenkrát řekla ta moje, když jsme spolu byli na první dovolené. A takhle jsem poslouchal, když byla těhotná. A už bych si dal pár facek a už si říkám, jaké jsem hovado a jestli mi to vůbec stojí za to. Miluška se trochu nafukuje, zatímco se soukám do trenek a navlékám ponožky rychleji, než při vojenském poplachu. „Vždyť vona ti neuteče," řekne Miluška zplihle. A to už se naštvu i já, protože si uvědomuju, že se na mě doma čeká s večeří a že se domů těším. Nejenom na tu večeři. A jakápak „vona"? Moje žena!

Pauza, nebo hned rozchod?

Má smysl problémy odkládat a neřešit je?
Má smysl problémy odkládat a neřešit je?

Začíná to mezi vámi skřípat a nevíte co dál? Už to není jako dřív, nebo se něco zásadního změnilo? Co dělat v takovéto situaci? Poradíme vám, kdy stačí vztah nechat znovu nadechnout a kdy už je na záplatování pozdě.

Pauza krizi nevyřeší

Jestliže polemizujete s myšlenkou, zda máte s partnerem společnou budoucnost, musíte si ujasnit jednu důležitou okolnost. Z jakého důvodu se domníváte, že už váš vztah není jako dřív? Je to jen určitý druh zevšednění, nebo jste mezi sebou napáchali skutečnou nezvratnou kalamitu?

Jeden z vás skutečně udělal něco, přes co se druhý nemůže přenést? Mohlo to být cokoliv, každý z nás má jiná měřítka. V každém případě jste raněná a cítíte ke svému drahému zášť. Jestli víte, že mu nemůžete odpustit, nemá smysl si nic namlouvat a věřit, že čas odloučení vše vyřeší za vás.

Pauza je také nesmyslná v situacích, kdy vy jasně víte, že už váš vztah nemá budoucnost. Ke svému drahému již nic necítíte a jen se ho snažíte ušetřit. Dáváte mu marné naděje, že vše by mohlo být jako dřív. V tomto případě se jen prodlužuje datum vašeho rozchodu a trápíte se oba dva.

Milostný trojúhelník

Když se ve vašem vztahu objeví někdo třetí, skoncujte to se svým drahým ihned. Nezáleží ani tak na tom, jestli jste si někoho našla vy nebo váš partner. Tento problém je jasný a nemá jiné rozumné řešení než rozchod. Když si člověk najde někoho jiného, dává tím najevo, že mu stávající vztah nedává to, co potřebuje.

Někdy je lepší rozchod, než vzájemné trápení
Někdy je lepší rozchod, než vzájemné trápení

Rozhodujte se srdcem

Možná se jen domníváte, že vaše vášnivá láska uhasíná a navzájem si zevšedňujete. V této chvíli se můžete pokusit o nápravu. Zkuste se s partnerem nějakou dobu nestýkat. Bez sebe si uvědomíte, jestli si chybíte a jestli má cenu pokračovat ve vztahu dál.

Jistě není jasná modelová situace, když pauzu uskutečnit a kdy je zbytečná. Vše záleží na individuální situaci. Vždy se ale rozhodujte srdcem. Milujete-li vašeho drahého, i když vám ublížil, dejte mu ještě šanci. Nikdo není neomylný. Musíte si ale uvědomit, že po pauze to nebude jako na začátku, mnohé věci se mohou změnit.

Určete si hranice

Jestliže se pro přestávku ve vztahu rozhodnete, nezapomeňte si určit pravidla. Každý z vás totiž může slovo pauza chápat jinak. Jeden z vás si chce jen od toho druhého odpočinout a přemýšlet, naopak druhý hned běží do baru okukovat případné úlovky. Když se pak dáte znovu dohromady a provalí se lovecké aféry jednoho z vás, vaše snaha vše dát do pořádku je ta tam.

Věříme, že vám náš článek pomohl otevřít oči. Možná právě vám pauza pomůže. Než se do ní ale vrhnete, počítejte s tím, že i z pauzy se může stát definitivní rozchod. Vždy pečlivě rozvažujte, kdy už je na slepování vztahu pozdě a kdy by ještě malá injekce mohla pomoci.


Sex ráno? Nebo radši večer?

Muž a žena se po sexu cítí rozdílně
Muž a žena se po sexu cítí rozdílně

Mnoho párů na tuto otázku jednou narazí. Je lepší milovat se večer? Nebo ráno? Anebo dokonce přes den? Nemůžete-li se shodnout, nezoufejte. Vše má svá pro a proti. O tom, jaký čas je pro sex ten pravý, hovoří mnoho vědeckých teorií i psychologů. Seznamte se s jejich poznatky!

Každá denní doba má své přednosti. Navíc každý z nás se na milování dívá trochu jinak. Rozdíl je i ve vnímání sexu mužem a ženou. Zatímco muž se po orgasmu cítí vysílen a unaven, žena je jako znovuzrozená a plná energie. Svou roli hraje i to, jak moc a kdy během dne jíte, v kolik hodin musíte vstávat a jak trávíte volný čas.

Sex ráno zvýší pracovní nasazení

Britští vědci například odhalili, že lidé, kteří se milují ráno před odchodem do zaměstnání, podávají větší pracovní výkony, jsou energičtější a optimisticky  naladění. „Ranní sex odbourává stres a pomáhá člověku v komunikaci s lidmi. A zejména mužům dodává větší sebevědomí," vysvětluje psycholog Vojtěch Benda.

Některé ženy si ale ranní milování nedokážou náležitě užít. A to z toho důvodu, že po probuzení samy sobě nepřipadají příliš sexy. „Jsem nenalíčená, mám kruhy pod očima a rozcuchané vlasy. Co ti na mně teď přijde sexy?" takto by mohla znít klasická ženská reakce na návrh ranních hrátek. Každá z nás totiž chce při milování vypadat sexy a cítit se dobře. Bohužel, když má pocit, že její vizáž není po ránu dokonalá, má problém se uvolnit a milostné radovánky si pak tolik neužije. Nevýhoda je i na straně hygieny, neboť milenci si ještě před hrátkami nestihnou vyčistit zuby. A to ne každému přijde atraktivní.

Muži se ale k časnému sexu uchylují rádi ještě z jiného důvodu. Tím je ranní erekce. Tu nemají však díky krásné ženě, která leží vedle, ale mnohdy z důvodu naplněného močového měchýře. Ten způsobuje nebo výrazně usnadňuje erekci. A jednoduše řečeno, jakmile má muž erekci, cítí se být vzrušen - ne vždy totiž musí být nejprve vzrušený a pak mít erekci. Příroda to totiž pánům v jistých případech umožňuje i opačně.

Zpestřením může být sex přes den
Zpestřením může být sex přes den

Sex přes den je svátkem

Přijít z práce a pomilovat se? Dát si nedělní oběd a pak sex? Nebo se chystáte večer do kina či na společenskou akci, a abyste nepřišli o večerní sex, dopřejete si ho před odchodem do společnosti? To je téměř geniální řešení! Navíc to přispívá ke zpestřování milostného života partnerů. „Mnoho párů se miluje buď jen ráno, anebo večer. Když si dopřejí sex přes den, je to vždy tak trochu svátek. Dostávají se k tomu zpravidla v době dovolené, třeba u moře. Pro partnerské soužití to lze jen doporučit. Zlepší si tím náladu během dne, odpočinou si, a pokud jsou sami na zmiňované dovolené, pomůže jim to spolu vydržet a nehádat se," míní sexuolog Pavel Tomáš.

Večer je sex intimnější

Sex ve večerních hodinách si můžete mnohem více užít a vychutnat. A to včetně předehry. Nic vám nebrání strávit s partnerem v posteli třeba celé hodiny, popíjet šampaňské, ujídat dobroty a kochat se pohledem na hořící svíčky. Navíc v přítmí večera vypadá každý hned o něco lépe. Ženám se náhle ztrácejí vrásky i nerovnosti pleti, muži přijdou o své „pivní bříško" a podobně.

Na druhou stranu jste po celém dni vyčerpaní a zejména mužům se už do žádných fyzických výkonů nechce. A někoho může trápit i skutečnost, že večer promešká svůj oblíbený televizní seriál nebo pořad. „Milovat se večer znamená zkrátka romantiku a třeba i trochu poetiky. Můžete si užít i více netradičních radovánek. Ale k tomu je zapotřebí, abyste se přes den trochu šetřili a ponechali si i na večer nějaké síly," hodnotí večerní sex psycholog Vojtěch Benda.

Mnoho párů ocení sex večer zejména po návratu ze společenské akce, ať už se jedná o divadlo, hudební party nebo třeba oslavu narozenin. Tam totiž vždycky jdete upravení a většinou se i upravení vracíte. Žena se pak cítí dobře, neboť se sama sobě líbí. A muž, po příjemně stráveném relaxačním večeru, by přece jenom ještě trochu sil mít mohl.

O autorovi

  • Jméno luca_1
  • Bydliště Litoměřice
  • ZDAREC LIDIČKY.....jsem normální človíček který se rád směje,mám ráda humor jsem společenská a upřímná.a pokud chcete vědět víc napište mi...
Můj profil

Poslední návštěvy