výlet za pstruhy   31.Květen 2007


hojky, slíbila jsem si, že napíšu o našem výletě .... sice mi to trooošičku trvalo ale už se na to chystám..

je Vám takhle sobota, jsme s Petříkem v restauračce u Holubů v Bílovci, cpeme se jak je naším zvykem a stává se už tradicí steakama z kraviček (pro ty pomalejší - prostě hovězí stejky)..a takhle při tom hovoru bruder Petra .. "nějakej" <>Libča se nechal slyšet, že druhý den brzo ráno ...

( <>což je velice vtipná záležitost..jelikož Tísovjáci a vstávat brzo jooooooooooo <><>haha...)....nebuďme oškliví a pokračujem <>..

...jede rodinka Tísovjáků na ryby .. respektive na  pstruhy...tak jsme si řekli, proč nééé.. v mrazáku už ani rybka ..minule to trvalo cca 2 hodinky a vezli jsme si domů hafo rybiček..je fakt, že trpělivost nebyla potřeba.. ony tam ty chudinky hladové rybky skákali na tu udici samy

.. takže pojedem také. Sraz v 8 h. .. tak zněla domluva.

Rano před osmou volá Libča, jeslti prej už jsme připraveni.. vzali jsme si saky paky a čekáme venku.. čekáme a čekááámeeee.............. už 15 min čekáme  a pořád nic. Mimochodem Tísek je autem cca 7 min :) když jedeš dle předpisů :)

Šli jsme si tedy pěšky nakoupit i s Matýskem do obchodu snídaničku, kde nás už "dohnali".

Vyjeli jsme.. cestou se dozvěděli, že jedeme na jiné místěčko a to vzdálené hodinku autem.. pak  vytahl Peťa navigaci, že si najdeme NEJRYCHLEJŠÍ cestu :))) Tak Libča odbočil dle navigace... jedem si to pěkně, přes skoro všechny "křižovatky" ktéré vypadaly takhle:

(pohotová teta Cucka totiž dokumentovala)

jsme jeli rovně.. Libča to nazval cyklostezkama :))) a měl veliké nervy.. totiž " eReSo" není stavěné na nějaké lesní cesty.. a ještě ta cesta přesto, že byla kratší.. byla nakonec dražší a mnohem časově náročnější.. vono totiž zřejěm byla navigace špatně majitelem nastavena a navigovala nejkratší cyklostezkou :) Musím, ale podotknout, že to byla nádherná  cesta.. auto jsme na těchto cestičkach potkali jen jedno :)..

Přijeli jsme s malým zpožděním. Jen jsme trošku nevychytali počasí, jelikož bylo nádherně, sluníčko palilo a byl studenější vánek, takže jsme necítili jak nam sluníčko škvaří kůži a to ani Tísovjáci nebyli namazaný faktorem 45 .. a to je jako co říct.

Místo to bylo krásné. Mnohem hezčí než min rok... (názvy dopíšu dodatečně.. už je nevím). U toho rybníčku byla i restauračka s mnoha stoly a lavicemi se slunečníky. Když jsme přijeli, nikod u nich neseděl a zdálo se nám, že je jich tam nějak moc na to kde se to nachází.. no taková DUPA :)

Za první hodinku jsme ja a Peťa chytli dohromady 3 pstruhy.. a Tícovjáci měli asi 5 kousků.

Ja osobně jsem chytla jen jednoho. Po té hodce se totiž oteplilo a nikomu to nešlo kolem dokola jsme číhali a nikdo netahal. jen jeden vykuk co měl sebou žížaly... njn, žádný máslo.

Viktorinka což je ta nejmladší  Tísovjačka od Richtarů <>chytala taky, líbilo se jí to, bohužel chytala v době kdy bylo to největší vedro a ty ryby prostě nebraly. Takže jsem ji několikrát jen vyfotila a natočila na mobil a to je vše. Zážitek s úlovkem si bude muset nechat na jindy. Von teda taťka Libča to vzdát nechtěl, přesto, že všichni umírali hlady a těšili se do místní zahradní restauračky na smaženýho pstruha ... stále se nechtěl pustit myšlenky, že si Viktorinka vytáhne svojí rybku. Když po 2 hodinách zaplatpánbůh řekla , že má taky hladík... což nás všechny zachránilo.

Pstruh z restauračky byl fenomenální...  a to jako bez nadsázky. Nezavisle jsme si všichni objednali pstruha na česneku. Nikdy jsem nejedla lépe upravenou rybu a to Peta říkal, že viděl, že to dělají ve friťáku.Nevím nemohu potvrdit. Ale chci tam jet zas :) Bylo to tak dobré, že jsem uplně zapomněla fotit... <> tkaže fotečku nejchutnějšího pstruha ve vesmíru nemam..

Jo a nemyslete si, že jsme odjeli se 3 kouskama :))) my si tam ještě dokoupili.. takže teď máme pstruhů plný mrazák.. mňaminky.

 

Btw. všici jsme se pěkně spálili.. a sloupali...tedy alespon co ja vím :)

(hned jak se k tomu dostanu vložím pár ilustračních fotek)

 

 




napsal/a: luci 15:40 | Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář

Susan 08.06.2007 22:23:19

Kde jsou sakra ty fotky?