21.Květen 2008,16:48
Bob Marley
http://www.everygeneration.co.uk/BluePlaquespics/BobMarley.jpg

V šestnácti letech začíná Marley profesionálně zpívat. O rok později v triu s kamarády Bunnym Livingstonem (Bunny Wailer) a Peterem McIntoshem (Peter Tosh) pod názvem Teenagers (později též Wailin' Rueboys) nahrávají ve studiu Lesliho Konga svůj první singl Judge not. V roce 1965 pod názvem Wailers podepisují smlouvu s vydavatelstvím Island, kde vydávají několik dalších singlů. Bob Marley se v roce 1966 žení s Ritou Andersonovou a společně odjíždějí do USA, kde Bob nevydrží ani rok. Když se vrací na svou milovanou Jamajku, založí vlastní vydavatelství - Wailin' Soul.

Roku 1969 se v základech mění Bobův život, neboť on a celá kapela přijímají rastafariánskou víru. Wailers vydávají dál a v rytmu reggae, k němuž se přes ska začátky dopracovali, se hýbe celý svět. Rok 1974je rokem, kdy z kapely odchází Peter Tosh i Bunny Livingstone a Marleystaví nové Wailers (nyní přejmenované na Bob Marley & Wailers)včetně ženského pěveckého tria s Ritou v čele. Díky úspěchu s albemNatty dread se z Boba stává hvězda celosvětového formátu.

Zdroj: wikipedia.cz

 
vložil: meekrab
Permalink ¤ 0 komentářů
19.Květen 2008,18:36
Tak sem si taky založil blog abych po zadání svojí přezdívky do vyhledávače našel další odkazy, znáte to, děláme to pro ten pocit.
Časem tady možná něco přibude, ale nic neslibuju

Tak zatím zduř
meekrab
 
vložil: meekrab
Permalink ¤ 0 komentářů