Střešovice o5 mistry,a rozhovor s trenérem P.Ďarmekem..

Střešovice získaly v historii české ligy už dvanáctý titul a jejich kouč byl u všech z nich. Deset jich získal jako hráč, poslední dva triumfy si vychutnal z pozice trenéra. Petr Ďarmek ví, jak vyhrávat. V rozhovoru pro florbal.cz připomněl rozhodující chvíle cesty za titulem.

Jste mistry, jaký je to pocit prožívat stejné chvíle už podvanácté? Jako jediný ze staré tatranské generace jsi byl u všech titulů.

Pocit je to super. Tím, že to bylo o letos o fous, si uvědomujeme, že to není zadarmo a neleží to na ulici. Je to tak, byl jsem u všech a každý titul je naprosto jiný. Určitě bych to přál zažít všem, ale tohle právo má jen pár lidí. Navzdory všem nevěřícím Tomášům jsme to zase dokázali.

Série s Vítkovicemi vyhlíží jednoduše. Přesto, co na ní bylo nejtěžší?

To je dobrá otázka. Zřejmě překonat únavu ze série s Future, a to hlavně ve druhém zápase na Kladně. Pak také motivace na třetí zápas, když nás už každý pasoval na vítěze. Taky se vyhrát nepovedlo. Určitě bylo těžké hrát jednoduše a udržet koncentraci na zápas.



Nebylo pro vás tedy předčasné finále souboj s Future?

Možná, že ano….

Zasáhly vás nepříjemnosti, hlavně na brankářském postu jste řešili velké problémy. Jak to vnímal tým?

Neřešili jsme to moc složitě. Doplňujeme tým kvalitní juniorkou a tak, když šli kluci do branky, nebylo to o gólmanovi, ale o tom, jak mu tým musí co nejvíce střel odblokovat. Řekl jsem Honzovi Bobisudovi: "Chytat umíš a můžeš udělat jen dvě chyby. A to když chytneš balón a sám si ho hodíš do brány a druhou, když dostaneš gól a budeš přemýšlet, proč jsi ho dostal. V ten moment nebudeš soustředěný na další zákrok a dostaneš hned další. Ostatní góly jsou chybou celého týmu." Myslím, že důležití hráči věděli, o co jde, a tak gólmanům vždy pomohli. V celé sezóně chytali všichni dobře, a když jsme je potřebovali, byli tam i s formou.



Do finále jste povolali Mirka Hanzlíka, i když ten už vloni říkal, že s florbalem skončil. Proč tedy nastoupil a v čem byl jeho přínos?

Nastoupil proto, že nám chyběla zkušenost pro rozhodující duel s Future. Pak už u týmu zůstal a byl schopen zaskočit na postu obránce naprosto bez problémů. Chtěl bych mu i touto formou poděkovat. Přínosný byl i tím, že byl schopen předat klukům ten pocit, co musíte mít pro vítězství. On tu jednoduchou rovnici zná. Trochu umění, trochu talentu, hodně dřiny, hodně pokory a tuna štěstí, to je titul.

Jak dlouho budou trvat oslavy? Nebo už přemýšlíte o nové sezóně?



To ještě netuším. Zatím jsme nic neorganizovali. Ale během pár dnů to domluvíme. O příští sezóně přemýšlíme už od začátku play-off.




Jak to vypadá se setrváním Petra Ďarmeka na trenérském postu? Už vloni jsi prohlásil, že s koučováním končíš, přesto máš letos další titul.

Vloni jsem se nechal zlomit, starší kluci měli strach, co bude, když odejde spousta kvalitních hráčů. Milan Fridrich s Bedlou si mě trochu vynutili. A nůž na krk jsem dostal i od Martina Richtera, aniž jsme se znali. Jsem rád, že mě letos moje přítelkyně podpořila. Příští rok určitě trénovat nebudu, ale zůstanu nápomocen někde v pozadí, pokud bude třeba. Myslím ale, že nový kouč to zvládne sám. Je to dané i tím, že podle mého názoru je životnost trenéra u týmu dva roky. Pak by se měl vyměnit trenér nebo hráči. A my máme hráče skvělé, takže je to jasné (s úsměvem).     




Každý si udělejte obrázek sám..já si myslím sice že na to střešovice měli a makali na to a maj to zaslouženě...ale fandil sem Future aby alespoň letos nevyhrál tatran.....nu nic loučím se