A TRETI SUPERSTAR JE.... | VIERKA BERKYOVA

Třetí slovenskou SuperStar se stala Vierka Berkyová
Bratislava, 17.12.2007 09:25, (ROMEA/ČTK - VIDEO)

Vítězkou třetí řady pěvecké soutěže Slovensko hledá SuperStar se stala 16letá Vierka Berkyová z Lučence, která kromě titulu získala také malé nahrávací studio. Vierka ve finále dostala víc hlasů od diváků než druhá finalistka, o rok mladší Dominika Mirgová z Trnavy.

VIDEO
Slovensko hledá SuperStar - finále
Vierka Berkyová - Tři oříšky pro popelku Vierka Berkyová - Killing Me Softly (finále)

Výsledek se napjaté publikum v hale bratislavské Incheby dozvědělo jen necelou půlhodinu před půlnocí. Vítězka se po oznámení svého jména rozplakala a proud slz dlouho nemohla zdolat. "Jsem v šoku, přála jsem to Dominice," dokázala však ze sebe vypravit.
V porotě zasedali Pavol Habera, Dara Rolins a Laco Lučenič.

Berkyová se narodila 23. února 1991. Když jí bylo 13 let, její rodina se odstěhovala do Čech, kde rovněž zkoušela štěstí ve stejné soutěži. Její učitelkou byla známá hudebnice Ida Kelarová. Jelikož Berkyová žije v Plzni, občas jí porota vyčítala český přízvuk. Svým zpěvem však dokázala vyvolat v publiku mrazení.

Během finálového večera děvčata zpívala několik "vypůjčených" hitů včetně skladeb, s nimiž bodovala už v předchozích kolech. Berkyová tak například zazpívala baladu Killing Me Softly od kapely Fugees, při které předvedla beatbox, Mirgová zase Sway od Pussycat Dolls. Nechyběly ani vánoční písně, Mirgová přišla s All I Want For Christmas Is You od Mariah Careyové, Berkyová se Třemi oříšky pro Popelku. Společně si daly hymnu třetí řady Dotkni sa hviezd a spolu s ostatními finalisty zapěly Happy Xmas od Johna Lennona.

Finálové večery této řady sledoval v průměru asi milion Slováků, tedy zhruba čtvrtina. Sledovanost však byla menší než měl například první ročník soutěže, který dokázal k obrazovkám přitáhnout asi 40 procent diváků, rekord tvořil 1,8 milionu. Celkem utratili Slováci na esemeskách na všech třech sériích desítky milionů korun.

Vierka se zařadila k dosavadním SuperStar Katce Koščové a Petrovi Cmorikovi. Ne všem finalistům z předchozích dvou sérií se však podařilo udržet si přízeň fanoušků vlastními písněmi po skončení soutěže. Největší úspěch zaznamenali současná bronzová slavice Zdenka Predná a dvojnásobný zlatý slavík Peter Cmorik. Oba už vydali dvě alba a jejich písně se drží na předních místech hitparád.