BIOGRAFIE O SKUPINE | TOKIO HOTEL

Biografie

Tokio Hotel je německá čtyřčlenná hudební skupina. Vůdčí osobností a zároveň zpěvákem skupiny je Bill Kaulitz, jeho bratr (dvojče) Tom je kytaristou. Na bicí hraje Gustav Schäfer a na basovou kytaru Georg Listing.

Tom s Billem se do světa hudby dostali díky jeho nevlastnímu otci, který byl také známým kytaristou. Všichni členové se pak seznámili v jednom Magdeburském klubu, kde zpíval Bill s Tomem. Společně pak před několika lety založili skupinu Devilish a snažili se s ní probojovat. Vydali s ní dokonce i jedno neprofesionální CD! V roce 2003 se Bill přihlásil (údajně kvůli sázce s Tomem, kterou prohrál) do dětské soutěže hledající nové talenty, StarSearch, kde skončil jako druhý. Ale jakmile se o nich později dověděli manažeři z nahrávací společnosti Universal Music, smlouva byla rychle na světě a skupina s novým názvem TOKIO HOTEL vstupují do showbussinesu.

TH vydali debutový singl Durch Den Monsun, který vyvolal v Německu v srpnu 2005 nečekaně kladné ohlasy, 8 týdnů na prvním místě v hitparádách a statisíce šílících fanynek. Nová mánie se zrodila!

Po singlu následovalo první debutové album nesoucí název Schrei, následně stejnomenný singl. V prosinci vychází první DVD Leb die Sekunde: Behind the Scenes. TH mánie se rychle šíří po Evropě. Jako protest se objevuje i mnoho anti fanoušků, zejména kluků. Tokiáci podléhají kritice mnoha odborníků díky mladému věku a údajné neprofesionalitě a předpovídají, že pro TH bude mutování zpěváka Billa zkáza. Nikoliv! V únoru 2006 vydávají singl Rette Mich a Bill i přes občas falešný zpěv zpívá dál, protože nechce zklamat fanoušky. Zároveň se zahajuje jejich první turné Schrei Tour 2006. V dubnu 2006 vydávají druhé DVD Schrei Live.V létě 2006 je už Billův hlas zase čistý a hlubší a TH vydávají čtvrtý singl Der letzte Tag, na který volně navazuje videoklip Wir Schießen Uns Ein. V září zakončují Schrei Tour koncertem v Loreley, na který přišlo údajně kolem 170 000 lidí!

Na podzim se uzavřeli znovu do studia, kde připravovali své nové album. Po tu dobu nebylo kolem TH zas tak moc novinek, ale za to v únoru roku 2007 vyšel jejich další singl Übers ende der Welt a následovně jejich druhé album nesoucí název Zimmer 483, které je textově i po hudební stránce vyspělejší, než debutové. O asi měsíc později je z alba publikován další singl - Spring nicht a momentálně jsou TH zase v plném proudu a koncertují, kde mohou :)