ČÍNKÝ HOROSKOP - KÚŇ | ČÍNSKÝ HOROSKOP

KŮŇ


Nadaný
Atletický
Okouzlující
Duchapřítomný
Hodně pracující
Zábavný
Mocný
Dovedný
Veselý
Výmluvný
Nezávislý
Slabý
Necitlivý
Popudlivý
Sobecký
Nelítostný
Netaktní
Netrpělivý
Nepoddajný


Charakteristika:

Kůň má dobrý vkus a je mnohostranný. Miluje přehlídky, koncerty a společenské i sportovní podniky. Stejně jako na dostizích i v životě snadno zdolává většinu překážek anebo je velmi obratně a nepozorovaně obchází. I ve sportu je úspěšný. Kůň dovede všestranně lichotit a získávat tak přívržence a obdivovatele. Umí zajímavě hovořit o všem možném a je tím sympatický. Rád řeční.

V politice má Kůň často úspěch, neboť umí vést a ovlivňovat davy. Je čistého ducha. Ví předem, co lidé chtějí slyšet a říkat, neboť se na to dokáže pilně připravit. Kůň je spíše obratný než inteligentní, ale právě proto, že to ví, snaží se navenek vystupovat o to jistěji. Je velmi horkokrevný, vášnivý, ctižádostivý a egoistický. Lehce ztrácí trpělivost. Jedná směle, nedá nic na rady druhých lidí. Kdo mu stojí v cestě, toho prostě ušlape. Tím se často připravuje o ovoce svého mnohostranného talentu a to někdy v celém svém okolí, takže ztrácí přívržence a obdivovatele i dobré spolupracovníky.

Kůň je velmi pilný a umí zacházet s penězi. Je ale nestálý a mnohdy zanedbává, co již jednou sám začal. Ale brzy začne se stejnou chytrostí znovu. Je úspěšný v každém povolání, kde má co činit s lidmi a není odkázán sám na sebe. Druzí, pokud je nekope, na něj pracují obětavě. Žena narozená ve znamení Koně, zvláště obdařená hezkou tváří a postavou, dokáže uplatňováním svých vlastností dosáhnout téměř všech cílů, jež si vytyčí.

Pro lásku Kůň obětuje vše. Zamilovaný je tak vášnivý, že zapomene na celý svět, povolání i rodinu tak při tom trestuhodně zanedbává. Proto tak často selhává v životě přes všechny své ostatní kvality.

Mezilidské vztahy:

Dobrým partnerem pro Koně, na jehož egoismu ztroskotává, je Koza. Ke Koni se hodí také Tygr a Pes. Jsou svými problémy značně zaměstnáni a nepřikládají proto nestálému životu Koně valný význam. V žádném případě se nesmí Kůň sblížit s Myší.

Příznivý den: úterý
Příznivá čísla: 3, 5, 6
Příznivé karty: kule (piky), eso + čísla

Známé osobnosti ve znamení Koně :
Buzz Aldrin
Neil Armstrong
Paul Simon
Paul McCartney
Jimi Hendrix

Kdo se hodí ke Koni?

Tygr a Pes jsou nejvíce vhodnými partnery. Nejhorší kombinací pro Koně bývá Krysa.