HOMER SIMPSON | SIMPSONOVI

Homer Simpson My jsme si zvolili v sekci fiktivních postav Járu Cimrmana jako největšího Čecha. Ve spojených státech tento titul vyhrál kreslený Homer. Ve slovníku pod jeho jménem najdete definici rčení „Když se štěstí unaví, sedne i na blba“.

Homer jako jedna z hlavních postav seriálu opravdu příliš rozumu nepobral. Můžeme to přičítat na vrub pastelce v mozku, simpsnovským genům nebo nesčetným úderům do hlavy.

Čím se ovšem projevuje genialita tvůrců této světoznámé postavy? Především co všechno dokázal. Na to, že Homer sotva vystudoval střední školu a ztělesňuje neschopného, tlustého, líného, plešatého, nešikovného, nenažraného pracovníka jaderné elektrárny, dokázal toho opravdu hodně. Náhodně jmenujme, že se dostal do vesmíru, byl starostou, ochráncem starosty, pašerákem, šéfem policejního sboru, strojvedoucím jednokolejky atd, atd.

Předně ale je tento „americký pablb“ také milujícím otcem 3 dětí a manželem Marge. Pro svou rodinu zajistil vilu, kterou by pohrdnul málokdo a i přes všechny jeho výstřelky, kterých se nabažíme v každém dílu, předčí jeho dobré vlastnosti mnoho jiných postav z celého Springfieldu.