03.Listopad 2007
Ford Mustang Shelby GT

Na Mustang narazíte na každém americkém rohu, takže Ford nemohl promarnit příležitost. Přichází čas od času s omezenými sériemi, díky nimž na oživené ikoně vydělává. A Shelby GT je jedním z mnoha příkladů.

První dojem: Pouze pár změn oproti standardnímu Mustangu, jenže je součástí amerického kultu.

Ve skutečnosti jde o standardní Mustang GT s vylepšenou ovladatelností od divize Ford Racing, paketem přinášejícím vyšší výkon a s designovými detaily od legendární automobilky Shelby. Těchto mustangů se přitom vyrobí 10 tisíc exemplářů. Paket ovladatelnosti obsahuje nové pružiny, větší odpor v řízení, tužší tlumiče, tlustší stabilizátor vpředu a rozpěrnou tyč. Stabilita karoserie je o poznání výraznější a vůz působí mnohem vyrovnaněji a odhodlaněji. Bohužel, jízdní komfort kvůli tomu silně utrpěl.
                                                                             
Paket výkonu znamená větší sání, přeprogramování řídicí jednotky a mohutný výfuk. Výkon narostl o 25 koní na 325 a dostal
13 newtonmetrů navíc, takže má nyní 448 Nm. Zrychlení se oproti standardnímu GT zlepšilo (pravděpodobně díky kratšímu stálému převodu). Ale za co se platí především, je zvuk. Hluboké brumlání vidlicového osmiválce mohutně zesílí, když zašlápnete pedál do podlahy.
                                        
Shelby dostalo větší masku chladiče shodnou s GT500, stříbrné pruhy a moře detailů včetně nevkusně trapného přívodu vzduchu na kapotě. Dokonce dostanete i závodní jisticí háčky, i když konvenční otevírání kapoty zůstalo na svém místě. Změny zaměřené víc na efekt než pomáhající funkčnosti o Shelby GT mnoho vypovídají, ale navzdory minimálním hmatatelným výhodám oproti standardnímu Mustangu jde o výjimečné auto jak na pohled, tak pro svůj zvuk a zábavnou jízdu jako ze staré školy.

FORD MUSTANG SHELBY GT

* Cena 800 000 Kč (přepočet)
* Nejvyšší rychlost 230 km/h
* 0-100 km/h 4,9 s
* Spotřeba 10,2 l/100 km
* Emise CO2 nezjištěny
* Hmotnost 1600 kg
* Motor V8, 4601 cm3* Výkon 325 koní v 5750 ot./min.
* Toč. moment 448 Nm při 4500 ot.
* Převodovka 5stupňová manuální

Vložil: misakoca @ 17:21  
0 Komentáře
Přidej komentář
<< Domu
 

O mně


Jméno: misakoca
Domov: neuvedeno
O mně: Smrt mně může jedině vysvobodit!!!
Koukni na muj profil

Předchozí příspěvky
Archív
Přátelé
Návštěvy
Template by
Free Blogger Templates