28.Prosinec 2008

Pane bože... Už je to zas tady...Ona slavná Vánoční nálada nebo tak nějak. Advent, cukroví, dárky, stromeček... a sníh - jediná věc, kterou na Vánocích miluju - jediná věc, která skoro vždycky chybí. Když vezmu v úvahu, že je dneska už 22.12, což znamená, že už za dva dny jsou Vánoce, okamžitě mi naskočí ta vtipněvtipná představa Vánoční. 5 lidí sedí u konferečního stolu a jí večeři v tý trapný chvíli "čekání na Ježíška". Panuje v podstatě ticho, jenom ticho, sem tam slovo nebo dvě, protože jinak by jsme přece toho Ježíška vyplašili!! Myslim, že by tam měl bejt zavedenej řád komunikace - smsky nebo telegraf, poslíček..pošta..to je jedno, prostě něco, co by se dalo archivovat a pak by se to vydalo jako rodinná komedie aneb povařte se v kruhu rodinném : moje milá maminko - tečka - již 10 měsíců s tebou nemluvim - tečka - a nehodlam s tim začít - tečka - ať si Ježich trhne nohou - vykřičník s tečkou - !!!

Čim jsem starší, tim víc zastávam teorii, že tomu, kdo vymyslel Vánoce, by měli nacpat stromeček z kaktusu pořádně hluboko do řiti. To sand ani neni svátek. Nejhorší je to shánění dárků. Všechno to vymejšlet a běhat po krámech, pak se s tim pracně balit s pomyšlenim, že za pár dní to osoba, který je ten dárek datovanej, nemilosrdně serve. Pak je tu taky pečení cukroví. Všechny ty těsta a náplaně. Mytí formiček, pak jejich vymazávání a nakonec slepování. O to smutnější to je, když chuťový buňky předem vědi, jakej z toho vznikne humus. No a pak je tu, už předem zmiňovaný, ŠTĚDRÝ DEN. Už jenom to slovo "štědrý". Copak byl někdy šťědrej?? Ne, nebyl. To, že najdu pár věcí pod umělym stromem z Číny, a půlka z nich stejně leží po zbytek svýho ne moc záživnýho života někde na dně skříně, přece ještě neznamená, že byl celej ten den štědrej ( myslim, že to byla jenom odměna za to, že jsem bez jakejchkoliv keců snesla prima vánoční večeři).

A když je konečně po tom všem, když už konečně skončilo objíždění všech příbuznejch a "rodinejch přátel", dostaví se ono známé pomyšlení, že za rok to bude všecko zas a znova, akorát v horšim provedení!!

 

....MEEEEERRY FUCK CHRISTMAS!!!


Kategorie: ..the stories from my world... | vložil: miss.invisible ¤