Ja tu tak po kekolik let studuji rozdily mezy organizaci Vancouver International Jazz Festivalu <coastaljazz.ca> no a Vancouver Folk Music Festivalu. <festival.bc.ca>
Oni oba festivaly velice zavysi na tak zvanych volunteers aneb dobrovolniky kteri jdou pracovat na festivaly bez jakehokoli placeni.
60% techto dobrovolniku jsou studenti anglictiny z Japonska Koreie ci Taiwanu. Tomu je tak predevsim u Jazz festivalu. Pred rokem jazz festival nabizel vsem pop juice a lahvovou vodu - pokud se tyce stravy tak je vilice minimalni - pozvolna zadna o proto Folk festivalu kce kazdy dobrovolnik dostava normalni snidani obed a veceri. Ja verim tomu ze sem byl letos naposledy soucasti naseho jazz festivalu nebot mi to moc neprinasi.
Ono je velice smutne to ze neni lehke platit ty kteri odvadi hodne fizicke prace pro ty kteri jsou placeni festivalem ci placenymi muzikanty.
Co mi nejvic nesedi na jazz festivalu je to ze na jedne strane festival dava muziikantum hostinu jidla pro dobrovolniky ma pouze tak bramburky no a letos na misto pop a juicu dobrovolnici obdrzely pouze lahvovou vodu. napsal/a: popletazesveta 07:55 Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář