Zakon Prirody.

08.Duben 2008

Ja mnel to stesti ze od mlada verim ve skolu zivota no a v to ze vas zadne skoly nejsou schopny vse naucit.Coz by mnelo byt logicke nebot kdyby sme vsechno vedely od narozeni tak by nam skol zapotrebi nebylo atd.
=
No a tak sem jednou obohatil svou vedomost tim ze plazici se rostliny maji vsobe zabudovany instinkt v tom aby se dokazaly okolo neceho omotat no a po tom se dostet ke slunci coz je jejich fotoscenozni potreba.
== = ==
Ono tomu bylo nekdy v ranich 70tych letech kdy Venca Rudolf a ja sme se odebraly jit zit na cas di jednoho velkeho srubu na Gambier Island.
=
Pred nasim dobrodruzstvim sme si koupily zaprve lodku aby se nam tam bylo mozne dostat to a i rucnici, Kulovnici 303 Anglicke vyroby.
Nasi prvni srnku na ostrove sme vsak nezastrelily my nybrz lovci z main landu kteri mnely pouze povoleni k lovu srncu a ne srn.
Ja tedy vybudoval pred srubem udirnu dle vzoru meho dedy meho mladi kdyz sme v Rozdelove mivaly cuniky ve chlivku.
No a tak mezi sebou pote sme si predurcily lovecke smeny - jedna rucnice - jeden lovec.
=
Za dne jsem jednou dosel nedaleko od naseho srubu ke staremu po leta opustenemu baracku u ktereho kdo vi pred kolika lety jeho minuly majitel zasadil Englis ivy aneb rostlynu plazivou coby vinici bez hroznu. Ivy dokazala obrust cely domek no a jelikoz cas a vetry ucinily vekem ve strese diry tak se slahouny ivy spoustely i do vnitrku mistnosti.
== = ==
No a tek nekolik tydnu nato mi kluci vyhnaly k veceru na soulacku, Ja sel rad sam do lesa cemuz cinim v noci od sveho mladi.
Onen vecer byl po desti a i pres to ze se oblaha jiz zbavyla mraku vsechny stromy v lese vsak byly neustale plne deste no a kapky padaly dolu jako pri desti. Coz mi znemoznovalo si ubalit cigaretu. Ja to skousel papirek se mi vsak rozpustil v ruce no a ja se usnesl ze pri navratu se zastavim u toho opusteneho domku na cigaro.
=
Pokud sem mnel dobry vitr tak sem neustale postupoval do lesa. Kde vsude mezy stromy sem mnel moznost vydet srnci zveri ukousane tchori zeli. Avsak i pres uplnek mesice jelikoz bylo v lese dost blbe videt tak sem od soulacky upustil.
=
Pri navratu v chatrci sem si u dveri oprel rucnicy o vnejsi stenu rozepnul si kabat abych si mohl utrit mokre ruce no a zacal so rolovat cigaretu.
Me oci byly zhipnotizovany uplnkem mesice. Stara chatrc obrostla ivy mi naznacovala ze kdyby nekdo hodlal natacet nejaky = Horor Film = tak ze pote ta chatrc by byla uchvacujce strasidelnym scenarem.
Po zapaleni cigarety coby filmovy producent sem zatouzil si prohlidnout snimek plneho mesice oknem v podkrovi ktere sem znal ze dne.
No a tek opatrne pro strach abych se nepropadl strouchnivelou podlahou sem vstoupil do chatrce.
Kdyz po nekolika krocich mi neco neocekavane chytilo za krk.
Moje prvni myslenka byla u me momentalne mi nedostupne rucnice. Avsak teprve pote my ma mysl logikou dokazala vysvetlit mou situaci.
No a ja tak dlani odstranil ze sveho hrdla slahoun ivy a uvedomil si ze clovek nevedomy by mohl z one situace lehko dostat mrtvici. napsal/a: popletazesveta 01:17 Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář