KDE JE MALY PRINC ??

Takze jsem si jistej. VRATIL SE.

Prisel k ni, smal se, ma zlate vlasky a neodpovida na otazky. Dal si nacas, takze to uz neni dite. Je to ON. …ostatne, ani to nepopira…

Vyrostl a se zmenil,…vsichni se menime. Podle mne si umanul, ze se z Maleho prince ma stat Princ na bilem koni. Jenomze to je uplne jiny pribeh, takze v tom ma trosku zmatek.

Vzal si svoji bedynku s oveckou a zacal se shanet po krasne princezne. Tak to totiz je. Princ osvobodi krasnou zakletou princeznu a ta mu je za to siiilene vdecna a ziji spolu stastni na veky veku.

Brzy pochopil, ze k tomu, aby uhnal nejakou pysnou princeznu, potrebuje kazdopadne kone. Presneji, potrebuje kone, zamek a korunu. I v jinem poradi, na poradi nezalezi. Aby si mohl poridit vsechno, co ma poradny princ mit, tak zacal budovat svou karieru. Uprimne receno, nevim kudy se toulal. Znate to, ale  Maly princ na otazky neodpovida, …a i kdyby, verte mi, nebyli by jste z toho moudrejsi, protoze neni tak uplne jasne, kde se prolinaji hranice skutecnosti a fantazie. Faktem je, ze si poridil opravdu vzecneho kone, hezky zamek, a obcas si tedy mohl nasadit tu korunu. Samozrejme se ihned ohlasily i princezny ! Jenomze jak poznat tu pravou !?

…. tuhle kapitolu vynecham, povypravi vam ji sam, jestli bude mit chut podelit se se svymi zkusenostmi.

Takze po ruznych zajimavych, vsednich i nevsednich zazitcich, je tady znova. A znova by potreboval nejakou tu princeznu. Ale pozor!! Neni to jednoduche. Ptate se proc? Prozradim vam to, ale jenom vam. Hlavne mu to prosim vas nerikejte, mohl by z toho byt smutny, a to bych opravdu nerad.

Problem je, podle meho nazoru v tom, ze on se citi byt ten nadherny Princ na bilem koni, po kterem touzi kazda krasna pysna princezna. Jenomze, to tak neni. (…nehlede na to, ze o kone uz prisel).  Je stale ten Maly princ s bednickou a oveckou, a jeho srdce touzi po svoji ruzi. Ta ruze, ktera je na prvni pohled obycejna a podoba se dalsim statisicum ruzi. (Ona to nevi, mysli si, ze je jedinecna a jedina v celem vesmiru. On pravdu zna, ale nemuze ji to prozradit,…umrela by.)
Maler je ale, ze ON NEVI, ze staci obycejna ruze. Chce princeznu, protoze on je princ. “Obycejna” …pozor, samozrejme, ze neni tak uplne obycejna. Ma jedinecnou vuni, ktera te omami, je neskromna a rozmazlena, mozna i trochu hloupa, ale ma ho rada a rozumi mu.

Vlastne si ted uvedomuji, proc ONA ma rada Maleho prince,…protoze je jedinecny. Princu na bilem koni  poznala spoustu,….nejak kone nemusi…. Okouzluje ji “jednoduchost”, postata.
Souhlasim, tohle by mohlo byt alibi pro nekoho, kdo pohrda princem, protoze by o ne stejne zady princ neoprel ani kolo, ale to neni JEJI pripad. (Mam dukazy, ktere tady ale neminim zverejnovat.) Jednoduse tomu duverujte.

Myslim, ze aby byl Maly princ opravdu stastny, nesmi vybirat mezi princeznami, …musi najit svoji ruzi mezi kvetinami….
Pozna ji podle vune, az uciti tu vuni, kterou bude chtit aby byl provoneny cely jeho zivot, tak to je ta jeho ruze, kterou hleda, po ktere touzi jeho srdce. Jeji vune je essence zivota, postata existence.

Je ale mozne, ze prave ted potrebuje princeznu. V tom pripade mu nezbyva, nez si zase poridit nejakeho poradneho hrebce. Princezny totiz zboznuji hrebce!

 

O autorovi

  • Jméno rallyboy
  • Bydliště Praha-západ
Můj profil