skodofka

24.Září 2008

péče o krásu

Vyzkoušejte naše bylinkové recepty

Heřmánek je znám pro své protizánětlivé a zklidňující vlastnosti. K výrobě heřmánkového čistícího mléka budete potřebovat:
30 ml čerstvých nebo sušených heřmánkových květů (místo heřmánkovýchkvětů lze použít i květy černého bezu, violky nebo květy lípy)
125 ml plnotučného mléka

Postup:
Vše zahřívejte ve vodní lázni po dobu 30 minut. Mléko se nesmí vařitani se na něm vytvořit škraloup. Poté nechejte dvě hodiny vyluhovat asceďte. Takto vzniklé čistící pleťové mléko mějte v ledničce aspotřebujte ho do jednoho týdne.

Pokud při čištění pleti dáváte raději přednost pleťové vodě, pak voltetu z petržele, která má také protizánětlivé účinky. Vyrobíte si ji tak,že převaříte dvě polévkové lžíce nadrobno nasekané petržele s jednímšálkem čaje z máty peprné a zakryté necháte 30 minut louhovat. Pakkapalinu stačí scedit.

Ze surovin, které máte běžně doma, si lze udělat i pleťovou masku nebopeeling. Obojí by měla pleť dostat alespoň jednou týdně. Výživnou avoňavou masku si vyrobíte velmi jednoduchým způsobem z půlky banánu advou lžic jogurtu. Banán rozmačkejte, přidejte jogurt a vše zamíchejte.Masku nanášejte na očištěnou pleť a nechte působit 25 minut. opsánu z webu: http://bara-bara.blog.cz/rubriky/pecovani-o-telo-a-kosmetika

Přírodní peeling si lze udělat z ovesných vloček, které necháte 10minut nabobtnat rozmíchané v bílém jogurtu. Směs si naneste na pleť akrouživými pohyby ji několik minut masírujte. Nakonec si obličejopláchněte vlažnou vodou. Tento peeling je jednoduchý, účinný a k pletišetrný. Ostatně jako veškerá přírodní kosmetika.

Autor: skodofka v 13:09 |



Komentáře (0):

« Domů | Přidej komentář