skodofka

24.Září 2008

péče o nehty

Suché a popraskané ruce

Nerada si při práci oblékáte rukavice? Není divu, protože v nich člověkztrácí cit, ale co potom s vysušenýma rukama? Udělejte si na noczábal...

Medový zábal: smíchejte 1 lžíci sádla s 1 lžící medu. Ruce pěkněpromažte a na noc si navlékněte bavlněné rukavice nebo ponožky. Ránobudete mile překvapená.

Olejová lázeň: do umělohmotné misky si dejte asi 2 dl oleje (stolní,slunečnicový aj.) a ohřejte ho v mikrovlnce na příjemnou teplotu. Potomsi sedněte třeba k televizi, vložte ruce do oleje i s dlaněmi a nechteje 15 - 20 minut ponořené.

Potom si je pořádně promněte a promasírujte, aby se co nejvíc olejeještě vstřebalo do pokožky. Nakonec zbytky otřete do ubrousku. Totoprovádějte 1x týdně a budete mít stále hebké a vláčné ruce a krásnělesklé nehty.

Citrón: pokud máte zatřísněné nebo zabarvené ruce, potírejte je přes den rozkrojeným citrónem. Pokožku vám krásně vybělí.

Ocet: máte hrubé a drsné ruce? Stačí je na noc potřít octem, ráno budou zase jemné.

Přírodní nesolené sádlo: na čistě umyté ruce namažte vrstvu sádla anavlékněte si na ně bavlněné rukavice nebo ponožky a nebo ještě lépeigelitový sáček, který pořádně kolem zápěstí oblepte páskou. Ráno, ažse probudíte budou, ruce hebké a jemné

Řepíková mast: výborná bylinná mastička na záděry a nehojící se praskliny.

Lámavé nehty

Lámavé nehty jsou také nepříjemným faktorem a vaší dobré vizitcerozhodně nepřidají. Pojďme se podívat na "recepty," díky kterým senehtům může vrátit jejich původní krása.

Strava: můžete, ale i nemusíte si nechat udělat rozbor krve, kterýpatrně potvrdí, že vám chybí železo. Proto byste do svého jídelníčkuměla zařadit co nejvíce potravin, které železo obsahují: listovouzeleninu (kapustu, špenát, brokolici), různé druhy ořechů, libové maso,játra a vejce, švestky, hrozinky a datle, pivovarské kvasnice atd.

Vitamínové doplňky: užívejte Biotin, který koupíte v každé lékárně. Dále vitamíny B, C a E.

Pupalkový olej: spolu s rybím tukem obsahují mastné kyseliny vyživujícínehty. Nebudou se vám nehty lámat a kůžička kolem nehtů nebude trpět nazáděry.

Bylinný čaj z přesličky, ovesné slámy nebo kořínků kopřivy: tytorostlinky jsou bohaté na křemík a další minerály, které nehty posilují.

Bylinná koupel: ve čtvrt litru vody povařte 1 lžičku přesličky a 1lžičku koprových semínek. Nechte asi 10 minut louhovat a potom sceďte.Vždy ob den si ruce koupejte v této lázni alespoň 10 minut.

Rajské mazání: 1 lžíci čerstvě vylisované šťávy z rajčat, 2 lžíceglycerinu a pár kapek citrónové šťávy dobře promíchejte na kašičku. Tupotom ve slabé vrstvě nanášejte na nehty tak často, jak jen to budemožné. Alespoň 3x denně. opsánu z webu :http://bara-bara.blog.cz/rubriky/pecovani-o-telo-a-kosmetika

Autor: skodofka v 13:09 |



Komentáře (0):

« Domů | Přidej komentář