Nezájem? Pozor, chce vás sbalit

Novou taktikou je ignorace
Novou taktikou je ignorace
foto: samphoto.cz/jiunlimited

Čím to, že dnešní muži přestávají ženy dobývat? Kam se ztratila doba rozených gentlemanů, o kterých psala ve svých románech Jane Austenová? Proč muži naopak leckdy účelně předstírají nezájem, který u nás má vyvolat větší touhu?

Datum publikace článku

Publikováno: 10. 04. 2009

Od dob pana Darcyho se samozřejmě mnohé změnilo. Jsme soběstačné, máme své kariéry a finance, můžeme si vybrat partnera podle sebe a nikoho už nepřekvapí, když žijeme samy (ty zručnější i leccos opraví, přitlučou, ostatní volají servis). A nikdo se na nás nedívá skrz prsty, když pozveme potenciálního partnera na první rande samy.

Ale nezpůsobil právě poslední fakt to, že muži začali být línější a pochopili, že nemusí nikoho lovit, že s určitou vytrvalostí se najde nějaká aktivnější žena, která udělá první krok? Přece jen je nás na světě dost a na co se snažit o jednu, když se nabídnou další a bude to bez námahy.

Čím méně zájmu, tím lépe

Někteří chlapi dokonce praktikují teorii ignorace, kdy se ženou sice komunikují, ale dávají si pozor, aby nevypadali, že mají náhodou zájem. Snaží se s ní spřátelit a doufají, že ona sama se do nich zamiluje a podnikne určité kroky k tomu, aby ho dostala. Myslí si totiž, že nemáme rády přílišný nátlak - což je asi pravda, ale tady jde o to slovo „přílišný" - a budeme chtít to, o čemž si myslíme, že nemůžeme mít. V tom se také dá najít určitá logika, ale pokud nás někdo opravdu zaujme, těžko nás odradí tím, že se bude snažit. Naopak, z ženského pohledu dodávám, že není nad to, když vám vysněný muž dokáže, že jste pro něj ta důležitá a právě vás že chce.

Ženy touží po dobývání
Ženy touží po dobývání
foto: samphoto.cz/jiunlimited

I ženy si rády hrají

Sázka na nedostupnost ovšem není jen mužskou doménou. Hru kočky s myší občas plánují i ženy. Některé z mých kamarádek razí teorii, že chlap se musí „sakra snažit" a na první nebo druhou nabídku schůzky vůbec nereagují, nebo lépe řečeno, odmítají ji. Pokud má nápadník zájem, musí se snažit dál, a pokud tímto testem projde, postupuje do dalšího kola zvaného první rande. Nutno dodat, že výše popisovaní muži a tyto ženy si nejspíš nikdy nikam nevyjdou, tedy alespoň ne společně. Není to škoda?

Netvrdím, že je něco špatného na tom, když trochu postrčíte vás stydlivý objekt, ale pak by měl udělat druhý krok pro změnu on. Mnoho žen také využívá svých ženských zbraní, aby svůj idol přiměly k činu, aniž si všimly, že jsou již „loveny". Prospěch a dobrý pocit zaručen na obou stranách.

Přesto všechno - zkuste někdy opravdu přenechat iniciativu mužům, alespoň na začátku. Je možné, že počet vašich nápadníků klesne, ale nejsou lepší ti, o kterých víte, že mají stoprocentní zájem? Na druhou stranu jim to ani záměrně neztěžujte, a když už se statečně odhodlají a vy byste o ně případně stály, neuhýbejte. Přece jen, na testy vytrvalosti bude ještě času dost.

A jak jste na tom se seznamováním vy, čtenářky? Vyčkáváte, nebo svádíte? Podělte se s námi o své zkušenosti info@prozeny.cz Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript .

Jana Finferlová

Ohodnoťte článek:
1
2
3
4
5
Kliknutím na hvězdičku ohodnoťte tento článek (více hvězdiček = více bodů)