16.Srpen 2007
Profese: Zpěvák

Datum narození: 08.05.1975

Místo narození: Madrid, Španělsko

Znamení: Býk


Životopis: Enrique se narodil slavnému zpěvákovi Juliu Iglesiasovi a modelce Isabele Preyslerové, kteří žili odděleni od jeho tří let. V osmi letech se mladý Enrique přestěhoval do Miami za svým otcem. Přestože jeho dětství bylo do jisté míry stvořené pro úspěch díky úspěchu jeho rodičů, přesto Enrique nebyl zhýčkaný a nevyužíval svého postavení. Vyrůstal stejně jako ostatní jeho spoluvrstevníci nijak výjimečným životem.

Po roce studia obchodní univerzity v Miami se nakonec rozhodl pro vlastní pěveckou dráhu. Začínal v roce 1995 pod pseudonymem Enrique Martinez, který měl přicestovat do Španělska ze Střední Ameriky. Kvůli tomu aby nebyl pod palbou kritiků si vytvořil tuto identitu.

Jeho pravé jméno si ho všude našlo, a proto když odjel natáčet své první španělsky zpívané album pojmenoval jej Enrique Iglesias. Po natočení následoval obrovský úspěch, prodalo se více než 6 miliónů nosičů a Enrique získal ocenění Grammy. Předtím, než natočil první anglicky zpívané album se stal známým především v latinském světě.

Během krátké doby se stal natolik oblíbeným a hledanou popstar, že kamkoliv při svém světovém turné přijel, měl všechny stadióny vyprodané. Jeho alba se začaly prodávat po miliónech, získal mnoho ocenění (Grammy, American Music Awards, Premios Lo Nuestro) a dokonce se stal slavnější, než jeho rodiče. Nejvíce jej proslavil song "Bailamos", který natočil pro soundtrack k filmu Willa Smithe "Wild Wild West", song se ihned stal hitem číslo 1 téměř na všech rádiích po celém světě. Své první anglicky zpívané album "Enrique" se stalo dvojnásobně platinové v USA a platinové nebo zlaté ve 32 zemích po celém světě.

Enrique natočil alba ve čtyřech jazycích španělsky, anglicky, portugalsky a italsky. Oblibu si získal také na Taiwanu, Rusku a Středním východě. Mimo zpíváni pronikl do světa filmu, když si po boku Antonia Banderase, Salmy Hayekové a Jonyho Deppa zahrál ve filmu "Once Upon A Time In Mexico".
Vložil: t0007 ¤


Komentáře (1):
  • 16.08.2007 22:45:40, Amur

    No jo "vrtič ptrdelky"¨já ho prostě miluju je upa nádhernej a jeho písničky!!! Aje to borec když:natočil alba ve čtyřech jazycích španělsky, anglicky, portugalsky a italsky já jsem ráda že se vubec dorozumim česky:)