16.Srpen 2007
Tak tuhle suprovou kapelku založli dvojčata Benji a Joel Maddenovi. Potom se k nim přidali basák Paul a bubeník Aaron, skupinu pojmenovali podle dětské knížky a tak vznikl název Good Charlotte. Jejich první velké vystoupení se odehrávalo ve sklepě sousedů Benjiho a Joela, asi před dvaceti lidmi.

Později natočili Good Charlotte svoje první demíčko a spolu s ním a životopisem, začali posílat do všech nahrávacích společností, které zrovna objevili např. v časopise.

Když se k GC přidal i druhý kytarista Billy, kapela byla kompletní. V prosinci 1999 koncertovali v New Yorku s Lit. A většina nahrávacích společností jim odpověděla. V květnu 2000 podepsali smlouvu se společností Epic a v září roku 2000 jim vyšlo první CD "Good Charlotte".

Skupině se začalo dařit, jezdili po turné, získávali si mnoho fanoušků po celém světě a jejich videoklipy k "The Little Things" , "Motivation Proclamation" a "Festival Song" se začali objevovat na MTV.

V roce 2002 vydali druhé album "The Young And The Hopeless" a na podzim 2004 třetí a zatim poslední album "The Chronicle Of Life And Death".
Vložil: t0007 ¤